Збір та використання грошей релігійними громадами.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 16 вер 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Мені цікаво, як різні релігійні громади збирають гроші серед своїх одновірців і яка їх подальша доля ? Чув що євангелисти, баптисти, Свідки Єгови, п"ятидесятники дають вносять добровільну пожертву і з тої пожертви виділяються гроші на друк різної релігійної літератури, проводяться маштабні зібрання, надається допомога нужденним. Для тих. хто бажає духовно розвиватись, всі види духовної літератури надаються безкоштовно. Жодна копійка не йде комусь на зарплату.

Чому, я православний, який дає свою лепту на тацу і різні види добровільних пожертв, повинен платити за Біблію 50 і більше гривень, оплачувати хрестини, шлюб, похорон, утримувати разом з іншими священника, дяка та паламаря ? Чому я не можу прийти в церкву і взяти безкоштовно ту духовну книгу, яка зацікавила мене? Чому, коли я навчався в університеті, церква не збирала гроші на моє навчання. а допомагали батьки? Чому гроші не йдуть на розвиток релігії, піднесення її авторитету, а зависають в кишенях духовних пастирів ? Прошу вас, не сваріть, а поясніть мені заблудшому...

2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Збір та використання грошей релігійними громадами.

Це елементарно:
    http://korrespondent.net/ukraine/events/587077

Ви хоч представляєте, кіко коштує тех огляд, а паливо ?

• Подобається Подобається x 1
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

громад?

все задурно? "Утопія" Томаса Мора?

а вам не видається, що зазвичай ті інститути є опонентами?

а що ви під "розвитком релігії" розумієте?

а чому "заблудшому"? коли мої гроші йдуть кудись - я маю мінімальне право поцікавитися - "нащо? пощо? навіщо?" - абищо....
    Deus igrok,
    я просто не згідний з вами :) реалізація - це не проблеми концепції :)

• Подобається Подобається x 2
  4. harmony

Організація безкоштовних поїздок в монастирі для ознайомлення із життям та устрієм монастирів, розповсюдження художніх та документальних фільмів на релігійну тематику, забезпечення всіх бажаючих духовною літературою, допомога знедоленим та хворим від імені церкви і все інше, що вказує на справді християнську любов між братами і сестрами, а не просто поділ на рабів і рабовласників, білих і чорних.

5. Deus igrok

Концепція спасіння через забезпечення реалізаторів. Але проблема в тому, що немає змоги перевірити результат концепції.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Harmony, я не в захопленні від того, як усе влаштовано у православних, але ви бачите те, що хочете бачити, і в цьому ваша проблема. :)
    У протестантів усе виглядає гарно, поки ви здалека. Ви спробуйте давати щомісяця десятину із зарплати. Це таааке випробування? У православній "на тацу" ви ніколи такої суми за місяць не дасте. Максимум які 20 гривень, ну 50. А десятину протестанти дають із усієї зарплати, не з чорної чи білої.
    Будь ви там, ви би теж найшли, на що нарікати.
    Всюди є люди, а тому всюди є недоліки. Ідеальних людей не буває, як і не буває ідеальних (створених людьми) організацій. Відповідно не треба шукати ідеальної організації, а організації, чиї недоліки вам буде найлегше приймати. Це так, на хлопський розум...

• Подобається Подобається x 4
  7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

план:
    А. нагодувати і забезпечити усіх попів.
    Б. все решта (у тому числі: Організація безкоштовних поїздок... забезпечення всіх бажаючих... все інше.... тощо).

оскільки нагодувати і забезпечити усіх попів теоретично неможливо, пункт "Б" -- тільки чиїсь мрії... [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  8. harmony

Я так не думаю і готовий віддавати щомісяця десятину якщо буду бачити, що вона
    дійсно піде на добру спільну справу, а не на круту іномарку моєму отцю і крутий мобільник, плюс золота цепура на грам 100, про забаганки їмості взагалі мовчу. Можливо це не стосується вас, по-перше ви не православна, а по-друге тема стосовно загалу, тому прошу дивитись на тему, як учасник форуму, а не їмость.

Поки що не знаю хто ви по вірі, але доля правди у ваших словах є. Тільки не розумію чого ви радієте. якщо тут плакати хочеться ...?

9. Liliyah Romanova

Та можу і як їмость. Я на свого отця сама заробляю. І на свої забаганки, відповідно, також. А на церкву пожертви не даю. Даю пожертви на дитячі будинки, на будинки, що доглядають стареньких, неповносправних. Тягаю чоловіка на доброчинні обіди,... Отака я неправильна їмость. :)

• Подобається Подобається x 5
  10. harmony

Я приємно вражений вашою благочинністю і відчуваю щирість вашої відповіді. Дай вам Боже здоров"я за те, що ви така.

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[​IMG] я впевнений, що ви скоро здогадаєтеся....

що ж стосується "плакати хочеться"...
    не варто цим перейматися...
    "священство" давним-давно стало бізнесом...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

кореспондент.нет .... а ше жовтішого сайту не знайлося?

13. Deus igrok

Тююю , то навіть фрагментом на 1+1 показали ...

Та навіть не тре нічого показувати....
    Чого вартує поїхати в Почаїв ...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене є знайомий священик, має зовсім невеликий прихід. Зарплати не отримує у церкві, тобто на церкві не заробляє. Він має можливіть не один Лексус придбати... просто брат живе в США... мільйонер... родини більше немає.... всякі трафунки бувають.....

Почаїв - РПЦ..... тут я не суддя...

І шо? так і сказали: з УГКЦ? Невірю! Конфесію ніколи не кажуть! А якщо ще й СЄ, чи протестант, то ніколи не згадують.

15. Deus igrok

))) В принципі, то було , є і буде. Проблеми менеджменту церкви , лишають проблемами церкви.
    Якщо відхилитися в теми, то на скільки ще часу люди будуть ходити до такої церкви.

Нещодавно переглядав деякі статті на тему апокрифів, зокрема пророцтв ... то це століття пророкують останнім для церкви. Не тільки християнської, усіх релігій.

16. harmony

Наш отримуж щомісяця 2000 гривень плюс церква оплачує всі комунальні послуги, включаючи домашній та безлімітний мобільний телефон. Крім того на кишенькові потреби має з хрестин, шлюбів, похоронів і тому подібне. Враховуючи, що його житло в другому кінці Львова, парафіяни змушені були придбати авто, отцю не личить їздити маршрутками. Я в принципі вже змирився з таким розкладом, буває й гірше, а може йому Бог і допомагає. А те, що пише Ліля, яка система в Канаді, мені сподобалось.

17. Liliyah Romanova

harmony,
    А він одружений?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

паства ще не знайшла йому....

19. harmony

Одружений. Син вчиться в Києво-Могилянській академії, дочка закінчує університет Шевченка в Києві. Недавно придбали квартиру. Мене жаба не дусить, але не пойму, як вони все встигають ?

20. Liliyah Romanova

harmony,
    а жабу лікувати не пробували? [​IMG]

а де твій аватар? :)