Жлоби.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 16 сер 2011.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

В нашому дворі років 5 назад Київенерго зруйнував стару доріжку, по якій декілька сот людей йшли до вулиці. На її місці він уклав нову, яка опинилася в ямі після ремонту системи. По цій причині жильці двох будинків вимушені обходити постійні калюжі в цій ямі по осінній земляній жижі. І так 5 років.
    Безвідповідальний ЖЕК на зауваження ніяк не реагував, бо ці "зауваження" від безликої маси були незлагодженими та неефективними. Тому я вирішив сам підправити рівень доріжки в часи свого нелімітованого пенсійного дозвілля. Дістав лом, лопату, умовив місцевих наркоманів-лоботрясів зняти плити доріжки. Потім сам, в 66-річному віці, почав піднімати бордюрні елементи з асфальтного полону. Надія була, що хтось допоможе пенсіонерові в громадській справі. Та дзуськи! Жлобський сусідський елемент на мою роботу дивився, як на роботу ідіота, хоча деякі співчутливо питали :"А чого не ЖЕК? А чого ви один?". І за два місяці моїх потуг, включаючи й війну з ЖЕКом для завезення піску, ні одна зараза не запропонувала якусь допомогу, всі лиш співчутливо тубувалися за моє післяінфарктне серце. Поза очі мабуть лиш глузували з мого дон кіхотства.
    В цей же час відбувалися акції коло Печерського суду на захист КОНСТИТУЦІЙНИХ НОРМ в Україні. Відносно й тих пенсіонерів теж було глузування чи співчуття, що вони ночують в наметах та вдень паряться під сонцем, без солідарної активної підтримки. І на цьому форумі деяким потрібно було звести цей протест до проблеми Тимошенко, тим самим прикрити свою інертність до деструктивних процесів в Україні.
    Третя аналогія. В Україні за рахунок злодійства з'явилося маса "Мерседесів", які сучасні жлоби лижуть та хизуються ними. Є такі і в нашому дворі. Одночасно дворові дороги вже не витримують ніякої критики за рахунок прогресуючих ям, які контрастують з їздячими по них Мерседесами. Я запропонував водіям двору зібратися на суботник і заповнити ці ями хоча би тимчасово піском, якого за сто метрів повно в нашому дарницькому лісі. І тут дзуськи! А ЖЕК на що? - кричить жлоб і продовжує їздити по ямах.
    Висновок. Наш сучасний жлоб не тільки не здатний на громадянські вчинки, а ще засуджує не схожих на себе. Таких 4А в нас повно, вони весь час критикують навколишню ситуацію, одночасно не приклавши ні на "йоту" зусиль для покращення цієї ситуації. Для доказу попробуйте запитати нашого форумного критика-кандидата наук, чи він пропонував простоюючим заводам Константинівки свої інновації для реанімації їх роботи, чи він тільки буде тут роздувати ностальгію по своєму комсомольському прошлому.
    А для дотошних пропоную віднайти суть давньогрецького ІДОТА та порівняти його з розглядуваним нашим ЖЛОБОМ.

2. tanna

tanna Дуже важлива персона

Вот же некоторым жлобам чужие лавры покоя не дают. :rolleyes: Не согласны с человеком - ваше право, так и скажите. Почему надо цепляться к личным достижениям? Между прочим, зависть тоже можно побороть. При желании. :)

3. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

а в чем суть темы?

4. tanna

Та суть, заложенная автором, ясна. 4А - жлоб. А, да. И кандидат наук при этом. :))

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

В жлобстве, ИМХО. Жлоб жлобов жлобами обзывает.

6. ange ou?

так форуа уже посвящена одна тема :)

7. tanna

Мало одной наверное. :rolleyes:

8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

...а жлобы читают о комментят.
    Все мы жлобы. Вы больше, я меньше, она ещё меньше - но жлобы постсовковые мы все в этом больном обществе.

9. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Прокіпу -
    Цю тему я вже проходив якось, будучи якийсь час працівником ЖКП. Треба сказати - їх і владу треба ставити на "місце". Є у нас одна мешканка. ЇЇ бояться, як чорта.... І скажу - вона має рацію, хоча іноді перегинає палку.
    Якось було зібрання, присвячене дню комунальника. Все добре в них, але заважає їм та жінка. Як тільки прозвучало її ім'я - всі аж сахнулися... крім мене. Бо я виконував повністю свої обов'зки, навіть раз наїхав на неї. Взагалі - було прикольно... Але кожен день до неї приїзджають ДАЇ, газовики, пожежники і ще, ще і ще... В серцях написав на неї вірша і навіть почав повість. Не пропадать же такому добру по теме...
    Хоча по темі скажу - люди дійсно ведуть себе по свинячому, жлобськи і не по-людськи. Не завжди, але у більшості випадків.
    От і виходить, що може ваш лист сюди і не має сили, але ... Добре насіння вкинуто, може в проросте у кого-небудь частка совісті і не буде робити поганого, хоча б на терріторії, де він живе.

10. Коммунарец

Не вижу связи с постсовковыми. Разгильдяйство обыкновенное. Как властей, так и отдельно взятой личности.

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Дніпропетровським?
    Танна, так ви прийдете допомогти мені укласти плити чи приєднаєтеся до протестуючих, чи допоможете простоюючим заводам в Константиніці?
    І з Біблії вона лиш вияснила, що Ісус був іудеєм. На далі сил не хватило.
    Але це вже не стільки про жлобів, стільки про недотьоп.

12. tanna

Із великим задоволенням покину свою роботу і піду на площу репетувати чи то протестувати. Тільки одне маленьке питаннячко. Зарплатню мені там видадуть? Вибачте, гроші з неба чогось кляті не падають. А вмерти з голоду якось соромно. :pardon:

13. Коммунарец

Якщо когось цікавлять мої фантазії у повісті "Капут смітникам!" і у віршах - то можна подивитись на сайті http://storinka-m.kiev.ua/section_19.php?u_id=3862

Повісті незакінчені з деяких міркувань, але всі продумані і мають неабияке закінчення.
    Ось наприклад, про...

Присвячено Б.Ю.9

Мій любий…

Не мине повз тебе стежка,
    Зранку з’явлюся тихенько,
    Щоб тебе привітати, любий,
    Віршик тобі розказати.

Пил нічний з очей твоїх,
    Піснею ніжно здмухну,
    Коси розтріпані вербні,
    В зачіску файну зберу.

Вибач мені за розлуку,
    Що тебе залишаю часом,
    З пристрастю, знаю, чекаєш,
    Кожного ранку на мене.

Я з тобою щодня прощаюсь,
    Наче назавжди, мій друже,
    Ти змінитися можеш ззовні,
    А любити все рівно будеш.

Не ревнуй мене до інших,
    Ти найдорожчий у світі,
    Ти натхнення моє і радість,
    Нескінченна біль і турбота,

Я радію з тобою у свято,
    І сумую, як хто помирає,
    Я за тебе в турботі завжди,
    Навіть у довгій розлуці.

Як, скажи, тебе не любити,
    Хоч ти взагалі не людина,
    Просто панельний будинок,
    Біля якого я прибираю…

Навіть зняв короткометражний фільм на цю тему. Сподівався на більше, але не знайшов акторок, тому і не продовжував далі цей "серіал". Правда "Капут смітникам!" - це третій фільм цієї теми.

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А ви кажете, що їх (розглядуваних героїв) немає.
    То хоч під час перерви почитайте та попробуйте зрозуміти Дон Кіхота. Чули про такого інопланетянина?

15. tanna

Обіцяю спробувати. Потім. На пенсії. :rolleyes:

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А до цього часу і жлобом непогано?

17. ange ou?

так а что сделать-то надо? укладывать шпалы задарма, а в перерывах - протестовать? :)

18. tanna

Непогано. І до жлобів я не записувалась до речі. :preved:

19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Смотри п.1 - здесь все жлобы.
    И вы, и я, и даже прокип немного.

А ваш прежний пост какраз и иллюстрирует одно яркое качество жлобов: сплотится и выйти всем вместе, как один, бороться за свои права - нет, это не по нашему, не по жлобски.

20. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

З кандидатами наук які такими ставали через совковий ВАК, варто бути обережнішим. Як і з проФФессором Януковичем. Бо в який спосіб видавались ті титули ВАКом, загально відомо. Тарифна ставка була від натурної до грошових еквівалентів доволі розмаїтна.

а де твій аватар? :)