Хотів започаткувати опитування в звичайному форматі, але передумав. Бо якось не дуже правильно б було так робити по відношенню до жінко -форумчанок, таким чином зазделегідь ставлячи їх в незручне становище і позбавити їх можливості висловитись стосовно своїх родинних, чи просто оточення реалій. Тому хотілося б дізнатись чи цікавляться політикой ваші дружини, сестри, матері і т.д. (питання чоловікам) І відповідно жінкам - чи цікавляться політикою ваші близькі чоловіка, а разом з тим і жінки із Вашого оточення. І саме головне, як до їх зацікавленості ставитесь ви. Дякую.
Цікавлюся з радянських часів, як і більшість людей з мого оточення. Чоловік має уявлення про стан страв, своє ставлення до політиків, свої дуже помірковані погляди, може їх відстоювати. Матуся теж цікавиться і на свій вік непогано інформована і досить активна. Буває так, що наші погляди не співпадають, на виборах інколи голосували за різних людей, різні партії, але ніколи це до конфліктів не приводило.
Дякую. По Вашій манері ведення дискусії та обстоювання своєї точки зору, викладене Вами, не дає підстав сумніватись.
Я, як випадковий письменник, буваю на книжкових ярмарках. Жінки по відношенню до чоловіків (70:30) більше цікавляться літературою. А в більшості наших мужиків закладено невігластво в вигляді :"Та я все знаю!".
Я сам вопрос не очень разумею...Женщине бОльший респект за политическую активность, чем мужчине? В честь чего?
Работа, дети, кухня, муж и еще и политика - конечно женщине посложнее быть политически активным человеком. Вернее политически информированным, т.к. интерес к политике требует определенной информированности по целому спектру вопросов, а это время... Хорошо, если эта тематика переплетается с работой, а если нет, то... Мужчине вроде бы и положено интересоваться политикой, уметь взвешивать и анализировать, да и решения принимать, но... Все чаще сталкиваюсь с тем, что политические предпочтения формируют жены, да и именно женщины чаще отстаивают свой политический выбор в семье.
Женщине действительно сложнее...И как любой человек, она просто физически не может быть "универсальным солдатом". Мы все понимаем, что политическая активность в любом случае несет ущерб семье, детям и работе - основной. Поэтому огромный плюс за активность - как и мужчине, да если ещё с пользой...А как женщине - сложно сказать, стоит ли ставить плюсы. А что там кому положено...это условности.
Лучше бы женщинам в политику не лезть...как вспомню Богословскую - так вздрогну и других наших "диячек" тож хорошим словом не поласкаешь)))
Відповідь дуже проста. За історію існування таких істот як люди в мужиків сформувався більш примітивний мозок - взяв булаву, пішов щось вбив, потіг в печеру, нажрався, ліг спати... В жінку природа заклала більшу гамму обов'язків, що в українському суспільстві підкреслилося в часи козацтва. Попереднє варто порівняти з прайдом левів, де навіть їжу добуває самка. Так ось сучасне жлобство й повернуло наших "та я все знаю" до примітивного - робота (це, якщо ще є), пиво, якесь примітивне шоу та трьоп з кумом про "велике". Оця зашореність й привела, що ці "тріпуни про велике" від рядового п'янички до Яворівського з якимось "ригіоналом" за тридцять років "просрали" все на світі для себе й своїх нащадків. А малопідготовлені теоретично жінки за цей час витягли все на кравчучках - від дітей до спасіння залишків економіки. При цьому навіть на сучасних малочисельних мітингах протесту з тих, кому за 60, жінок НАБАГАТО БІЛЬШЕ, бо вони не такі ІНЕРТНІ. Після цього всього хочеться співати не "Чому я не сокіл...", а "Чому я не жінка...". Та це вже інша історія. Після прочитання написаного жінок прошу НЕ ДЕРТИ НОСА вверх.
это потому что удается сглаживать острые углы. а у меня мама с теткой полгода не разговаривали, поругавшись из-за политических пристрастий)))
І навіщо я написав?! Ось так і Юля себе завела в ранг незамінної. Правда й Яник вже себе Віктором Македонським вважає. Та я ж про них нічого не писав! Вірніше, не писав нічого хорошого.
Це мабуть тільки в слов'ян з угро-фінами. А в інших - подавай так званий "греческій". Та повернемося до теми. Непристосованість чоловіків до сучасного життя з його змінними викликами підтверджує статистика інфарктів та інсультів, цих датчиків реакції організму на навколишні подразники. В чоловіків вони частіші - в Центрі серця, де я рихтував свою "непристосованість", статистика жінок та чоловіків була десь 15:85. Тому я навіть з точки зору піклування про фізичне здоров'я гнав би безробітних чоловіків на політичні мітинги для розминки судин та м'язів.
Дык с ними и так все ясно!))) А Женщина - это слово с большой буквы, а тут...Ганька Герман, Ульянченко, Богатырева, Богословская... Я хочу думать о женщинах хорошо и поэтому пусть они обходят политику десятой дорогой) Это конечно не значит, что они не имеют права высказывать свою точку зрения:rose:
Щось вас пані та панове стало заносити в де що інший степ. Я цікавився не про жінок в політиці, а про жінок які цікавляться політикой без відриву від основного роду діяльности. А це не одне і те ж.