Близько 11 години ранку 24 жовтня 1949 року у квартиру відомого письменника по вул. Гвардійській, 18/10 у Львові ввійшли двоє молодиків. Під час розмови господаря з гостями один із них завдав Я. Галанові одинадцятьох ударів сокирою в голову, десять із яких були смертельними. Повний текст
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? А хто ж тоді були нквд? Які знищили набагато більше людей? А як назвати оцю...оце утворення,ссср,яке своїм існуванням порушувало міжнародні,людські і Божі закони?
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Ну... Ви ще про Бєловєзьку Пущу згадайте... Наспівуючи: Мнє панятна твая Вєкавая пєчаль....
Добродію! Вивчіть мови, або історію. Бо з ТАКими заявами - Проти України, Бєларусі і Росії виходить. ПУБР
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Угу... А також знищили півтора мільйона євреїв. І замордували всю Західну Україну. Доблесні нквдисти ледво врятували населення від них...
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Зубр, Ви часом не родич моєї шкільної директриси ? Вона ("історичка") стверджувала, що Галана вбили "римо-католицькі єзуїти". А вчителька української - відмовчувалася. Думайте головою: "Кому вигідно ?"
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Думаю, что изуитам не выгодно. А греко-католиеам - под вопросом. А кто, как не греко-католики? Или ОПЯТЬ москали?
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Полковнику, Ви недотягуєте в ідейності до тієї директриси. Розповісти Вам, як вона скінчила своє життя ? Поїхала до дочки, яка з чоловіком-дипломатом жила в Англії, побачила "загниваючий капіталізм" і потрапила до англійського дурдому. Допомогти їй не змогли. Буває...
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Бессмысленная дискуссия, ИМХО. Сегодня суть не в том, "кто что сделал", а в том "кто во что верит". С обеих сторон, причем. А верить можно и во всякую бредятину.
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Роман Василько ЗЛОЧИН: ХТО ГОСТРИВ СОКИРУ? Обставини смерті Ярослава Галана — погляд через п'ятдесят років
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Ромку, хтось вірить "Краткому курсу истории КПСС", хтось Р. Васильку. Я пропоную подумати і проаналізувати. Відразу скажу, я не знаю, хто вбив Галана. Як на мене, це могли бути і УПА, і НКВС. Але давайте проаналізуємо написане Васильком. Після цієї фрази зрозуміло, що все написане нижче ні що інше, як допущення, а точніше фантазія автора. Це очевидно. Читаємо далі: Які ж це "інсінуації"? Автор пише далі: А хіба УПА не карало зрадників??? От Вам і мотив. Ну а оцей "шедевр": ? Далі читати бридко. Зразу видно, хто аффтар.
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Не сприйміть за образу, її тут немає: одразу видно, що читав (і бридився) не западенець. Немає жодного образливого\ненависницького змісту в терміні москвофіл. ТАК само як і в слові жид. Треба розуміти, а потім вже вмикати емоції.
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Які образи? У терміні "москвофіл" (як і у слові "хохол") дійсно немає нічого образливого. Образливою буває інтонація, хто і як це слово сказав. А ще контекст: От тут образа, Левандівко. За текстом, патріоти і порядні люди в москвофільських сім"ях - всього лиш "випадки". У западенців логіка інша?
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? А що тут образливого, Степанич? Що теоретично в сімях москвофілів можуть вирости порядні діти? Допускаю, хоча не зустрічав такого випадку. А ось бути москвофілом і в той час бути українським патріотом? Це щось з розряду фантастики. Любити своїх катів і бути патріотом?... Або, або...Tertium non danum.
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Ну чому ж? Ви просто не знаєте. Але це не значить, що "не дано". До речі, а як щодо наступного перефразування: Вам сподобається? Не думаю.
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Ви помиляєтеся. Аналогом може бути не "хохол", а, наприклад, "пацифіст", або "вегетаріанець". Не треба вкладати у терміни невластивий зміст, і будувати на цьому своє "фе"... Додано через 2 хвилини За текстом. Читайте: УКРАЇНСЬКІ патріоти. І все стає на свої місця. Ви собі добре уявляєте українського патріота-крішнаїта? Додано через 3 хвилини Ні! Западенці не скандалять через вживання слова "жид", на вкладають образливого/зневажливого змісту у "москвофіл"
Відповідь: Хто вбив Ярослава Галана? Погоджуюсь. Може бути і "хохол", і "вегетаріанець", і "пацифіст", і "філателіст", і "нумізмат", і .................. Ви просто підтверджуєте сказане мною. А своє "фе" я побудував не на будь-якому із цих слів, а на: Нічого не стає. По-перше, по-Вашому виходить, що "патріот" повинен ненавидіти інші нації? А так виходить, простежте за своєю логікою. По-друге, а чому Ви вважаєте, що КРИШНАЇТ НЕ МОЖЕ БУТИ ПАТРІОТОМ УКРАЇНИ???????????? А хто може? Унаіт? Православний? Мусульманин? ... Нє вєрю!!! Хоча б тому, що Ви не знайомі з усіма западенцями.