Хроніки Львова 2050 або СХОДИ у кварталі Тортілія-флет.

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Synoptyk, 26 жов 2010.

1. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Тепер вже ніхто не пам'ятає у Львові справжнє призначення дивної споруди біля гуртожитка за адресою Тарнавського 106 А.
    Старші люди, старожили вперто називають її СХОДАМИ хоча в сенсі архітектурної форми, що сприяє доланню перешкод вона ніколи не була. Мій дід (ще коли був живий) вперто тримався версії, що СХОДАМИ колись можна було пересуватися. Вічливо посміхаючись йому ніхто не вірив. Знаєте це як у Стейнбека “вcі знали що це була брехня, АЛЕ ЦЕ БУЛА ЙОГО БРЕХНЯ”.
    В часи моєї молодості пересуванням по цих СХОДАХ забавлялись “безбашенні адреалінщики”, та згодом і вони кудись позникали розчинившись у часі.
    Особливе зацікавлення викликала іржава гратчаста прямокутна конструкція
    на початку СХОДІВ. Один мій знайомий історик стверджував, що це частина стародавнього ліжка, якими користувалися за часів других совєтів. Хто зна можливо він і правий.
    Держава, cуспільство поволі, неквапливо, намагаючись обійти статті новоприйнятих Конституцій, нахаляву рухались кудись і з часом люди перестали задумуватись, а для чого це все колись було збудоване.
    Зрештою, а яке початкове призначення брил Стоунхенджу? Хто знає?
    Мабуть щоб бути гарною заставкою на робочому столі. Все решта це просторікування невдах-мрійників, фантазерів та вузького прошарку осіб готових писати історичні дисертації на будь-яку тему аби за це добре ”башляли”.

2. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Із діалогу львівських двірників мимохіть підслуханного випадковим перехожим на перехресті вулиць Братів Русових та Антоновича 30 червня 20?? року:

Зачекай, мені потрібно ще зняти з будинку прапор.
    Для чого? Почепи траурну стрічку і нехай продовжує висіти далі.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це шо, рубрика сюрреалістичної прози?

4. morze

morze Well-Known Member

Ось це історія, я також ходив там, це Львівська правда!

а де твій аватар? :)