Хто підскаже, як не світити гроші при покупці доволі дорогих речей?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mashkayy, 14 бер 2016.

1. mashkayy

mashkayy New Member

Хто підскаже, як не світити гроші при покупці доволі дорогих речей?

Є варіанти?

2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Платити сертифікованим чеком.Який ви завжди можете сканцелювати або просто порвати , коли будете мати якісь підозри на нечесність.
    А копію чека з вашим підписом занести назад в банк і гроші будуть на місці.

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

@mashkayy це про що взагалі?
    Найдорожче з того що я купував то машину, гроші мав в кульку, причому в гривнях, на той час то було 75 000 грн. Особливого дискомфорту від ходіння по базарі з кульком грошей я не відчував...

Для "конспірації" достатньо не молоти язиком в дорозі і не бухати, бо знаю такого одного шо пачку соток в барі роздав "новим друзям", а так як ті виявились досить совісними, і взяли тільки на поточні потреби, то ше і на вулиці роздавав "братам українцям" :)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Білі люди при покупці дорогих речей картку дають. І всі справи. У нас ще 200 років будуть в трусах ховати.
    В Америці готівку ніхто не носить, якшо даєш 50$ в супермаркеті, то касирша вже просвічує на сканері шоб не дай бог не підробні, все одно шо в нас 500 гривень даєш. А по 100$ купюрами ніхто навіть не розраховується - їх тільки в кіно показують. Але це не тому шо "світити" бояться.:))) Швейцари біля готелів ті шо лімузини зустрічають ходять зі здоровенними пачками чайових по доллару, таких засмальцованих шо суп з них мож варити.:)))

• Подобається Подобається x 1
  5. Patrick

Кредитні картки беруть в магазинах на $1000 , 2К ...ну може на 5К .І це все.
    Магазини за це платять і тому їм не вигідно брати великі суми - $20К , 50К.
    При покупці машини down payment (внесок) можна заплатити кредитною карткою, це -$1000-1500.А на решта суми треба принести сертифікований чек , або money order.Це чек підписаний банком , де банк гарантує що сума вказана на чеку є дійсно.
    При виписанні сертф.чеку/money order гроші знімаються з рахунку , але ще не віддаються тому кому платять.
    І власник має копію чеку , що може його сканцелювати.
    Таке саме при покупці нерухомості.
    Гроші (чек) безпосередньо з руки в руки не дають.а дають адвокатові.А він вже тоді покупцю чи продаввцю.Кожна сторона при покупці/продажі нерухомості має свого адвоката .Сторони один другого не бачуть.
    А готівкою розраховуються drug dealers

6. mashkayy

mashkayy New Member

А якщо через електронні гроші? Так воно ж простіше. Знаю, що можна через біткоїни, onecoin чи person.money. Варіантів обміну багато. Перекинули гроші людині, він собі закинув як йому удобніше чи затримав в себе. Знімає коли хоче + ще відсотки отримує при зростанні курсу. Хто має досвід?

7. mashkayy

mashkayy New Member

Агов! Відгукніться! Невже ніхто не робив так? Криза ж. Гроші всім потрібні

8. andreson

andreson Member

А якщо через електронні гроші? Так воно простіше. Знаю, що можна через біткоїни, onecoin чи person.money. Варіантів обміну багато. Перекинули гроші людині, він собі закинув як йому удобніше чи затримав в себе. Знімає коли хоче + ще відсотки отримує при зростанні курсу.

9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Та платять сотками, не свисти, і взагалі готівкою платять. А друга половина повідомлення вірна.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  10. seawar

seawar Active Member

Пару разів мав торбу грошей.
    1. Ні в якому разі не їхати обчєственим транспортом.
    2. Мати поряд підтримку в вигляді брата/кума/свата чоловічої статі.
    3. Обговорювати всі грошові манипуляції, торгуватись і т.ін. заздалегідь телефоном.

11. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

в Україні така система працює? Я про ці чеки. Чи ми не про Україну говорим? В Україні цілком нормально вважається мати при собі 50-100 000 грн готівкою на покупку, при тому я такі продажі здійснював і прораховував руками без машинок до 200 000 грн в день ну не кожного дня звісно, але такі і трохи більші суми чорного налу через мене проходили, як при покупках так і при обміні валюти. В Україні більше 50% ринку в тіні, якщо не 80%, ніхто не хоче світити перед податковою такі суми, ну хіба Католицький університет брав не за готівку а по перерахунку ну ще польске посольство. P.S. питання даху мене не стосувалось, я був виконавцем :) логічно думати що дах був, хоча робота курьера типу передай дядьку васі кілька тисячь доларів , або піди забери передачку в пару тисячь евро теж бувало

12. Patrick

...якщо людина не вказала конкретно місце , то можна поговорити гіпотетично.Так вабщє.

А чи працюють сертифіковані чеки в Україні?...- то я не знаю.Ви мені скажіть чи працюють.
    Знаю що кредитні карточки працюють ..навіть на належному рівні.Я часто користувався VISA(ю) і спеціально тримав квітанції /чеки з магазинів .І потім коли вернувся додому то звірив коли прийшов рахунок за VISA.Все зійшлося і навіть курс гривні до $ був кращий ніж коли я міняв готівку в обміннику.
    Єдине що майже в всіх магазинах шнур апарата де я мав тиснути PIN code короткий ,я мусів перегинатися через прилавок і старші продавщиці нервувалися коли я хотів платити карткою , бо не знали як це зробити на касі.Кликали когось молодшого , або менеджера.А так все ОК.
    А великі гроші в кишені коли ще жив в Львові не носив , бо не мав.
    Колись в далеких 80х , коли батько купляв Жигулі то ніс 7 чи 8 тис.радянських рублів.
    І тепер в 2012р , коли ми продали квартиру в Львові , нас кілька чоловік взяли по $9500 (до $10тис не треба декларувати) по кишенях і без проблем вилетіли зі Львова.

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

купляв котла, вроді 3 000 був, я думав вони мають машинку, взяв купюрами по 5 гривень...то був жах, чувак збивався з 4 рази з рахунку, червонів, прів...потім я йому показав як розкладати на купки по 100 гривень :)))

14. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

ну то вірно теж так прів не з пятірками правда , тому прів більше, але якщо пара купюр злипнеться ... а вони інколи злипаються .
    Блні вилетіло з голови скільки перераховує профі з приват банку, зарплату дають більше 5000 грн + вся соціалка , витримують тільки дівчата\жінки машинки є , рахують мішками мільйонами бін вилетіло яка там норма в день , кажуть бурдна дуже справа у кого алергія будь-яка чи проблеми із шкірою легенями - категорично не можна , рахують то всьо на Липинського у " дзеркальному " такому приміщенні ближче до АС чи посередині дипинськог о- добре видно по кількості інкасаторських машин і дзеркальності споруди - вся споруда тільки для цього і будувалась .

15. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

форум український ?

16. Patrick

Форум нації не має.Форум має мову спілкування.А мова згідно правил на цьому форумі є українська і російська.
    А тепер (без правил) ще додалася англійська на відповідних гілках.
    Мова про мене взагалі не йде , а податки я плачу звичайно країні де я живу і якої є громадянин.Тобто Канаді.
    Якщо ваш любий президент і уряд вернуть мені громадянство України,зроблять закон про подвійне громадянство і зроблять закон про не подвійне оподаткування з Канадою.То тоді поговоремо кому я буду платити податки.
    А поки що ваше питання є не по адресу.
    Ви краще спитайте свого Президента за якого скакали і голосували чи він заплатив всі податки з своїх банківських рахунків.

Останнє редагування: 7 кві 2016
  17. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

Я не голосував за порошенка

18. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

А подвійне громадянство заборонене законами України і я з цим згоден на100%

19. Patrick

Ну то не дивуйтеся і не нарікайте тоді що нормальні держави гонят вас від себе сраним віником і не хочуть з вами нічого мати спільного.
    Всі розвинуті країни дозволяють мати подвійне громадянство і не роблять з цього проблему.

• Не подобається Не подобається x 1
  20. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

@Patrick зате внас немає таких Патріків :)

а де твій аватар? :)