Хто є Ісус? Українець?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем рівнянин, 6 гру 2007.

1. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Мене дуже зацікавила стаття І.Каганця " Найбільший Українець "
    "...Спровокована телеканалом «Інтер» всеукраїнська дискусія розкриває найголовнішу таємницю України....Ісус належав до народу галілеян, тобто галлів-кельтів. Тому його називали не інакше, як Ісус Галілеянин або Ісус із Назарета....
    ...В ті часи всю Малу Азію (сучасна Туреччина) називали Східною Галлією, оскільки вона була заселена переважно галлами. Цей суперетнос народився в Україні приблизно у 12 ст. до н. е., звідки кількома хвилями розселився на величезній території від Прип’яті до Чорного моря....
    ...Ім’я «галли» було самоназвою, що підтверджують відповідні топоніми, розкидані всюди, куди приходили галли: село Гали на Волині, місто Галич і край Галичина в Західній Україні, портове місто Галац (Galati) в Румунії, край Галісія в Іспанії...
    ...У Малій Азії близько 277 р. до н. е. галли заснували державу Галатія (згідно зі словниками давньогрецької мови, «Галлія» і «Галатія» — це синоніми)...
    ...Улюбленою зброєю галлів була сокира, якою вони досконало володіли. Сокира широко використовувалася і як господарський інструмент, і як холодна бойова зброя, і як томагавк, і як ритуальна зброя. Сокиру ще називають «кельтом» — від українського «колоти», «розколювати», звідси — «колун». Вірогідно, саме з цієї причини гальських воїнів, а з ними і всіх галлів назвали кельтами. Віртуозне володіння сокирою-кельтом донині збереглося на прабатьківщині кельтів-галлів — у карпатському регіоні України. Серед іншого, у кожній гуцульській родині є ритуальна сокира — топірець (бартка, кельт)....
    ...галілеяни та іудеї були цілком окремими народами з радикальними культурними та антропологічними відмінностями...
    ...Історики описують галілеян як жвавий, веселий і впертий гірський народ, який над усе цінує свободу і не бажає нікому підкорятися...
    ...Галичани донині люблять називати свій край Галілеєю...
    ...Згідно з відомими словесними описами зовнішності Діви Марії (Діонісія Ареопагіта, Ігнатія Богоносця, святого Епіфанія, Никифора Калліста та інших), вона була шляхетною красунею високого зросту, мала овальне обличчя, блакитні очі, волосся кольору пшениці, довгі й тонкі пальці рук...
    ...Ісус був дуже подібний до Своєї матері, був високого зросту (на що звернули увагу всі три автори), мав видовжене обличчя з легким рум’янцем, тонкий прямий ніс, довге волосся кольору стиглого лісового горіха, бороду темно-пшеничного кольору, світлі очі, довгі тонкі пальці рук. Правдивість цих описів через 2 тисячоліття була підтверджена Туринською плащаницею, яка зберегла фотографію Ісуса в момент його воскресіння. Згідно з нею, Ісус був людиною європейського типу з атлетичною статурою, зростом 180 см, світлокаштановим волоссям і шляхетним виразом обличчя....
    ...Гали-галілеяни відбрунькувалися від українського геосоціального організму, значить в їхніх жилах текла українська кров. Через багато століть вони повернулися в Україну і виступили в ролі батьківського начала слов’янського суперетносу. Кров галілеян влилася в українську кров. З огляду на чинник «крові» Ісус був українцем...."

І.Каганець (http://observer.sd.org.ua/news.php?id=13101)

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Може на відбитку Туринської плащаниці він ще й вишиту сорочку побачив...? До якого тільки богохульства не додумуються люди...
    Він - Син Божий. Національність тут абсолютно ні при чому, незалежно від того, подобу якої людини він обрав, я вже казав про це...
    Кожна жаба своє болото хвалить.

• Подобається Подобається x 12
  3. Кася

Кася Well-Known Member

Нє,ну ясне діло,Ісус був українцем...а як ж іще?! І Будда теж українець...І Маргарет Тетчер теж українка.

• Подобається Подобається x 6
  4. рівнянин

Взагалі мене цікавить думка. А сильно КВАКАТИ я не збираюсь.:) А тема, як про мене дуже цікава. Я підтримую ідею автора... а інші?

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

А ви спитайтесь в росіян.Він був вірним МП.
    Ніц не знают...

• Подобається Подобається x 1
  6. консультант

Якщо Ви вважаєте, що Каганець пізнав Бога, то питань нема. Залишилось надати громадянство і зробити героєм України. Невже Ви не розумієте, що це повний абсурд ! Бог, щоб спасти людей, прийняв людську подобу!
    Причому тут українці і Україна. Я взагалі в шоці, чому його не піддали анафемі за таку єресь...?

• Подобається Подобається x 4
  7. рівнянин

І особисто був на місці болота де повинна була бути заснована Москва через 1200 років. І сказав: " Здесь будет град с церквями, площадями, Кремлевскими стенами и мощами сожженными, в них, и мозолею "вечно живому"..."

8. Romko

І ше шось про Путіна..
    Алєксій ліпше знає..

• Подобається Подобається x 2
  9. рівнянин

По перше: він громадянин України.
    По друге: кожна людина має право висловити свою думку
    По третє: "україна" пишеться з великої букви.
    По четверте: хто повинен піддавати анафемі? МП?
    По п'яте: доведіть протилежне

10. консультант

"Україна" я виправив ще до Вашого зауваження. Це чисто механічна, а не офографічна помилка.

Нічого доводити я не збираюсь. Можете вважати, що висловив свою думку.

Хочете пофантазувати...? Попробуйте, якщо не боїтесь, можливо несвідомої..., образи Бога. Я б не радив !

11. Romko

А я повністю згідний з Консультантом

12. рівнянин

Вибачаюсь!

Додано через 9 хвилин
    Я вже казав, мене цікавить думка форуму. Віра в Бога є індивідуальна а не колективна. Думка автора є думкою автора.А аналізувати будь-яку інформацію є прерогатива "людини розумної" а "одобрям" ми вже пройшли. І чим більше думок, тим краще.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ким же ще вони можуть бути. Якщо Адам і Єва були українцями, то очевидно, що раз від них пішло людство...
    :D:D:D

• Подобається Подобається x 6
  14. рівнянин

Блін! Мене понесло! "Звалився" не по темі!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слушна думка.

Додано через 5 хвилин
    За канигіним...

Ісус мав батька Йосифа - без проблем, але Марія була галелиянкою.
    Галелияни - поселення, яке пішло від галичан - от і вся розгадка.....

Додано через 10 хвилин
    ну то чого би нам своє не похвалити?

16. Богданович

Богданович Well-Known Member

У нас навіть село таке є Буда біля Львова. А ще є Буди біля Києва

17. lanka

lanka Well-Known Member

В університеті Франка є професор, який стверджує, що Ісус народився в Карпатах

18. Богданович

Богданович Well-Known Member

Канигіна не вважаю серйозним автором, відколи у шляху аріїв прочитав, що римляни у союхзі з персами воювали проти Спарти і Єгипту (щось таке для історично ерудованої людини - сів кейбл брєд)

19. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

По-шосте: усі ці числівники пишуться через дефіс :)
    По-сьоме: в українській є прошу вибачення, перепрошую, вибачте, але не вибачаюсь

Ну а по темі - маячня.
    Йосип Дмитрович Лось із кафедри зарубіжної преси... Мій викладач колись, доволі одіозна особа, я від коментарів утримаюсь :)

• Подобається Подобається x 4
  20. lanka

lanka Well-Known Member

+1:) :) :) :) :) :) :) :)

а де твій аватар? :)