Заяви "Свободи" ізолюють Львів від України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 11 лют 2011.

?

Чи підтримуєте ви заяву групи?

1. Так

24,0%
  2. Ні

28,0%
  3. Перш за все, це влада відділяє Галичину

36,0%
  4. Свобода і Партія регіонів роблять це разом, але з різних кутів

12,0%
  5. Не визначився

0 голосів
    0,0%
  1. bayard

bayard Дуже важлива персона

Заяви "Свободи" ізолюють Львів від України, – Унівська група

Представники львівської еліти заявляють, що заяви деяких політиків ізолюють львів’ян від решти України. Про це сказано у заяві Унівської групи, до якої входять науковці, підприємці та діячі культури.

"Зусиллями влади у Києві та нерозсудливих місцевих політиків Львів зводиться до статусу "обложеної фортеці", відрізаної як від Сходу, так і Заходу", - заявляють вони.

"Свідомо чи несвідомо, недавні заяви Ірини Фаріон та Юрія Михальчишина (місцевих керівників ВО "Свобода") ізолюють Львів від решти України та перекреслюють її європейський вибір, а тим самим сприяють її втягненню у світ "регульованої демократії" і "русского мира", - йдеться у ній.

Представники групи зазначили, що "львів’яни не уявляють себе без України, а Україну — без Європи".

"Як місто, що увібрало у себе надбання відразу декількох європейських культур і синтезувало їх у сучасну українську, Львів органічно вписує Україну в сучасний європейський простір. А ключовими для цього простору є поняття компромісу інтересів, але не цінностей, діалогу, але не популізму, круглого столу, але не закулісних домовленостей", - заявили вони.

Тому, на їхню думку, Львів має впливати на своїх співвітчизників "силою своїх переконань і твердістю громадянських і духовних постав, а не погрозами перейти Дніпро у складі вигаданої армії".

"В історії немає жодного випадку, коли розпалювання суспільної ворожнечі, пропагування нетерпимості та насильства приносило б користь країнам, містам, спільнотам", - сказано у заяві.

Представники групи закликають мешканців Львова "продемонструвати розсудливість і не дозволити агресивним заявам впливати на свою позицію та спосіб мислення".

Унівська Група - це вільне зібрання львів'ян, серед яких - Ярослав Грицак, Ярослав Рущишин, Євген Глібовицький, Мирослав Маринович, Олександр Фільц та інші, повідомляє УП.

Хотелось бы услышать мнение уважаемых львовян....

• Подобається Подобається x 1
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну не так вже й багато є більш
    львів'ян, ніж

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Слава Йсу - в Украине отличают быдлопартию "свобода" от львовян...
    P.S. хорошо бы еще, чтобы львовяне отличали быдлопартию "пр" от схiдняков... :)

4. bayard

по теории Шпенглера, у сложившейся нации, или какой-либо группы людей есть носители идеи, культуры, а есть просто к ней примкнувшие - согласившиеся)))
    Я думаю что Маринович и Грицак являются первыми.

а вы разве не в курсе? вообще хорошо что заметили))) это уже радует)) сходите на Одесский форум, объясните им что националисты бывают сильно разными, а то там все что с приставкой укр вызывает гав-гав, обвинения в фашизме и причисление к зверюгам бандеровцам.....бедный народец

• Подобається Подобається x 2
  5. - да вроде пан Дальневосточник про львовян говорил... Есть такое мнение (моё, кстати ;)) что сильно разными на поверку оказываются люди, которых называют националистами другие. Все, кто называет сам себя националистом - примерно одинаковы. Все они ставят национальное (в условиях Украины - этническое) благо в качестве приоритета, одни при этом готовы хвататься за оружие, другие прикрываются "временной необходимостью". Так это разные темпераменты, убеждения - одни и те же...

• Подобається Подобається x 3
  6. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

За бидлопартію регіонів на сході проголосувало від 60 до 80% лохторату...А скільки ж проголосувало за "Свободу" на заході?;) То, порівнюючі ці показники, Ви продовжуєте наполягати на відмінності східняків від бидлопартії!?о_О

• Подобається Подобається x 4
  7. Bambook

Bambook Persona non grata

Для того, щоб кардинально змінити громадську думку у 200-тисячному місті, достатньо 7-х людей, у яких є відповідні вміння і ресурс.
    Тому 20, а тим більше 40% - це дуже багато.
    Та й взагалі - як можна узагальнювати? Ви ж теж східняк, ви себе вважаєте бидлом? Я вас бидлом не вважаю.
    Часом я теж, як от в ситуації з приїздом Ліни Костенко можу ляпнути: рагулі ці довбані галичани! А потім думаю: стоп, хлопче, а ти хто? Не галичанин? То ти теж рагуль? І кажу, що рагулі ті троє "митчів" і з десяток чиновників-бариг, які зірвали приїзд Костенко. А галичани - вони різні бувають. Навіть такі неймовірно чудові, як я :)))

• Подобається Подобається x 6
  8. Yarema

А я вважаю бидлом тих, кого імєют вже 20 років хамлюковічі, а вони йдуть як стадо і голосують за своїх взискуючих... А жменьку самостійно мислячих і патріотичних східняків я дуже поважаю.

• Подобається Подобається x 6
  9. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Як би це повісти,найзрозуміліше і коротко...
    Розумієте,шановний Байярде,а Ви це знаєте добре,що...коли ,хтось міцно говорить,в даному випадку галичанська партія,то по-своїй суті,це подобається більшості галичанам і...меньшe рештi українців.
    І зачинаютья політичні теревені,на яких виїзджають противники міцної України.
    Так ось...Унівська група політиків це добре розуміє і так,легенько сварячи і розумно наставляючи,Добре poбить,Що Рекомендує Те,Що сказала і заявила!
    А то...все знову поставлять "цапки"(по-російськи "раком")!
    Нам цього не потрібно!
    І як бачите заявили добре...нехай та більшість українців,без тої меньшості поговорить собі ЗАРАЗ про Те,що вони пропонують,а не про ідеї "Свободи",які Їх часом денервують.
    А галичанам,то не шкодить,послухати одних...і зрівняти з тим,що говорять інші.
    Так,що на Галичині прислухалися до порад Унівської групи...і уважно слухають думку відмінної частини народу,яку починають таки помаленьку висловлювати.Я маю на увазі думку письменника Василя Шкляра.
    :good:

Ну от якось так думаю

http://life.pravda.com.ua/person/2011/02/10/72013/

10. bayard

я себя называю националистом, и шо?
    вы сидя в екс-столице видите что все таки называют? видимо издалека видней....

попробую тоже коротко:)
    по-моему эта группа имеет вполне конкретные имена, их не скрывает в отличие от всех остальных партий, и не является каким-то политическим объединением, в том смысле в каком мы привыкли видеть современные партии...
    поэтому я думаю что эта группа делает правильно, выражает свое мнение вполне легитимно, открыто...
    Лично я противник политики ВО Свобода и думаю что именно эта партия дискредитирует все то что связано с Украиной и меня пугает тот факт что кол-во ее членов растет даже в Харькове...

• Подобається Подобається x 5
  11. Yurko NOTOCO

:good:
    -Вуйку,а ви що любите горівку,чи куняк?
    -І пиво також!

Партія,то діло особисте! В нас тих партій,як в сучки блох.І без різниці мені,яку Ви особисто любите.:)))
    Мені ж...Нам галичанам не без різниці,яким шляхом наша галицька партія Свободи,буде в разі чогось,та захищати свій Нарід.А як той нарід захищений,по-тoмy захисту,та буде називатись,то в цім проблеми не виникне...
    А то "закручувати халамана" нині всі вміють,на тім українстві...і переслідувати власні меркантильні інтереси також.Справа йде про Україну,а не про партії.
    Лише хочу сказати,що йти в ногу з противниками Української Ідеї і разом з ними,і з необоснованим стремлінням навішувати на партію "Свобода" якісь дескридитативні методи боротьби (?),то це...Недобре,бо так Не Є!
    Забагато непотрібних слів вкидається в газети,ТВ...А це шкодить справі Боротьби!
    :hi:

12. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

деребан на памятник Бендери нас врятує ...

а ями на дорогах , і якогось ***я відсутність сьогодні в кранах у мене води - це все кремлівські провокації !!!!

13. Yurko NOTOCO

А как же...Донецько-харківські "водоремонтники" нам все поремонтують...На то і є "Свобода" на Сході,жеби ті знали,що мають в першу чергу ремонтувати.Але де-е-е там...То "жлобйо" тіко за гроші думає про кресла в метро по 8 тис.долярів...Ех-хе-хе...

14. Yarema

Всі радикали, якщо приходять до влади, рано чи пізно ведуть свою країну до катастрофи. Подивіться на приклад Німеччини. На радикальних ідеях націоналізму в умовах принизливого миру до влади приходить Гітлер. Його ідея фікс - відновлення територій германського райху, що були втрачені в результаті програнної війни...А що в ітозі? Німеччина втратила ще більше територій...

• Подобається Подобається x 4
  15. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

я наприклад не проти шоб свободи було на рівні 10-15% кругом, навіть у ВРУ.
    вони будуть акумулювати навколо себе особливо радикальних , і будуть гавкати на москалів ... корисне з приємним

на більше вони не тянуть ... місто чекає дупа з їх дибільними заявами.
    ну але ше й півроку не пройшло , через рік вже буде правомірніши їх клоунами називати ...

16. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Було би цікаво прочитати сам текст заяв, а вже потім реакцію на них Унівської групи.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Був я на зборах, де піарилася "наша україна". Там стецьків явно заявив, що хоче об'єднювати лише Галичину для протистояння !!! орді. То хто ліпить горбатого? Я не підтримую бездіяльність Свободи і голослівних заяв, але Свобода Активно веде себе на сході - чим підтверджує небайдужість до всієї України. А де спільні (на всю Україну) виступи Удару, "Тигипка", Яценюка, інших...? Ну згадувала Зарваницька група про інші групи... І лише слова. Чого не об'єднюються? Яя мішають?

На заході говорити одне а на сході інше - це розкольницька політика. Політика Гани Герман, Юльки Тимошенко, та інших стратегів...

І що таке заявила Свобода, що до сих пір не дає об'єднати Україну?
    Поменше би заяв, побільше би власних дій...

---------- Додано в 11:46 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

Імена приходять і "уходять" а Україна залишається. Не з іменами, а з вчинками і ідеями (див. іншим стилем життя) залишається...

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ----------

А що вона таке страшне каже - люстрація? При владі тільки українці? (В першому випадку - це ж добре) а в другому випадку - ви вірите, що це реально?

---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:48 ----------

А скільки треба людиногодин, щоб полатати пам'ятник - вчепити таблички якихось ювелірів? (100? 1000? 10000?) - 10чоловік - 15 днів роботи. + 15 тисяч дюбелів...

А скільки треба людиногодин, щоб полатати дороги? 10000? 1000? 100 людиногодин?
    Давайте не плутати кисле з великим. (Хто хоче добудувати пам'ятник -той добудує. А хто хоче вкрасти на дорогах - той вкраде. Я все сказав.)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тема поїхала, як санки по льоду.

Що таке Унівська група?

Якби вони оце про Свободу не заявили, я б і надалі нічого про них не чув.

Не хочу їх критикувати, читав їх наміри. Не чув що вони зробили суттєвого і корисного.

Не розумію де вони були, коли Садовий ввів Львів у боргову яму....

Мульки то все і не більше, але безумовно, це комусь треба.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це так і скільки в історії людства було таких прикладів, щоб радикали прийшли до влади? (більшовики = і = нацисти?)
    Ще приклади будуть?

Націоналізм - це як і інші види організації суспільства для подолання якихось негативних явищ. (Відсутність націоналізму - смерть будь-якої держави... Навіть Росія має його у формі фашизму. Зрештою тільки це і тримає її в купі...)

---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

то нехай швидше, може нові і "правильні" таки з'являться - як на заході, так і на сході...

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ----------

На разі обговорюємо наклепи :)

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:59 ----------

Таке саме, що і Зарваницька і багато інших - Втриматися у владі...

• Подобається Подобається x 5
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну поки дупу видно від самопомочі.

а що ви бачите у Свободі? погляд Унівської групи для вас авторитет? Для мене - ні.

а де твій аватар? :)