Пропоную тут ділитися інформацією про те, де часто стоять охоронці нашого руху на дорогах. Бо без сумнівів є в них свої улюблені місця. Думаю, для багатьох ця інформація буде актуальною. Зокрема, від недавна просто пачками стоять на площі Франка. Я б сказала, що це для них золоте Руно! Коли ви робите лівий поворот з початку Вітовського до площі Франка (в напрямку Стрийського ринку), ви пересікаєте зустрічну трамвайну колію. Відповідно, для зменшення корків багато хто пересікає зустрічну трамвайну колію ще задовго до повороту, будуючи новий ряд автомобілів для повороту ліворуч. І здійснює поворот ліворуч вже із зустрічної трамвайної колії. Відповідно, це розходиться з ПДД. Ось витяг з ПДД: 11. РОЗТАШУВАННЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ НА ДОРОЗІ "... Поворот ліворуч або розворот повинні виконуватися з трамвайної колії попутного напрямку, розташованої на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспортних засобів, якщо інший порядок руху не передбачено дорожніми знаками.."
Дякую. Сам на тому місці часто саме так роблю, ніколи там не бачив даішників, буду тепер обережним Дуже часто пасуться на початку Пекарської. З площі Соборної на Пекарську не можна повертати ліворуч (їдучи зі сторони Личаківської. То вже пару років вони там майже кожен день стоять. І щоразу як там проїжджаю, хтось та й попадається, дуже рибне місце Аналогічно багато попадається на спробі проїхати ліворуч із Петрушевича на Зелену. Я щоразу дивуюся, як можна туди їхати, якщо там щодня стоїть ДАІ Хто ще які "рибні місця" знає?
Сихів - на початку моста (перед або після заправки) - в сторону центру, вул. Стуса - практично щодня. Останньо стоять на Санта -Барбарі біля базару (там постійно паркують машини, а це перехрестя). Деколи люблять стояти на вул. Стуса перед Новим Львовом, перед заправкою, а як їдеш з Сихова, то там їх здалека не побачиш... Раніше стояли на 700-річчя (Чорновола) за мостом в сторону центру. Зараз, щоправда, не бачу їх, бо там якісь знаки змінились. Ну про Франка-Зелена писали вже, то практично щодня. Поки що більше не пам'ятаю...
на Стрийській стоять біля Автобусного заводу. продають палочки тим, хто на перехресті Стрийська-Рубчака в сторону центру їде з лівого ряду. Там знак напрямок руху, і з лівого ряду можна повертати тільки на Рубчака. Те саме на перехресті В.Великого-Симоненка, Ховаються біля "Барвінка". З В.Великого на Симоненка не можна повертати, там також знак напрям руху прямо. скорше всього то саме, напрям руху... Зараз зауважив тенденцію понавішували нових знаків "напрям руху", а люди по привичці їдуть, а вони тільки на то і розраховують. І стоять тільки в тих місцях! Як колись тенденція, ловили на фару, зараз люди розумні пішли, почали їх обломлювати з фенами, то вони вигадали іншу замануху... Деякі такі знаки то взагалі абсурдні... Як би то на ті знаки скаржитись?
Та там просто перехрестя не зовсім хрестоподібне, розмітки немає, от вони і шукають час від часу, де б нагріти руки...
і я про те саме. Замість того, щоб стати на перехрестях, де половина проїжджає на червоне світло і там штрафувати людей за створення аварійних ситуацій (!!!), то вони стоять в таких місцях, де просто збирають гроші. На жаль... До речі, інколи вже в нічний період часу стоять на тій же площі Франка, де є піцерія Пепероні. Але чого і за що вони там штрафують безпоняття, бо в мене просто перевіряли документи.
Коли їхати з Сихова по Хуторівці, люди часто повертають біля тюрми щоб не стояти у корку та швидше проїхати дворами на Броньову до лікарні, повертають відповідно через дві сплошні полоси а там під тюрьмою стабільно стоять Даїшники. Я розумію що це порушення, але такого посту не має, я дзвонила спеціально у гарячу лінію - нема, вони мають стояти внизу ближче до гуртового Шувару, а стоять там де їм вигідніше
ой почнемо ну я думаю ловлять вони якщо не пропускають піщоходів,маршруток при виїзді із зупинки, чуть вище(ближче до сихова, зупинка шувара верхнього) ))) я вже десь писав, мене там зупиняли, думали що я повернув наліво з вул.(Козловського напевно, може Хоткевича, незнаю як точно) з права від хуторівки перпендикулярка вулиця на перехресті тому. там поставили знак тільки праворуч, але багато хто їде через перехрестя наліво. кстаті часто стоять зразу після тих що на заправці, можуть і там і там на швидкість ловлять на зїзді з моста на розворот на хуторівку угу... правда зараз їх рідко бачу дуже часто стоять за перехрестям Виговського - Патона, як повертати на патона.... я правда не знаю точно за шо ловлять зі сторони перехрестя,.. вроді би за обгін тролейбусів на перехресті, я їхати до перехрестя по патона на пішоходів ловлять і мабуть маршрутки...
Там є цікаве місце. Якщо ви їдете по проспекті докінця і хочете продовжувати рух в сторону вул. Трильовського, то на самому початку стоїть знак "пішоходний перехід", який просто гарно зливається з продажними кіосками праворуч. Мало того, люди виходять з баззару ізза-будок(які розташовані мало не до барюру) прямо на зебру з святою думкою, що водій має їх пропустити. Але тих людей зовсім не видно як вони підходять до зебори. Там має стояти світлофор, а не просто знак "пішохідний перехід". Ну але є як є, а тому гаїшники тупо наживаються.
Я не те місце мала на увазі, а по другу сторону моста сихівського, трохи вище Динамо-Блюзу і стадіону Україна. Там минулого тижня мій тато їхав, став там, щоб забігти на базар і щось купити, а ДАІшник вже тут як тут. Взяв в тата документи, мол, ви порушили, тут перехрестя, паркувати не можна. Тут ДАІшник побачив, що його напарника б'ють якісь хлопці з іншої машини, яку той зупинив. Цей хотів бігти на домопогу йому, а тато каже, щоб права віддав, бо "бачте, до якого стану ви людей доводите, що люди зриваються" Ну цей віддав права, і побіг на поміч. Так що і таке буває...
В.Великого на перехресті з Кн. Ольги лапають на переходах за пішоходів і по кн. Ольги в бік Аквапарку там добре ставати навпроти входу в ЦУМ на аварійці... тріпали нерви 30 хв. кажу: "я на аварійці, - заглох!", а він каже " а знак чого не поставив?.." ну таке. Завжди стоять при виїзді зі Львова за/перед Малеховом як окружна повертає. Ловлять з фарою інколи по машині в кожен бік. Також на їзду в лівому ряду, якщо правий порожній.
На фару часто ловлять біля Іподрому, в обидва боки. І я ще недавно купив "полосату палочку" на СантаБарбарі, за паркування вздовж тротуару там де маршрутки зупиняються
саме так і є. Той знак вже давно стоїть, а багато хто їде прямо і наліво. Рибне місце ще - Клепарівська-Батуринська. Трохи вище закінчується односторонній рух, і є пішохідний перехід. По інерції багато хто обганяє тихоходів майже на пішохідному. . -Кільцева-Зелена. Ті хто під гору їдуть по кільцевій (зі сторони Винник) не встигають перелаштуватись в лівий ряд для руху прямо. Ду-у-уже рибне місце.
Перехрестя зелена-кільцева дорога: Штрафують за наїзд на острівець безпеки - там розмітка неправильно намальована якшо їхати в сторону практікера по кільцевій то того острівця майже не видно
Мене зупинили по Коперніка біля г. пошти. Там ніби 1-ст. рух, але трамваї їздять вверх, і вище є знак піш. перехід. Ловлять на обгін ближче ніж за 50м до переходу або виїзд на зустрічну трам. колію.
Стоять на стрийській (нова гарна дорога) там є кільки світлофорів і за 100-200м перехід... там і ловлять, під 80 км/год якось не хош зупинятися)))) Два-три дні щодня стоять по два патрулі на кожному кільці В.Великого (перехрестя Кн.ОЛьги + Кульпарківська) В них якийсь місячник "РЕМЕНІ БЕЗПЕКИ" штрафують за них, причому стоять з беркутами та знімають на відеокамеру...