Мене цікавить, чи можна у неділю займатись рукоділліям (вишивання, в'язання тощо). Можливо це вважається гріхом і порушує якусь Божу заповідь? Дякую!
якщо ви то робите для розваги, відпочинку, то не є гріхом. якщо то є ваша робота, ви на цьому заробляєте, то гріх.
Все правильно, тільки маленьке уточнення: у цей день, як і кожну неділю, ви відвідували Службу Божу. (Бо якщо одне замість другого - то ой який гріх :girl_devil: )
Хіба ж ви не читали? "Хтось вважає один день важливішим від іншого, а хтось вважає всі дні однаковими. Тож нехай кожен тримається того, в чому твердо переконаний. (лист до Римлян 14:5) "Стережіться, щоб вас хтось не захопив немов здобич, уживаючи як принаду філософію чи оманливі, пусті ідеї, що ґрунтуються на людських традиціях, на прописних істинах цього світу, а не на вченні Христа." (листа ап. Павла до Колосян 2:8)
Це порушує форумну заповідь "Читайте". Неспроможність придумати нормальний нік ... читати перешкоджає?
Якщо ви це робите для задоволення (навіть якщо на продаж) - це не гріх. Але є одна важлива умова: рано маєте бути в церкві на Літургії. Ніж дивитися телевізор, краще сісти й займатися рукоділлям. Ще паралельно можна молитися. ---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ---------- Не лише католицької. Заборона брати ножиці чи голку в руки була дана юдеям, якщо не помиляюся. Святкування святого дня в безділлі, кажуть, ведеться із поганства. А християни повинні проводити святий день корисно, у вивченні Біблії, читанні побожних книжок, молитовному часі та часі роздумів, у двох останніх рукоділля дуже сприяє. Дам кілька цікавих цитат. монах Євагрій ось витяг із монашого правила: Ось іще цікава цитата. Митрополит Антоній Сурозький
А також неділя це час особливо присвячений ближнім - відвідування самотніх чи хворих, час для сім"ї, якщо його бракує серед тижня і інші добрі справи. Святкування християнської неділі, то є золота середина між беззмістовним лежанням на дивані і копанням городу.
^Йой так це ж Правда Боска. Якщо від твого поста самотньому або хворому стане краще , зробив добрий вчинок ,хай в інтернеті. Але на душі у пацієнта полегшало в реалі.
Стане! Я точно знаю... Коли в темі збирається форумна трійця (прости мене, Господи), нечисті луччє заховатися і молитися... )))
Глянула на ті аватари...ржала ) ---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:53 ---------- Якщо зосередити увагу на роботі рахуючи хрестики, тоді молитва буде механічною, а якщо навпаки - тоді її дієвість не варто ставити під сумнів.
Залежить, що ви маєте на увазі під словом ефективність. А ще, здається, ви не прочитали наведені мною цитати, особливо слова Митрополита Антонія. Я часто під час вишивання молюся, або Ісусову молитву, або своїми словами. Це заспокоює й умиротворює. Під час вишивання та писання ікон також кажуть, що треба молитися. Як на мене, поєднати молитву й процес творення дуже легко.
Не завжди повне відчуження від будь-якої діяльності є необхідне для ефективності молитви. Ora et labora можуть успішно виконуватися одночасно. Християнська молитовна медитація, то не те саме, що медетативні практики Сходу. Якщо людина зранку не може приділити час на молитву вдома, то цілком може помолитись дорогою до місця праці і це аж ніяк цінність тої молитви не зменшить.