Шановні форумляни, цього літа мені потрібно міняти закордонний паспорт. Справа в тому, що приїхати я можу лише в травні десь днів на 15-17. Чи вистарчить мені часу? Чи є якась можливість прискорити цей процес? Буду вдячна за кожну пораду.
А не простіше в посольстві це зробити? Нащо в Україні аж? Ми малому тут робили. Зайняло пару тижнів. А в Україні, то знаєте, як воно є. Там все купується, пришвидшені терміни також. Тільки треба знати, в кого купити.
Мій чоловік поїхав в Україну з просроченим паспортом. В місцевому овірі йому говорили багато і казали що то буде дуже дорого коштувати - $200 долларів - і що справа буде тривати місяці. Тоді він зібрав пакунки і поїхав в Київ і за одну годину зробив собі новий паспорт з новою печаткою за кілька гривень. Одним словом, два слова.
В НьюЙорку, як ми дзвoнили в консульство, то сказали що треба чекати від чотирьох до шести місяців. То нам у Львові скоренько зробили і без нас.
В Києві. Офіційно робили за 1 день, але якщо повезе (немає в той день замовлень або є знайомства з дирекцією ) то і за годину зроблять. Минулого року таке щастя коштувало 1тис. грн, але то був експеримент Луценка (див. останній абзац цитати з допису №7) і чи досі є така послуга і кіко коштує - ненаю.
Дуже дякую за інфу. А чи може хтось мені дати телефон того Міжрегіонального центру, бо в інтернеті я нічого не знайшла.
якщо ви будете робити паспорт у Львові - то точно можу сказати (інфо з минулого тижня) - офіційно нормальний термін - від 1,5 до 2 міс. - близько 620 грн, пришвидшений термін - три тижні - 1200 грн., ще якийсь терміновий - 5 днів, ціни не знаю. але це виготовлення нового (вперше). два місяці тому продовжувала паспорт, в якого вийшов термін - за 1 день, за 300 грн. - без моєї участі. продовжили на 5 років. не знаю, чи така послуга ще існує але варіантів швидкої роботи овірівців - маса! питання в сумі
Мала гіркий досвід зі Львовом - працівниця ВВІРу (знайома знайомої) взяла гроші, пообіцяла зробити паспорт за 2 тижні, а зробили за 4 :ireful: Виправдовувалась поясненнями типу "в Києві не було бланків", хоча дата виготовлення паспорту мала 2 тижні до того, а з Києва паспорти щодоби приходили тоді. Так що краще мати справу з перевіреними людьми, а не з ..
Місцевий овір хотів 300 долларів а в Києві зробили за 300 гривень. Ну то це було для нього кілька гривень у порівняні. І як виявилось ніякого нового паспорту йому не треба було робити, так як він на постійному місці проживання за кордоном. В міністерстві просто поставили нову печєтку на 10 років. Тому то було за годину і не більше.
послуга існує, але не у всі країни відкриють візу....... упс а саме в іспанському, австрійському, угорському, чешському консульствах
Дякую всім на інформацію. Вона неактуальна, бо накрилися мої плани. В травні не приїду і взагалі невідомо, чи приїду цього року.