Недавно в Ню-Йорку був землетрус із епіцентру у Вирджинії. Біля епіцентру було 5.6 балів. Тут трохи потрусило, разів з 10 і все. Ніяких серйозних наслідків ніби не було. Перший подібний по силі землетрус із 1889 року. В Вирджинії трохи гірше - пару стін розвалило. Але теж ніби нічого страшного не сталось
Та воно може і смішно але землетрус був пару годин назад. Боялись що може ще почати трусити. Але ніби ні.
Казали в новинах що може ще потрясти сьогодні я думала що мені голова крутиться але почали меблі потріскувати і все трястись. Страшно
В мене весь будинок трясло і стіни хитались як на кораблі. Але тут землетруси велика і рідкість і ніколи не бувають сильними. На щастя. Бо будинки не збудовані щоб витримати такі. При 9.5. напевне майже нічого б не залишилось. Тут і 5.6 не було, то в епіцентрі. Скільки навіть не знаю.
Хопа, про торнадо и наводнения американские знал, а чтобы землетрясения... Не дай Бог никому... Знаю правду про Спитак 88-го, кажется, врагу не приведись...
На сході США вони дуже рідкісні і несильні. Тут геолоґічно стара основа. Вулканів нема. Гори в штаті Ню Йорк не вулканічного походження, були утворені льодовиком. А ось на заході США (і не тільки США) там вже по іншому. Діючі вулкани, гори утворені вулканами, і постійна сейсмічна активність із подеколи дуже сильними землетрусами. Колись дививсь хроніку із здається початку 20ст. Біля Сіатлу в Тихому океані утворилась тріщина. То варто побачити як Тихий океан вливається в неї ніби в ванні витягнули корок. До речі всі ці дикі цунамі які періодично налітають на Японію з’являються саме завдяки сейсмічної активності на західному узбережжі.
Сміх, сміхом але скоро буде нам весело. Ірка паскуда летить до нас і хвостами розмахує. І паскуда навіть не посунеться в окіян трохи, над землею їй тре летіти. Проблем наробить... Але доблісний Майк сказав що він вже всі притулки в великому яблуку приготував. Він про своїх жителів дбає.
та маленькі землетруси (3, навіть 4 бали) досить навіть цікаво переживати; а от 7-8 - вже не так. що там у вас з тоєю Іреною? кажуть у новинах, оголосили обов'язкове "вивакування" (як казали моя баба)
Та нічого, ще не дійшла. Евакуювання з прибережної зони і хто хоче може виїхати подальше. чоловік поїхав на роботу, то казав що в сторону Нью Йорку машин майже нема, а звідтам потік машин
щей як долетить... і біди наробить. Готуюсь сидіти вдома кілька днів, бо річки повиходять з берегів. Оце гарантовано, ну і дерева повириває з корінням. Це все чого сподіваюсь для свого району. А он в самому Нью Йорку то кажуть може вікна повибивати в хмарочосах, плюс паскудний вітер там буде в тому Манхатані адже побудований більш-менш паралельними квадратиками. Буде ДУЖЕ СИЛЬНО сифонити! ---------- Додано в 15:56 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ---------- Мій також. Надіюсь повернуться додому нормально, без великих затримок, адже вони планують закривати всі мости десь під вечір. Правда не знаю точно в якій годині, але мій повертається в обід то може хіба трафік застане. ---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ---------- Як добре що ми далеко від води. Там де моя тета жиють то оголосили зоною С, тобто евакуюватимуть якщо паскуда часами задумає бути 3 або 4 категорії. А так, то все ХОКІ. Якщо б таке сталось, то підуть дружними рядами в Барук коледж.