Хто за люстрацію?! :)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем SemperTiro, 7 гру 2009.

1. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

минулого тижня кілька депутатів із НУНС (здається, вони пов"язані з УНП) внесли законопроект про люстрацію.
    Одне з дуже популярних гасел 2004-2005 знову перед виборами активізувалося. Не впевнений, що воно настільки ж актуальне, як тоді, бо момент втрачено, та все ж певна привабливість є.
    Особисто я за люстрацію, але чесну і прозору :)
    Україна має знати не лише своїх героїв, але й антигероїв.

п.с. компартію також пропонувалося заборонити, але вона вже і так загниває, причому і морально розкладається ("тлєтворнає вліяніє запада")

• Подобається Подобається x 1
  2. Arthur

Arthur Well-Known Member

Тут в іншій гілці вже трошки обговорювалась ця тема. Ми вже втратили багато часу для цього, щоб її проводити. Але я вважаю, що краще пізно ніж ніколи. Я теж за люстрацію. При нормальному підході, можна написати нормальний закон про люстрацію. Але є ймовірність, що з 10 людей попасти під дію закону можуть 9. Тоді виникає, а хто буде працювати. Є молодь. Молодь може мати достатньо знань, але не мати досвіду, а це теж важливо.

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Люстрація не є обов"язковою "чисткою рядів".
    Для порядних людей, які з тих чи інших причин були пов"язані з "небажаними структурами" це може бути своєрідним чистилищем або щирим публічним каяттям.
    Я - однозначно ЗА люстрацію.
    Написати закон? Не проблема. Запозичити досвід сусідів - Балтії, Чехії та інших.

• Подобається Подобається x 4
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Запізно....:nea:
    Просто запізно...:sad:

• Подобається Подобається x 3
  5. Arthur

Arthur Well-Known Member

Знову оптимістична відповідь.
    Дякую, підбадьорили.

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Пчёлы против мёда (с)

7. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- давно слід заборонити КП. А то країна як посміховисько в очах світової спільноти.
    Щоправда це ще й буде багато честі до сучасної жалюгідної КП.

8. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

тут, мені здається, треба ставити питання саме так, як ставлять його деякі депутати:
    треба ЗАСУДИТИ діяння КП. Тобто має бути СУД, який на підставі фактів, документів, свідчень очевидців (яких стає все менше!!!) мав би засудити ідеологію, пропаговану КП, як небезпечну для людства (власне, комуняки кажуть, що вона не небезпечна, а прогресивна, але забувають додати, що це тільки для них вона така).
    Думаю, саме цей крок був би першим на шляху до люстрації. Очищення суспільству вкрай необхідне, бо поки ми не очистимося, то будемо товктися в тому багні...

а от заборона, то вже третя справа... головне - суд!

9. Arthur

Arthur Well-Known Member

Її діяльність вже забороняли в 91 році, а потім чогось знов дозволили.
    Якщо заборонити КПУ, комуністи просто перейдуть до інших партій, тобто назви не буде, а «шкідники» залишаться.
    Але з чогось треба починати, якщо не можна почати з іншого, то було б добре почати хоч з цього – заборони КПУ. Принаймні ще більше людей зрозуміє, що КПУ – це зло.
    Заборона, суд, все має відбутись.

10. Romko

Комуняків - само собою. А ще потрібна строга люстрація всіх,хто був при владі:при Кравчуку,при Кучмі,при Ющенку. Всіх гілок влади,всіх рівнів... Ага,не мішало б смертну кару відновити.:sorry:

11. Arthur

Arthur Well-Known Member

Romko, безперечно, що жорстка люстрація потрібна. При такій люстрації, як Ви написали, з влади підуть в історію 90% посадовців. З одного боку це дуже добре, очистимо Агнієві конюшні, можливо зламається система, але з іншого боку, а хто буде працювати. Чи знайдеться заміна? Хоча для мене, очищення (люстрація) важливіша.
    В даному випадку, напевно, треба відразу очищати повністю, інакше через короткий час все відновиться.

12. Romko

Та все я розумію... І знаю,що нереально....І розумію,що при такому розкладі потрібно було б гнати не 90,а 99,99%. Але по іншому оту СИСТЕМУ не звалити...не бачу шляху...

13. - Убрать пройдох - хорошо. Но вместо них сразу полезут такие же пройдохи - только неудачники (недопролезшие когда-то). Кто физически будет назначать чиновников на освободившиеся места?

• Подобається Подобається x 2
  14. Arthur

Arthur Well-Known Member

Якщо у нас, в Україні, вийде зробити перше – люстрацію, то друге, призначити нову владу, теж вийде зробити.

15. - Тут можно не сомневаться :) Более того, она сама "назначится" (я ж говорю - ПОЛЕЗУТ). А чтобы не налезло чего-нибудь такого же как раньше, только ещё на сорт похуже (из тех, "кто был ничем"), надо ещё на этапе планирования способов разрушения "мира насилья" обсуждать способы строительства "нашего, нового мира" - увязывая их друг с другом. Сколько на Украине сотен тысяч чиновников разных уровней? И КТО всех их переназначит? - разогнать - ума много не надо, силы хватит...

16. Arthur

Arthur Well-Known Member

А що може бути ще гірше? Хто може бути гірше, наприклад, за Януковича – зека.

17. Может, такой же, которого ещё не ловили?:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  18. Romko

Зек зекові,як кажуть рознь.... Є люди,які залишаються людьми. А є такі,що скурвлюються,стають "кумовськими" стукачами... Щодо Януковича....то і в тому світі знають йому ціну...

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ющенко - КГБіст, син привикшого до кави в концтаборі в"язня...
    :haha:

20. Arthur

Arthur Well-Known Member

Не дай Бог, вам в таких умовах каву попити.
    А взагалі в комуністів подвійні стандарти до концтаборів.
    Був такий чеський письменник - Юліус Фучик, то охоронця німецької в'язниці, який по сторінках виніс книжку «Репортаж с петлёй на шее», комуністи назвали патріотом. А людину, яка відсиділа в концтаборі можуть назвати бендеровцем, націоналістом і ким завгодно.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)