Життя в Україні дорожчає?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем nirvanka, 10 чер 2012.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Та бо ціни вже такі, що святкувати нема за що :tongue:

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну то так... У нас в середньому у вихідні дні 150-200 відвідувачів, а на день міста було за 400. І всі не "Моршинську" сьорбали... Висмоктали все, що в холодильниках було... Тижневий запас.:ThankYou: То відно від бідності... :)))

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В Україні постійно будуть ті, кому пофіг на ціни.
    А те, що за теперішньої влади ціни огого як піднялись у порівнянні з цінами, що були років 5 тому, то неможливо заперечити. Доходить до того, що люди беруть кредит на купівлю взуття. Тут нема чому тішитись.

Останнє редагування: 10 чер 2012
  4. VasMT

Ви знайомі з такими людьми? о_О Чи Вам про це Турчинов з Яценюком розказали? Ну а відносно цін, шановна панянко, Ви, мяко кажучи, помиляєтесь...
    Ось стаття, датована 2009-м роком.
    Давайте порівняєм.
    Витяги:
    Якщо до подорожчання вхідна ціна лимонів на оптову базу складала близько 10-11 грн/кг, то після початку епідемії вона підскочила до 26-27 грн/кг.
    З початку 2009 року роздрібні ціни на цукор на підприємствах торгівлі підвищилися з 3,72 до 6,97 грн за 1 кілограм, на продовольчих ринках - з 3,73 до 7,15 грн за 1 кілограм.
    Ціни на масло блокове (72,5% жирності) виросли за січень-грудень на 17-19%, з 33-34 грн/кг в січні до 40-42 грн/кг в грудні.
    Сирі тверді жирні (50% жирності) подорожчали на 27-34%, з 30-35 грн/кг в січні до 46-48 грн/кг в грудні.

І це при умові, що долар був не повних п"ять гривень. Зараз вісім. Будемо рівняти ціни з нинішними? Чи Ви зараз почнете, як один заклопотаний чувак з "Острова", розповідати, що він котові обрізки на базарі по тридцять п"ть гриваків купляє...

5. kitana

kitana Banned

Зараз сир нормальної якості коштує 80 грн.

п.с. Головне, що капуста подешевшала (с) Азаров. :)))

6. VasMT

Я Вам і за 400 знайду.А захотіти, то і за сотню єврів. Це не показник. А от основний набір продуктів здешевшав. Хліб, овочі, м"ясо тощо. Об"єктивізм та голі цифри - тільки так, а не "йойякприйулібулофайно"...

7. kitana

kitana Banned

Я кажу про сир українського виробництва нормальної якості. Можна і за 45 грн. знайти, але то не сир. :)

8. VasMT

І я про сир українського виробництва нормальної якості. Але це не показник. Показник в загальних цифрах. А сухі цифри говорять про дефляцію.

9. kitana

kitana Banned

Я не в курсі, про що говорять сухі цифри... Я знаю, про що говорять цінники у магазинах :)
    Дефляція? Нє, не слишал (с)

• Подобається Подобається x 1
  10. VasMT

А що Вам говорить пам"ять? Які ціни на продукти були при любих Вам оранжоїдах? Не забудьте додати у вартість продуктів збільшення ціни на пальне, яка не дуже залежить від влади, та підвищення мінімальної зарплатні, яка напряму від влади залежить.

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так, дуже близько. Можу вказати нік цієї людини з ДП, але це неетично, на мою думку.
    Я не знаю хто такий Турчинов. Політикою не цікавлюсь (коли дивилась матч Нідерланди-Данія, то блювати хотілось від політичної реклами ПР). Знаю про фінансову ситуацію українців зі слів реальних людей.
    4-5 років тому купувала в Україні продукти, побутову хімію, одяг і везла до Польщі. Тоді продукти були в 2 рази дешевші, ніж в Польщі (окрім м'яса, воно було постійно дорожче, ніж в Польщі). З того часу в Польщі ціни практично не змінились. Зараз в Україні продукти вже незначно дорожчі, одяг значно дорожчий. Порівнюю ціни на продукти в перших ліпших супермаркетах, на одяг - з торг. центрів і ринків.
    За той час більшість моїх знайомих поляків (сімейні пари) взяли квартири у кредит. В Україні жодних таких знайомих не маю - квартири знімають, про купівлю ніхто і не мріє.
    При чому тут долар до ціни за український сир?
    Тобто в 2 рази ціна виросла. У когось з 2009 року зарплата виросла в 2 рази?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А память говорить наступне: за газ платили значно менше.
    А те, що ціна на пальне зовсім не залежить від влади - неправда.

13. VasMT

А я не реальна людина?
    А ЛФ-івці?
    А от що про нас пише сам форум, розділ "про рекламу"
    От і я завжди питаю: - при чому тут барель, що ковбаса подорожчала? У бариг на ринку все до всього прив"язано. Долар впав - ціна вверх, долар піднявся - і ціна заодно.. Парадокс.
    Середня зарплата в 2009 - 1909 грн. В червні 2012 - 2942 грн.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу, хіба сезонну.

трускавка подешевшала в порівняні з травнем - факт.

15. VasMT

:)))
    Поверніть нам Йулю!!
    Була така реклама на ТБ

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Погуглила трохи.
    Зі статті з жовтня 2009:
    Зі статті з грудня 2011:
    Звісно, це перші ліпші статті, перші ліпші дані. Може тут хтось з власного досвіду напише про зарплати в державних установах (пишу про державні установи, адже приватні фірми не зовсім залежать від політичної ситуації. Хоча таки так, залежать трохи - цього року багато ж ПП позакривали фірми - покращення вашого життя вже сьогодні).

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Юля - фігово, а після Юлі ше гірше.

Де лозунг ПР: "Дешевий газ"?

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну от розкажіть про ціни і зарплати. Хоча у Вас бізнес, то трохи не то. Але можете про податки і хабарі розказати, впевнена, що без того не обходиться ;) Ви такою системою задоволені?

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

Суміваюсь, що середньостатистичний безробітний, або працівник з малою зарплатою має комп'ютер, інтернет і активно зависає на форумі. Говорю про продавців на базарах, водіїв маршруток і т.д.
    До речі, з досвіду тої ж таки знайомої людини розкажу, що інтернет вони не завжди мають - буває, що не мають 40 грн. на поповнення рахунку. Працівники держустанови, до речі.

---------- Додано в 17:12 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

Це чиї дані? Ваші особисто? Середня зарплата Вашої сім'ї?

• Подобається Подобається x 2
  19. VasMT

2009 - 1 228 888
    2012 - 1 325 286

Цифри. Цифри і факти, а не "Йуляказяля"

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

Я з 1981 по вересень 2009-го року сидів на голій зарплаті офіцера Збройних сил. Зараз сиджу на пенсії і зарплаті начальника охорони. Що Вам розказати? Як я металобрухт збирав, як я таксував, як гаражі будував, щоби сім"ю прогодувати?
    Ваша впевненість базується на вигадках та соплях дармоїдів. А систамою потрібно бути не задоволеним чи ні, а виконувати її вимоги. Бо держва по суті своїй живе за рахунок людей, а не навпаки.
    Це дані держкомстату України.

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Статистика - зволоч.

При факті, що один отримує тисячу гривень, другий тисячу, третій дві а четвертий двадцять - середня зарплата в них буде яка? Достатня, скажімо.

А продукти дорожчають постійно. З невеликим виключенням. (Щойно з мамою розмовляла, навмисне дзвонила). :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)