Вирішили ми з сім"єю відпочити цього літа у Грузії... ну, скажем, точно не вирішили, але розглядаємо як один з варіантів... Тим більше, маємо хороших знайомих у Тбілісі, які нас давно запрошують в гості! Наскільки я знаю, частенько відвідують нашу братню країну для поїздки на Кавказ львівські альпіністи і любителі гірських походів... Може хто був і підкаже: 1) Чим краще добиратися (автобусом, поїздом, літаком)? 2) Які місця відвідати (країна ж невелика, за площею, як наша Галичина, за відпуск можна об"їхати і все подивитися)? Курорти морські, гірські маршрути... 3) Скільки, приблизно, грошей при собі треба мати, які там ціни? Ну і, взагалі, може хто знає цікавий туристичний сайт, чи будь-які корисні посилання по Грузії? Наперед вдячний за відповіді!
http://tychyna.kiev.ua/autotours/georgia.html Почитайте здесь, Андрею я доверяю. Только обратите внимание, что он был в 2066 году. Сейчас никто не знает, чем закончится противостояние оппозиции и Саакашвили. Можно еще поискать на Форуме Винского. Сам я в Грузии был во времена исторического материализма, страна красивая, сервис был ужасный, народ интересный, но непредсказуемый.
Сервіс в тур місцях нормальний але я б восени радив їхати ,зараз там може бути холоднiше ніж у Закарпаттю.Ось іхня сайт з готелями та іншими сервісамi ,якщо не реклама. http://www.sakartvelo.com/indexOLD.html
- это то же самое, что сказать "сейчас никто не знает, чем закончится противостояние "НУ и БЮТ". Туристам-то какая разница? Особенно, если между собой говорить по-украински будут...
Ну да, у них грунт каменистей... Да это не тот случай, чтобы до стрельбы доходило. Там всё контролируется, обе возможные цели - мягкая передача власти тем, кому надо или легитимизация сохранения власти у Саакашвили, а также отсутствие (физическое) на политической грузинской сцене "лишних игроков" исключают спланированные провокации. А от шизофреников в любом месте не убережёшься, не дома же сидеть...
Панове уявіть cи, сидять на Батумськiм форумі два грузина і міркують їхати до Галичини або почекати, поки політики заспокоются, бо гори Карпати да чеськi автомати. (Кому бути забитому, тому не ховати мами)
Та не говорите, эх где мои 17 лет... Вот племянник мой год назад побывал в Ливане, Сирии и Иордании. Щас где-то по Непалу шастает
Згідний! Думаю, цього разу без стрільюи обійдеться, а "свій кругозор" і географію поїздок однозначно треба розширювати! Головне щоби гроші на це все були Всім вдячний за відповіді!!!
Занепокоїлася я питанням відвідування чудесної країни Грузії найближчим часом. (+ Заодно заскочити до Вірменії, воно там поруч). Отож, варіанти потрапити до Грузії з Україною на 2011 рік. 1. Автомобільні варіанти: а) Чисто автомобільний варіант - один: через Росію через КПП «Казбегі - Верхній Ларс». Цей варіант відпав, тому що я начиталася моторошних відгуків про те, що російські менти в районі Владикавказу (і взагалі по всій Росії) постійно вимагають хабарі з машин з українськими номерами, тобто подорож на машині влетить у копієчку в кращому випадку. У гіршому випадку розстріляють кавказькі бандити, як недавно розстріляли московських туристів прямо в машині. Всі інші варіанти на машині вже автомобільно-поромні. Якби Абхазія не оголошувала незалежність, то в Грузію можна було б гарненько потрапити по чорноморському узбережжю, але на даний момент в'їхати до Грузії з території Абхазії НЕМОЖЛИВО. б) на машині до Одеси, а звідти поромом Іллічівськ - Поті. Але: по морю пливти треба 2 дні в один бік, а квитки на пором, навіть не вважаючи перевозу машини, ще дорожче, ніж літак з Києва. в) начебто ще ходить паром з Керчі, який пливе 1 день, але коштує так само дорого як і одеський. г) варіант для збоченців: на машині до Сочі (можливо їхати через Керч поромом у Порт-Кавказ), від Сочі поромом до турецького міста Трабзон, а звідти - до Грузії. З Сочі безпосередньо в Батумі ходить тільки якась розвалена комета, яка бере лише пасажирів без автомобілів. А в Трабзон йде пором. Але варіант вкрай геморойний: довге вантаження-вивантаження в Сочинському порту, потім ще туркам треба заплатити по 30 баксів з носа за візу ні за що (по суті: за перебування півдня на їх території). 2. Літакові варіанти: літаки Київ-Тбілісі або Київ-Батумі. Власне, після аналізу того, що на машині зручним способом ніяк не добратися до Грузії, я швиденько купила квитки Київ-Батумі-Київ. Спочатку, звичайно, я придумала витонченіший варіант: літаком до Єревану, звідти - до Грузії, з Грузії літаком Тбілісі-Стамбул, в Стамбулі зависнути на пару днів для шопінгу і огляду визначних пам'яток (як варіант - у Стамбул можна було б вилетіти не з Тбілісі , а з того ж Трабзона, куди добратися через наземну кордон з Грузією з Батумі), а зі Стамбула - додому. Але цей кругової варіант через квитків в один бік був явно дорожче, а ще мене доконало те, що нахабні турки з 16 квітня скасували візи для росіян, а нам все одно доведеться купувати 30-доларову марку. Загалом, вирішила відкласти відвідування Туреччини і Стамбула до тих часів, поки безсовісні турки не одумаються і не скасують візи і для України. 3. Залізничні варіанти не розглядала через те, що вони довгі, виснажливі і, по суті, до Грузії залізницею зараз можна потрапити тільки через Азербайджан, а це - величезний гак, та й часу на це немає. Ще можна - на поїзді до Сочі, а звідти - кометою в Батумі. Ось, а тепер питання для знавців Грузії: де краще всього зупинитися в Аджарії на приємний малолюдний відпочинок біля моря?
Отут почитайте, будь ласка. В тому місці, до речі можна і до Туреччини пішки перейти http://sicheslavets.livejournal.com/192429.html, взагалі раджу погортати цей журнал, там ще багато чого цікавого є про Грузію.
Конец мая - начало июня. Вообще, я планирую сначала послоняться по Грузии (посмотреть всякие Джвари, Светицховели) и Армении, а потом уже и на море несколько деньков поваляться (это уже будет июнь) ... В районе Батуми... Только в самом Батуми не хочу. Наверняка, это что-то типа местной Ялты. ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ---------- Да за полгода или месяца четыре наверняка продают... ---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ---------- Ага, хороший отчет, только уже слегка устаревший. Например, я читала где-то, что памятник Сталину с той площади в Гори уже убрали - переместили его в музей Сталина.
Ого, люди там не тільки по Грузії і Вірменії подорожували, а ще й по Азербайджану... ---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ---------- Не знаю, какое дадут. Но я вообще люблю у окошка сидеть Не, грузинские Airzena.