Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем guculyanka, 11 чер 2007.

1. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Така справа.
    Вчора, 10.06, вночі 1.00 ми викликали таксі і поїхали додому (були тверезі:) ). Зранку до обіду такі-сякі справи і тут чоловік мене питає: ти не знаєш де моя карточка? Я не знаю... Перерили все можливе - нема.

Заходимо в "приват24" - карта заблокована, остаток не видно. Починаємо говорити з підтримкою. Вони нам повідомляють:

1) так, карта заблокована але швидше (була вже приблизно 15.00);
    2) остаток виявляється меншим приблизно на 760 грн.
    В чому справа?
    3) цією картою розраховувались за покупки; говорять нам всі покупки - де, на яку суму і в котрій годині. З них 5 покупок було в мережі АЗС WOG і 2 на суму близько 300 грн і 95 грн в Сільпо на Городоцькій.
    4) хто заблокував карту вони не знають (це й не важливо).

----------------------------------

Поїхали в Сільпо. Вони нам підтвердили: так, були такі покупки, транзакції в них зафіксовані, на камері чітко видно людину, яка робила покупки. Нам не захотіли показувати, сказали писати заяву в міліцію і від них буде запит.

Банк сказав, що видасть адреси АЗС (сьогодні побачимо).
    ---------------------------------------

В принципі, ми знаємо (ні, здогадуємось, але на 99:wacko: хто має (мав) цю карту. Думаю і ви здогадаєтесь.

Питання таке: в Сільпо сказали, що заяву написати можна, але треба мати когось знайомого, щоб те діло рухалось. Бо інакше, заява собі буде лежати, припадати пилюкою. В нас таких знайомих нема. Ці гроші, ясна річ, не лишні, і, маючи ці конкретні зачіпки, є надія. Але ми ніколи не мали справ з міліцією - чи варто за таку суму (760 грн) щось починати?

2. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Таксист? Пишіть заяву, сума достатня.

3. vasili

vasili Well-Known Member

На мій погляд ситуація зрозуміла, все тут ясно, хто у нас таксистами працює тим паче у ночі - сірі особистості, тому, вони на відміну від вас знайдуть такі, обгрунтування, своїм твердженням, шо ви будете ше довго переварювати, ту гидотну сповідь мученека "баранки". Тому раджу не надриватись, тим більше не просити поміщ у міліції, вони дуже рідко допомагають по справжньому. У неділю підіть у церкву купіт штири свічке та поклагіт на гріхи злодюжке!

4. Капітан

Зря. Таксиста можна елементарно знайти і повернути гроші. А чотири свічки (при бажанні) використати інакшим чином ;) :rolleyes:

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Міліції пообіцяйте 25% винагороди. Вони можуть ще попросити "талони на бензин від Вашого підприємства".
    Але злодюжку треба провчити !

Ось я "домушників" тримав у СІЗО 15 місяців, доки їхні батьки не зрозуміли, що треба відшкодовувати збитки попри свою декларовану "бідність".
    Вперед !

6. guculyanka

:D :D :D Так, я теж так вважаю.
    Ми з ним говорили вже, трохи нахал. Сказав, що то не він, він не дурний і не боїться нас.:bazar: Але що інше він може сказати?

Просто мене трохи (вибачте, по рос.) смущает, що треба зв*язуватись з міліцією. Тобто, я не знаю як з ними поводитись.:o Комусь треба дати подарок - кому, коли, скільки..., і чи дійсно вони зможуть видерти з таксіста ті гроші!!!

7. guculyanka

О, ясно, це відповідь на моє попереднє питання.:)

8. Капітан

Нікому нічого не треба давати. За міліцію не переживайте :)

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

це маловідомо.... але...
    вони, якщо його пов'яжуть - то за "відмазку" і без вас з нього приз візьмуть ;)
    а все решта - є шанси "з часом" отримати хіба через суд ;) нажаль, таке криве законодавство ;)
    За винятком - що хлопці-опера поступлять як звичайні рекетири;) це той трафунок6 коли будуть задоволені всі сторони ;) ну, а заява теж необхідна - покращить статистику розкриття ;)

10. vasili

vasili Well-Known Member

Поясніть хоч як це мало би статисе?

11. Boris_Kiev

Не зовсім так.
    В одній ситуації вони просто притиснуть таксиста, він віддасть Вам гроші, а Ви - 25% міліції (без відкриття справи).
    І більшу суму таксист віддасть міліції (саме за "невідкриття"). Якщо впіймаєте момент - здеріть з нього ще "моральну шкоду" - натякніть, що окрім міліції ще маєте важелі впливу.

P.S. Тільки не розраховуйте отримати через суд / виконавчу службу хоч якусь компенсацію. Це взагалі вбита справа.

12. vasili

vasili Well-Known Member

Підтримую, київського кота!

13. Капітан

Статистика розкриття покращиться тільки у випадку порушення кримінальної справи і пред"явлення звинувачення. От тільки у цьому випадку потерпілим буде відшкодовано гроші через суд. Якщо опера "порішають" все на місці, то звичайно що ніякого розкриття, зате всі при своїх інтересах.

Елементарно, Vasili (с) :D При таких вихідних даних про злодія, потрібне тільки бажання :)

14. Boris_Kiev

Тут головне - їхати "на діло" з операми. Щоби звинувачуваний не відкупився на місці поперед Вас.
    Опера багато чого вміють - тільки на кожному по 12-15 поточних справ, мізерна зарплатня, діти в гуртожитку і т.п. Тому й треба стимулювати.

15. guculyanka

От саме про це я й думаю з самого початку. Це буде така собі війна з погрозами й подібним, а я не зовсім готова воювати. :8:

16. vasili

vasili Well-Known Member

Справа в тому шо
    це іншими словами я розумію так : пішли ви на ..., нічо не знаю, ні чо не чув, нічо не бачив. Він уперся. Шо зробиш?

17. Boris_Kiev

Ніякої (для Вас) війни!
    Ви же не просите чинити беззаконня, Ви просите ВІДНОВИТИ ЗАКОННІСТЬ!
    І взагалі не зайвим буде заприятелювати з тими чи іншими операми - життя по-різному може повернутися. Дехто х них ЗАЛЮБКИ візьметься за таку справу.
    Приклад: попросили мене опери підвезти їх на "точку" в іншій справі. Взяли малого злодюжку (здається, поцупив мобільник). Поки везли до відділення, той плакався, що в батька старі Жигулі відібрали. Опери пожвавішили і при мені запропонували допомогу в тій справі.

18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Борис правий. Опера - це звичайні люди, причому іноді доволі непересічні, і з низькою зарплатою, та важкою і ризикованою роботою. Для вас то - один день на зйомочній площадці "Мєнти" - в кіно участь поприймати. Для них - теж не надто обтяжливо. А якраз серед оперів нормальні люди в міліції і трапляються ;) можна приятелювати навіть без шкурних інтересів;)

• Подобається Подобається x 1
  19. Капітан

Це вже не Ваші проблеми :)
    ЗІ: Та що Ви розсусолюєте? Пишіть заяву і все. Нікуди Вам не треба буде їхати, ні з ким сваритися і нікому не платити 25 %. Тут фарт в одному - щоб толкові опєра попались.

20. vasili

vasili Well-Known Member

Хочу сказати шо всі таксисти працють на ментів, в прямому смислі, "не офіційно" ви не припускаєте те, шо зараз менти по працюють на таксистів, - візьмуть дадуть вам сіру туалетну бамажку, напишите на ній заяву, а потів шукайте її у найближчій каналізації.

а де твій аватар? :)