Хто працював з маклерами і АН

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Adriana, 25 чер 2008.

1. Adriana

Adriana Well-Known Member

Ми з чоловіком надумали купити квартиру, але самим шукати ми не знаємо як. знайомі не продають і знайомі знайомих теж , а у Вашому магазині одні посередники. Так от, можливо хтось купував квартиру через тих маклерів, які є плюси/мінуси в співпраці з ними, а можливо краще через Агенства нерухомості купувати?

2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: Хто працював з маклерами і АН

В нас лише так в основному і купуються хати чи помешкання.

Але чула що у вас треба бути дуже обережними з цими людьми.

3. nastinka

nastinka відсутня

ми продаємо квартиру....вже пів року......маклери ті взагалі...квартира знаходиться на Костя Левицького, 86 метрів, з ремонтом, хіба що паркет тре ще раз лаком перекрити взагалі все супер.....а продати важко....

4. Adriana

і я таке саме чула, тому і страшно, вже стільки начиталася про ті квартирні афери, що сама собі дивуюся як ще я на таке підписуюся (тобто купівля квартири). Бо для нас (нашої сім"ї) то ДУЖЕ ВЕЛИКІ гроші, просто космічні, ми будемо виплачувати ту квартиру до пенсії і не хочеться щоб нас ще і обманили

Додано через 2 хвилини
    а чому важко, мабуть ціна висока, попросила б Вас ціну квартири написати, можна в приват. А скільки кімнат у Вашій квартирі, і на якому поверсі знаходиться

Додано через 22 хвилини
    цікава стаття про квартири,хто хоче прибдати житло, то читайте: http://ukrtime.com/node/797

5. andi

andi Well-Known Member

купували земельну ділянку... Ну, в принципі різні-різні ті маклери попадаються... спробувати можна, поцікавитися, ну найкраще напевно - коли хтось із Ваших знайомих, або тут на форумі вже має маклерів знайомих - до них йдіть в першу чергу.
    До речі, а невже Агенства дуже вже гірші умови пропонують? більші відсотки? бо я щось не в курсі.

6. Forest

Forest Moderator

Якщо цікавить двокімнатна на Щурата - стукайте в приват. З маклерами не раджу звязуватися - це люди часто без душі, знаю на власному досвіді.

7. Adriana

нє, дякую на Щурата до дуже далеко, мій чоловік всьо життя прожив в центрі, то ми так ближче до рідних земель шукаємо. Я його ледве вмовила розглядати пропозиції квартир на Сихові

8. nastinka

nastinka відсутня

А костя Левицького???
    це практично в центрі :)
    2 кроки і площа петрушевича далі Князя Романа і центр :)
    якшо шо стукайте прийдете подивитесь :)

9. Adriana

ми цікавилися тільки в одному АН, то вони беруть 3-5% від суми, тобто чим більша вартість квартири, то відсоток менший, але 3 % то теж не маленька сума.
    а яка з маклерами ситуація, то я не знаю. от цікавлюся що краще, хто надійніший, бо я не хочу бути в такій ситуації, що скупий платить двічі, але якщо з маклерами дешевше і надійніше, то для чого переплачувати.

10. Forest

Forest Moderator

три випадки з мого життя:

Коли я купував дачу, маклери її ж продавали рівно вдвічі дорожче. І це при нульовому рівні відповідальності - вони не те, що не здатні були перевірити документи, їм було всеодно, чи є ті документи взагалі. Я придбав у свого знайомого, але через це він ще довго мав проблеми від них - навіть погрожували.

Коли сусідка, яка мешкає в Білорусі продавала свою львівську квартиру (2007 року), маклери взяли в неї ключі і... поселилися в її квартирі, вдаючи з себе власника, а другий мав роль маклера! Вони мали навіть наглість претендувати на мою комірку, аби забрати більше грошей, вимагали документи ітд. Богу дякувати, сусіди вступилися та і я сказав, що якщо будуть надалі так робити, їх покажуть по телебаченні. У підсумку квартира була продана на 11,5 тисяч доларів дорожче, нові власники сказали ціну. Це заробіток двох маклерів у двотижневий термін. Думаю, у них таких квартир було кілька.

Одного разу я розмістив на форумі, що здаю квартиру. Маклери місяць мене спамили пропозиціями посередництва, хитрили, вносили мене в якісь свої бази без мого відома, розповідали байки про те, що знайдуть дорожче ніж я ціню, лиш би я підписав договір, що не маю права продавати напряму. Я послав всіх і радий з того - рік в мене вдома жили порядні люди, про яких я довідався все, що хотів і яким я міг відтягувати оплату, якщо у них були проблеми. Краще не зв'язуватися з шукачами грошей з повітря я би радив шукати самому.

• Подобається Подобається x 7
  11. andi

andi Well-Known Member

так, це також непоганий варіант! незважаючи на затрати і часу, і сил.
    а от для перевірки документів дуже раджу або нотаріуса знайомого пошукати, або принаймі в БТІ, щоби знайдені вами пропозиції добряче перевірили...

• Подобається Подобається x 2
  12. Forest

Forest Moderator

За кордоном це справа маклера, більше того, деякі агенції беруть на себе відповідальність за все, перестраховуючи у свою чергу ризики в страхових компаніях. Клієнту достатньо підписати тільки документи, апроцес оплати, як і відповідності документів і стану нерухомості (зокрема, чи не це не афера, чи немає інших власників, чи немає підробок ітд) бере на себе маклер. Це коштує 3-5 процентів. А за що беруть наші торговці повітрям?

• Подобається Подобається x 2
  13. Adriana

та як самому, я ж не повішу табличку "куплю квартиру", все одно на посередників потраплю. дуже важко на власника потрапити

14. Kaff

Kaff Well-Known Member

Тепер продаж нерухомості загалом завмер. Ціни дійсно високі, як на 2звичайного покупця"...

Додано через 12 хвилин
    Оскільки кожен процент тут дійсно -великі гроші, то треба думати і знати як поступати у такій ситуації. Колись я спостеріг, що на якомусь об'єкті зустрічалися два посередники - один - той, що мені шукав, а другий - той, що мав хату. Я спитався як вони домовляються згодом - я ж не дам кожному по 5%. Мені сказали, що вони діляться між собою по 2,5 %. То, коли нарешті хата була знайдена і виявилося, що за нею не було іншого посередника, моя розмова з ним відбулася наступним чином. Я сказав, щоби він уявив собі, що я - теж посередник. Тому, якщо він хоче, то я можу йому із 5%, що їх типово дають за послугу дати лише 2,5%. Так і сталося.
    Тепер - стосовно маклера. Всі, з ким працював були із агенства.
    Звертався до великої кількості фірм, сам дзвонив за телефонами. Як-правило, коли дзвонив на телефон кавртири, питалися що мене загалом цікавить. Я кожному розказав свої параметри. і, фактично, на мене працювало багато людей. Я ж теж оглянув купу пропозицій, при тому у ціновому діапазоні +/- 20%. Треба ж було і торгуватися, а також, щоби знати чи не зичити додаткове. Загалом побачив біля 150 квартир поки купив. А мій товариш взяв і купив другу квартиру, яку побачив. Правда він купував пів року після мене і в тому ж ціновому діапазоні. То більшість квартир я вже знав і йому казав куди навіть не йти...

• Подобається Подобається x 3
  15. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  16. Adriana

я халяви не шукаю, я просто хочу дізнатися про підводні течії того посередництва, бо страшенно не люблю, коли мене обманюють

17. maxis

maxis Member

Розкажу схему роботи АН з найму квартири.

В газету закидаються декілька "бульбашок" з дуже привабливими цінами.
    Людина,яка сподівається зайти пристойне недороге житло дзвонить за телефоном у об"яві, де ій кажуть, що це агенція, ніц показувати не буде, підпишіть договір (за яким АН ніякої відповідальності не несе), заплатіть 180 грн., тоді вам дадуть телефон власника.
    Все ніби нормально, от тільки зустрітись із "власником" ніяк не виходить, то він зайнятий, то просто не бере трубку.
    Далі агенція починає працювати, надаючи клієнту інші, вже реальні пропозиції з найму, але вони вже за іншою ціною...
    Як результат, знайти таким чином житло можна, але на це йде час і нерви.

Додано через 8 хвилин
    Можу порадити поцікавитись в знайомих, хто вже користувався послугами ріелторів, і які дійсно допомогли із пошуком/продажом нерухомості. Саме РІЕЛТОРІВ, які мають досвід роботи (чомусь у Львові кожен п"ятий вважае себе професіоналом із купівлі-продажу нерухомості).

Зараз у місті "застій" (пропозиція набагато перевищує попит), так що проблем із пошуком квартири мати не будете.

• Подобається Подобається x 1
  18. Adriana

а ми були в одному АН, що на Зеленій знаходиться. то нам сказали, що перше нам шукають квартиру, а ми потім підписуємо договір і оплачуємо всі послуги і певний %. нам там вже показали кілька варіантів квартир (план квартир) і в новобудовах і на вторинному ринку, і приблизну ціну квартири і % сказали. але ми поки що думаємо, бо ті % :suicide:
    Ми б краще у власників купили, все таки так краще і трошки дешевше

19. maxis

maxis Member

на власників дуже тяжко вийти, та й не кожен варіант вам підійде

20. Adriana

і я про теж саме. Ми коли вирішили зробити таку дорогу покупку, то я першим ділом Ваш магазин взяла і почала дзвонити, то я так розчарувалася, бо там 5-7 номерів телефонів на весь розділ Нерухомість, всі посередники, а з незнайомим посередником я боюся співпрацювати, все таки грошики то не маленькі :crazy:, Але мабуть ризикнути все таки прийдеться:scare:

а де твій аватар? :)