Жінка-священик

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Arthur, 17 лис 2009.

1. Arthur

Arthur Well-Known Member

Прочитав новину, що Євангельську церкву в Німеччині очолила жінка.
    Таке деколи відбувається і в інших країнах.

От знайшов такі дані
    «Первой женщиной-священником англиканской церкви стала Флоренс Ли Тим-Ой 25 января 1944 года в Гонконге.

А первой женщиной-епископом стала Мария Елеен в Гамбурге в 1992 году, второй в евангелическую лютеранскую церковь Америки была избрана А.У.Ларсон, третьей женщиной-епископом лютеранской церкви стала Роземарие Кен.

В Дании каждый третий священник – женщина. В Исландии первая женщина была посвящена в священники в 1974 году на основании закона о равенстве мужчин и женщин занимать равные места на государственной службе.»

А як Ви ставитесь до того, щоб жінка могла бути священиком?
    Чому жінка обмежена в правах бути священиком?

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Що чоловік, що жінка - один толк. Мені священик не потрібен. Але у жінок і чоловіків однакові права. Отже, якщо є священики, то мають бути і священиці.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Згідно слів апостола Павла жінка в церкві повинна мовчати, тобто немає права навчати.
    В першому столітті немає жодних прецендентів того що жінуи ставали старійшинами чи служителями. Тож жодноо бібілйного обгрунтування можливості жінок ставати священниками немає.
    Сьогоднішні жінки-священники це радше данина моді на жіноче рівноправя.
    а також свяшенники гомосексуалісти, трансексали, трансвеститти тощо0))))))))))))

4. Василь

Василь Well-Known Member

Відомо дуже багато прикладів католичних і православних священиків-гомосексуалістів. Так що це вже не вимога, а практика.

5. Зануда

Зануда така зануда

католицьких

Це прикрі інцеденти, а не вимога і аж ніяк не практика.

• Подобається Подобається x 3
  6. ovod

ovod Well-Known Member

а чому це?
    вона, що менше знає?

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ні... То Єва у цьому винна, а через неї - усі жінки. Адам спер на Єву, Єва сперла на змія, але по-любому жінка крайня :)

8. Василь

Василь Well-Known Member

А чому це людські стосунки мають обгрунтовуватись міфічними подіями та діями таких міфічних героїв, якими є Адам і Єва?

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так пояснив ап.Павло. Це по-перше. По-друге, - такий порядок практикується у спільноті, яка не вважає Адама і Єву міфічнми героями, і зважає на авторитет ап.Павла, тому і сприймає такі обгрунтування.

10. Сергій аспірант

доречі сучасна грекокотолицька церква уже вважає

11. Василь

Василь Well-Known Member

А по-третє, бо церква є авторитарною патріархальною організацією.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

стільки нового дізнався...... шось там у Біблії про перли і свиней написано.... вже не пригадаю.

13. Сергій аспірант

пане МИх свій допис за який ви поствавили мені мінус я грунтував на висловах Lilian Romanova

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

А Лілії Романовій заборонено мати свою особисту думку?

15. Сергій аспірант

Наскільки мені було зрозуміло ї цьому навчили. Загалом думка про міфічність книги Буття характерна для сучасної біблійної критики.

16. Зануда

Зануда така зануда

17. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

я проти... рівноправність - це прекрасно, але чомусь Господь створив чоловіка і жінку, а не 1 істоту... Хоча про першу жінку Адама, думаю, всі знають :)
    (ту, що була до Єви)

жінка не може бути пастирем і не через її розум (є такі жінки, які чоловіка за пояс заткнуть).. Думаю, причини набагато глибші... треба буде попитати...
    Єдине, що можу тут додати: там, де вірять в реінкарнацію, також жінка не може бути священослужителем. Одне з пояснень: душі всі рівні й однакові, але кожній душі дається певний тип тіла, в цьому, власне, і криються основні завдання душі:
    - чоловіче тіло призначене для накопичення карми (активне начало, пошук)
    - жіноче тіло призначене для відпрацювання карми (пасивне начало)
    Ну і ще є одна психологічна особливість. Думаю, більшість дописувачів знає, що психологія підтверджує факт: у жінки і чоловіка різні стилі роботи головного мозку:
    * у жінки завжди працює і права і ліва півкулі, відповідно, логіка та емоції включені завжди (в цьому є перевага, але і суттєвий недолік - двоїстіть жінки, вагання між емоціями та логічними висновками)
    * у чоловіка півкулі працюють окремо, якщо вмикається одна, то вимикається друга (перевага: коли включена логіка, то ніякими емоціями пробити не можна, недолік: коли включені емоції - прощавай здоровий глузд :) ). чоловік не вагаєтьсяу прийнятті рішень... (в основному ;))

18. nata-k

nata-k Well-Known Member

Статеве розмноження різностатевих особин - найбільш оптимальне для довговічності виду :).

А хто Вам сказав, що обов"язково є вагання між...?;)
    Та ну?! ;)

19. Crim

Crim Member

Жінки також хочуть добре заробляти....:girl_mad:

20. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

тому є в ліво ухиленні і вправо ухиленні:
    в ліво- католики, пятидесятники, харизмати, радикальні харизмати (емоціонали)
    в право- баптисти, суботники, православні, так називаємі свідки Єгови(логіки)

а Христос то посиредині.... не ухиляйтесь ні вліво ні вправо....

ви непоганий знавець бачу фізіології. ви сподіваюсь нікуда не ухилені.)))
    ви в якійсь конфесії? чи ні?

а де твій аватар? :)