Відповідь: Замки України Дуже гарний сайт: http://www.castles.com.ua/?hit Завдяки ньому отримали масу задоволення як автотуристи.
Відповідь: Замки України Олеський замок - видатна пам'ятка архітектури і історії XIII-XVIII ст. Понад шість століть стоїть він на високому пагорбі, свідок і учасник багатьох подій, що навічно увійшли в історію. По-різному складалася доля замку протягом довгого його існування. Був він тверинею і воїном, що до останньої змоги відстоював свою незалежність; був він бранцем, за володіння яким змагались королі; був він розкішним палацом, наче королівською резиденцією з притаманною їй пишністю, пихою і злочинністю; був він бунтарем, що виношував плани свого визволення. І тепер, коли рідна земля, до якої навіки і міцно приріс, стала вільною, перетворений на пам'ятку і служить своєму народові як скарбниця його історії й культури, як втілення його високого духу й таланту. Уперше Олеський замок згадується в історичних джерелах 1327 р., коли він перейшов у володіння Юрія - сина мазовецького князя Тройдена і руської княжни Марії (дочки Юрія І), запрошеного боярами на галицько-волинський князівський престол після згасання роду Романовичів. Ця дата дозволяє припустити, що замок побудований одним із синів галицько-волинського князя Юрія Львовича - Андрієм або Левом. далі на http://www.dailylviv.com/olesk/1z.html
Відповідь: Замки України я в олеський замок потрапила ще і на зйомки якоїсь реклами. хотин мені більше до душі ніж кам"янець. а у воронцовському сподобалась блакитна кімната з ліпниною. на андріївському узвозі в києві у нас стоїть "замок" річарда - туди не можна заходити. але ж допитлива молодь перелізе через будь-який паркан. я там була.нічого особливого.
Відповідь: Замки України А в чайному дворику на території Золочівського замку не була? Там дуже гарний музей.
Відповідь: Замки України не була. поки що. а замки тернополя не запостите? цікаво чи їхати на них дивитися.
Відповідь: Замки України я теж планувала відвідати ОЛесько, але на НР було прохолодно туди їхати. сподіваюсь, влітку буде шанс.
Відповідь: Замки України Як на мене, Підгорецький замок виглядає набагато краще з-зовні, ніж Олеський.. Враження знайомих, які стільки чули про Олеський замок, про побачене "нічого особливого".. Так що, якщо будете їхати в Олесько, зазирніть і в Підгірці - 15 хвилин маршруткою з Олеська
Відповідь: Замки України Конечно стоит. Прежде всего Збараж около Тернополя. http://ua.vlasenko.net/zbarazh/index.html В замке провели реставрацию, есть музей. Часто приезжают автобусы с польскими туристами. Да и сам городок живописен, с богатейшей историей.
Відповідь: Замки України Дякую за пораду, а не підскажете в який день та як туди попасти?Можна їхати самому, єкскурсовод потрібен?
Відповідь: Замки України Проще всего приехать в Тернополь, оттуда автобусом. Если на авто из Киева, то Збараж находится на трассе перед Тернополем. Экскурсоводы есть в музее. А вот дни работы не знаю, но мы как то заехали в выходной, но все равно в замок пустили http://www.museum-ukraine.org.ua/index.php?go=Pages&in=view&id=98
Відповідь: Замки України Да, потому что без него например не пустят в подземелье замка. Экскурсовод нам попался эрудированный, но поляками не довольна, приезжают со своими гидами и картами, где Галичина входит в состав Польши. Вообще музейная экспозиция однобокая, могли бы уделить внимание и полякам, все-таки их замок был. Для поляков Збараж это город их воинской славы
Відповідь: Замки України Подумати тільки: яку історичну спадщину отримала Україна!... Та це зараз так можемо казати: "я був в Золочівському замку", "а мені дуже сподобався Олеській замок", "але найгарніший - Кам"янець - Подільський" і т.д. Проте таке відношення до історичної спадщини важко знайти в цивілізованих країнах! Ви подивіться: вони бережуть історичні пам"ятки, дуже обережно проводять реконструкції, заробляють чималі гроші на туристах - і так підтримують стан пам"ятки!... В нас. Замки та Фортеці напіврозвалені, розбазарені (даруйте на цьому слові), церкви 16 століття на Львівщині горять від...банального елекрозамкнення! В печерській лаврі хтось звалив цінні ворота - ну то й що? Нехай! А на Теребовлі надпис "Міша - ангєл" (Ромко, дякую за фото!)... Чи не страх? Нікому до цього нема ніякого діла!... Куди дивляться місцеві органи?? Уявіть: що буде, скажімо, років через 20 (звичайно коли не буде кінця світу)? Можливо, десь колись влада схопиться за розум і буде більш пильнана до нашої з вами історії, але тоді багато що буде втрачено... (прошу вибачення що трохи не по темі)
Відповідь: Замки України На Западной Украине столько исторических памятников, и замки, фортеци, монастыри, а природа. Все это на равне с Францией, если все привести в порядок. А палацы польских магнатов. Вот съездите хотя бы в Муриловане Куриливцы. А Червоногруд, шо в Залищинськом районе, Властелин колец рядом не лежит