а хтось святить воду на Водохреща? в мене в офісі ледь не усі до церкви ходили, а одна жіночка (більше 50 років!) навіть у полонку пірнае цього дня. Чим так корисна вода в цей день?
Я була в церкві,принесла свячену воду.багато хто у нашому місті ходять на річку купатися навіть взимку,а в цей день там взагалі багато людей. У нас вдома вже років з сім стоїть набрана вода на Водохрещу просто з крану...так от вона і зараз як сльоза,немає навіть ніякого осаду.
Я кожного року набираю води і користуюся нею "ну майже,як лікарством ,тільки напевно більше помічне), п"ю натощак, і як дуже болить голова чи взагалі нездоровиться обмиваю обличчя.Сьогодні знову набрала нової буде до слідуючого року, а стару змішую з сьогоднішньою і п"ю в першу чергу. Якраз вчора читала в газеті про силу Йорданської Води, (фізик Віктор Жуков довів науково, що вона має лікувальні властивості, досліди проводив з 2002 по 2008рік, спостерігав, як змінювалася структура води(щільність ,кислотність...)за методикою електропунктурної діагностики,мав визначити вплив води на організм людини.Нею, володів, ще його дідусь військовий лікар у дореволюційні часи.А проводили експеременти з грудня і до кінця січня , та тільки вода набрана 19 січня мала якись стрибкоподібний ефект,та як він каже , що вода мала такий ефект три-чотири місяці, а потім поступово зменшувався,та попри це вона "не цвіла".Властивості Йорданської води - у людей різко підвищувався імунітет, підвищувалася біологічна активність організму,якщо були запальні процеси то після випитої води вони, або зменшувалися ,або взалі зникали.І хоч він каже , що не вірить в силу молитви, а вірить в силу людини, тобто в те,що ЛЮДИНА може досягти чогось з допомогою МОЛИТВИ,адже сила МОЛИТВИ закладена не в самих словах, а в ЛЮДИНІ І ЇЇ ДІЛАХ...). Незнаю,як з точки зору науки ,я людина маленька, але те що СИЛА ВОДИ ЙОРДАНСЬКОЇ має такі властивості я найперше вірю у СИЛУ МОЛИТВИ,ХРЕСТА яким освячують та віру духовенства і мирян...
Сьогодні і в церкву ходили і скупатися в ріці вийшло (благо, вихідний у нас був). Враження - супер! Правда, навряд чи відважився би лізти в холодну воду, при мінусовій емпературі, а так, навіть двічі скупався (дружина перший раз не встигла зазняти цей "подвиг" на камеру, то прийшлося вдруге "плавати")) Страшнувато, звичайно, було отак непідготовленому, але я вірю в те, що люди кажуть "від Йорданської води на Водохреща - ніколи не застудишся". Хотілось би цю традицію підтримувати і рівно через рік ... і надалі на Водохреща. Як вийде? Побачимо!
Теж сьогодні купався, в Дніпрі. Клас! Володимир на Оболоні святив, а Філарет в Гідропарку. Погода дійсно не хрещенська - тому ще простіше!
Дива. Бо Божий Дух всесильний. Свяченою водою не одного безнадійно хворого з постелі піднімали. Сама не раз була свідком. І стосовно назви гілки (напевно, це до модератора). Людей хрестять (таїнство хрещення), а воду святять (обряд великого та малого водосвяття), тому вода свячена, а не хрещена.
дякую за інформацію) дійсно, у назві помилився трохи) ось такий варіант знайшов для себе, бо і не купався і до церкви не сходив щоб воду посвятити)
Була свідком, як чоловіка із травмою черепа, лежачого, який не розумів де він і що з ним і якого щойно за два тижні лікарі обіцяли перевести із реанімації, свячена вода (трішки: вмістилась у кришечці від пластикової пляшки) привела в той же день до пам'яті та поставила на наступний день на ноги. Дай Вам, Боже, міцного здоров'я, щоб наступного року змогти відчути благодать при освяченні води та її вживанні: для окроплення, для пиття, для змащування, бо ж свячену воду потребують не лише хворі, а й здорові - щоб нечисть не чіплялась . І ще. Не раз чула (і від священиків), що свяченими речами не торгують - їх дарують, або ж речі наперед купують/продають, а тоді посвячують.