Життєвий рівень. Людина чи Держава.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Hyligan, 25 лют 2013.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вже в другій темі зайшла мова про рівень життя. Думаю варто організувати окрему тему. На моє глибоке переконня рівень життя можна поділити на дві частини, той який людини може і повинна забезпечити собі сама і те за що просто зобовязана відповідати держава..

Насправді наші люди з першим більш менш справляються. От якби ще держава хочаб не заважала...

Люди в Україні були б значно багатші якби:

- В нас не були найдорожчі в світі автомобілі.
    - Була б хоч якась якість доріг
    - Не було настільки ускладнене і здорожене будівництво (кажуть 45% ціни хати то плата за всякі дозволи (без хабарів))
    - Якби не висіло стільки кровососі в на тому хто пробує щось робити..

Складається враження що було б значно краще якби держави не було взагалі...:dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Цікава тема.

Але от в моїх батьків-пенсіонерів ніколи не було і нема авто. Яким чином друга частина повпливає на першу у їхньому випадку?

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

В випадку пенсіонерів мабуть ніяк....Хіба що ви будете платити їм пенсію на зекономлені кошти...

---------- Додано в 14:42 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

Справа в тому що складається враження ніби держава, або свідомо гнобить тих хто міг би стати середнім класом, або просто "тупо рубає бабло" зарубуючи заодно і тих хто його робиті і всіляко їм заважаючи....

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну а нє? Якраз так воно і є. Рубає бабло. А попри державу, його рубає мурло, яке держава найнялаЮ, аби воно допомагало йому в цьому.
    От і маємо корупційну державу.
    Простий приклад. Моя мама завжди каже, що для того, щоби забезпечити житлом наше населення, потрібно вигнати всіх із квартир і потім, по одному запускати. Населення зменшилось на сім мільйонів, ще сім на заробітках, хати будують, всі десь живуть, а квартир не хватає...
    Парадокс?
    Так і з машинами-дорогами.

• Подобається Подобається x 1
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Машин то якраз достатньо, от тільки ціна в 3-4 рази вища ніж в Польщі.

• Подобається Подобається x 3
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так і є, натуральне господарство в людей, плюс самооборона, у підсумку - середньовіччя. Василь давно закликає шоб всі самі все робили собі, не чекайте на державу (але голосуйте все-рівно за ПР). Хочете дорогу - скидаєтесь з сусідами і будуєте собі дорогу.

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тож німцеві треба збудувати завод, розробити авто, виробити, продати конкурувати з іншими виробниками.....а "наші" тупо збирають гроші на границі більше ніж той драндулєт коштує ...ну не суки?

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

Дорогу ви собі можете зремонтувати, але потім ше треба в автодор заплатити...Якби вони просто нічого не робили то ше було б пів біди....

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Основна вартість яких якраз і складає розтаможка і оформлення.
    Мій корєш в Польщі купляє якусь фієсту за двісті-триста баксів і возиться нею поки сезон не скінчиться. Потім перепродає такомуж самому заробітчанину. Їде наступного разу, знов купляє якесь пудло і возиться...

9. Hyligan

Hyligan Іронічний

Треба шо 5 днів їздити в Польщу + кожен, навіть най переляканіший даїшник тебе буде спиняти і доїти....

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Аґа, вища в 3-4 рази? Сітроен ZХ, 98 р.в. повнісю на ходу, не потребує ремонту, хіба заміни масла, в Польщі, на шроті знайшли за 246 евро, во так....

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я по пасатах і ауді рівняв....то шо в нас 7 там 2

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Доречі...забув ше найдорожчий в світі газ, правда населення то вроді не стосується...

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Та як не стосується.... ТКЕ ж ніби смалять руский газ.,..

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Газ для населення в нас значно дешевше ніж в Польщі, а купуємо ми його дорожче...

14. Bambook

Bambook Persona non grata

Цілком раціональна думка. Колись робив опитування економічних експертів (Центр Разумкова та інші) по свободі діяльності бізнесу, інвестиціях тощо. Так от, виявляється, з 1998 по 2008 роки найкраще почувалися українські підприємці в один короткий період: коли Єхануров був в. о. премєра практично без повноважень, і уряд був напівпаралізований. Так що відсутність держави в економіці у наших умовах дуже добра річ :)
    І це стосується не лише бізнесу. Банальна річ: купили-продали хату. Влетіли в купу грошей через те, що хтось собі вирішив, що за продаж квартири, яка куплена менше, ніж 3 роки тому, тра брати 5% (це додатково до тих 2% у пенсійний і держмита, які вже плачено окремо). У нашому випадку взагалі дебілізм, бо угода купівлі-продажу укладена ще в 2004, заселення в квартиру відбулося в 2006, просто дурний забудовник хотів необґрунтовану доплату і довелося документи кілька років вибивати через суд. Але державі по цимбалах, вона рахує від часу отримання витягу з БТІ і висмоктує з нас кроші. Але при цьому через кілька днів, коли треба нову квартиру реєструвати, БТІ вже до того процесу "нє прі дєлах", і треба шукати держреєстратора, телефон якого неможливо знайти ні через 09, ні через сайт Мінюсту, ні через міську раду. І в тому процесі втрати через недосконалість законодавства (халатність депутатів і апарату ВР) і халатність чиновників на місцях та корумпованість суддів починають складати астрономічні суми...

15. Un.Known

Я таки не розумію, яке відношення має ціна на авто до рівня життя.

Уявімо, що ціна розмитнення (тобто те, що ми віддаємо державі) буде невеликою, бо люди не возять багато, бо власний автопром конкурентноздатний. І що? Яке це має відношення до купівної спроможності населення предметів розкоші, якщо багатьом на стандарт не вистачає?

З іншої сторони - от мито, котре йде в казну, куди потім йде, хтось знає?

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Так то ше фігня. В селі ше прикольніше, свою власноруч (чи батьками) збудовану хату ше треба приватизовувати...купи геморою і кілька тисяч навіть без хабарів. А потім ше її потрібно постійно "переписувати" при передачі в спадок, теж не безкоштовно...Жевеш в своїй хаті і за то платиш...супер)

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

Дуже пряме....Ви працюєте рік, заробляєте скажімо 10 000 ує і купляєте машину. 3 000 ує. коштує машина, а решту в вас просто забирають "для захисту відчизняного виробника" :ireful1:

• Подобається Подобається x 1
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Все, дорогі друзі, через те, що нажертися ніхто не може досхочу. Житло, машина - мета життя. Ніхто не може собі уявити коли в нього вже буде таке житло і така машина, які він хоче в ідеалі. І можна буде забути про побут і ЖИТИ.

• Подобається Подобається x 2
  18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Авто рахується розкошем тільки в Україні, в цивілізованому світі це засіб пересування.

• Подобається Подобається x 2
  19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Це доречі дуже цікава тема для розмови....Відкривайте тему "Чим я зайнявся б якби мені не потрібно було думати про гроші" :)

20. Un.Known

Чекайте.

А якщо я не заробляю й стільки? Не заробляю, бо нема роботи? Якщо, зрештою, в мене, нетехнічного типу, навіть думки не виникає купити собі авто?

а де твій аватар? :)