Засиджуєтесь за комп'ютером?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем nirvanka, 13 гру 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В двох словах: знайшла програмку, яка нагадує користувачу комп'ютера про те, що необхідно робити перерви час від часу, вставати, рухатись, робити елементарні вправи. Мабуть, мало хто з нас це робить самотужки.. А відволікатись від монітора потрібно щонайменше кожні 45 хв.
    Більше про програмку написав програміст Андрій в своєму блозі на ЖЖ, а скачати програмку можна тут тут. В параметрах можна вибрати рос.-мовний інтерфейс і змінювати час перерви і т.д.

П.С. В мене вже була 1 така перерва - файно розім'ялась і помила посуд - а чим ж іще можна зайнятись на 10 хв? ;)

• Подобається Подобається x 9
  2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я, коли за комп'ютером, тримаю ручний годинник у режимі щогодинного пікання. Як тільки пікне, роблю перерву на не менше 10 хвилин; але якщо перед цим сидів менше, ніж 30 хвилин, то достатньо перерви на 5 хвилин, а якщо менше 15 хвилин, то перерву можна зовсім не робити. Для визначення, скільки перед цим сидів, важливо також відрізняти перерви в одному сеансі від перерв між різними сеансами: вважати, що це вже новий сеанс, дозволяється, якщо перерва тривала не менше 10 хвилин.

• Подобається Подобається x 2
  3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

в нас така програмка давно є, але я на неї не звертаю увагу
    завжди тисну "пропустить" коли перерва (правда перед тим не я насиділа 45 хв, а чоловік)
    до неї звикається і майже не звертається увага : )))

але програмка хороша :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

ще була б програмуліна яка сама той комп вимикає і вже не дає йому увімкнутися... щось на зразок "Як вимкнути комп і піти нарешті спати"
    Розминка 0 це просто супер... поставила собі програмку.... мама прийшла, а я руками перед моніком махаю... вона і пальцем біля скроні покрутила... і пішла... чомусь прийшла за годину... а я знову руками махаю.... вона і запиталася чи я добре себе почуваю.
    Але програмка супер! Розминка дуже потрібна, особливо вагітним (тобто мені)

• Подобається Подобається x 14
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я тепер при кожній перерві бігаю на кухню :))) То канапочку візьму, то цукерочку.. Може корисніше не вставати взагалі? :))

• Подобається Подобається x 8
  6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Мені треба , щоб комп вимикався і включався тільки тоді, коли у мене буде вільний час.А так я не можу з-за нього встати, навіть поїсти ніколи.
    Я б взагалі , якби була така можливість , була весь час за ним.

• Подобається Подобається x 4
  7. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

і я засиджуюся перед компутером. так що аж жінка свариться:ireful1:
    а нема у вас якоїсь програми аби вона сі не сварила? :))):))):)))

• Подобається Подобається x 12
  8. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Програмки такої нема. Але бувалі люди радять поставити другий комп - для жінки. Кажуть помагає...

• Подобається Подобається x 12
  9. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

тоді не буде кому готувати)))) а їсти ж хочеться)

• Подобається Подобається x 5
  10. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А "істи хочеться" - це і є найкраща програмка, "яка нагадує користувачу комп'ютера про те, що необхідно робити перерви час від часу". Бачите - подвійна користь. І жінка не лає, і самі не засиджуєтесь даремно ;)

• Подобається Подобається x 6
  11. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

На "посиденьки" в ЛФ. Гарантую! Ситуація змінеться докорінно...Але сваритись будете вже Ви...:)

• Подобається Подобається x 6
  12. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Непроста ситуація...:sorry: Аби сі жінка не сварила, а "зрозуміла свою другу половинку":preved: можна зробити, наприклад, так. Реєструєте дружину на ЛФ (чи "даєте добро" на реєстрацію на ЛФ;) ), ставите програмку, яку радить Нірванка, і файно...:))) Троха Ви посиділи за компом, пропікала програма - пішли робити їсти собі і жінці. :) Потім Ваша половинка посиділа за "чудом техніки і другом сім'ї" :))), Ви ж в той час, певно, вирішили якісь нагальні справи як голова сім'ї, а жіночка вже гаму зробила - вона ж бо за компом 45хв., не більше - потім почало пікати і згадалось, що їсти треба всім. І так почергово. :pardon:
    І буде вам щастя :kiss3:

• Подобається Подобається x 7
  13. А что, правда? Хорошо, что я туда не пошла!

а де твій аватар? :)