Хорватія - власним авто. Хто з нами?

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Marison, 21 кві 2015.

1. Marison

Marison Member

Шановне товариство, цього літа з чоловіком маємо на меті зробити тижневий тріп до Хорватії - через території Польщі (бо польська віза), Словакії, Угорщина та Словенії, з зупинками в цікавих містах спробувати місцеву кухню. 2-3 дні хочемо провести в Пулі або Рієцці, можливо на день заглянемо в Трієст (Їталія). Шукаємо бажаючих розділити витрати на дорогу та скласти компанію в поїздці - бажано приємну пару, яка захоплюється подорожами та хоче подивитись світ. Якщо ще за кермом подмінить - взагалі казково :) З термінами ще не визначались, може бути як червень, так і серпень. Наше авто - KIA Sportage, комфортно буде і пасажирам, і купі багажу)

• Подобається Подобається x 1
  2. manur

manur Well-Known Member

Орієнтовний бюджет???

3. Marison

Marison Member

Витрати на пальне в обидва боки та страхування авто ділиться навпіл між двома парами. На даний момент виходячи з вартості пального та найдешевшого страхування це орієнтовно 4000 грн на екіпаж. Заздалегідь складемо маршрут та в яких містах зупинятимемось на ночівлю, тому що потрібно буде забронювати або готелі, або хостели, або знайти каучсерферів, які візьмуть на ночівлю. Бо одним махом до Рієки без ночівлі не доїдемо, 1150 км в один бік та важко для водія. Ночівля та харчування, зрозуміло, то вже окремі особисті витрати. Ми як подорожували в Словакію, солідний тормозок брали зі Львову, і правильно зробили, бо маркети з чудо-цінами в євро трохи зпечалили)))

4. manur

manur Well-Known Member

Це зрозуміло, але мене ще тамкай не носило, тому про вартість того всього поняття не маю.

Отож і питаю у Вас, як в людини, яка набагааааааааааато досвідченіша в тих пИтаннях : в що то все орієнтовно вилиється?

5. Marison

Marison Member

В тому напрямі ще не їздили, як і взагалі далі Словачиини в той бік, тож точної суми не можу сказати нажаль.
    Вартість готелів може коливатись від 300 грн за добу (в перерахунку на гривні) і ДО хто зна скількох - Ви можете приблизно подивитись на букінг.ком. Вигідніше, зрозуміло, зупинятись на ночівлю не в таких містах як Будапешт, а дрібніше. Але й ми люди не горді, і роздивляємось ще варіант взяти з собою палатку та ночувати в ній по дорозі, а може й не тільки лише по дорозі, але й загалом під час поїздки - літо все ж таки буде. Харчуватись - теж тре готуватись, шукати на тріпадвізорі та робити собі перелік кафешек або ресторанчиків, в яких згідно відгуків туристів нормальні ціни та порції. Ну й затаритись трохи продуктами з собою - точно зайвим не буде. Валюту, звісно, варто мати євро для необхідних покупок ТАМА :) Але ми загалом плануємо бюджетний відпочинок, який щоправда від того менш яскравим не стане) Походи ми полюбляємо, в палатках спимо часто, супчик в казані на багатті я варю казковий

Останнє редагування: 21 кві 2015
    • Подобається Подобається x 1
  6. Marison

Marison Member

Для ночівлі ще існує сервіс www.couchsurfing.com, але то вже на любителів. Ми часто практикуємо - і самі зупиняємось за кордоном у каучів, і в себе приймаємо гостей, але то - кому як)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А кожен своєю, як? У мене теж КІА, але оптіма.

8. manur

manur Well-Known Member

Тоді ще 2 пари туристів тре шукати)))) Але 2 авто - то теж цікаво. Велика компанія - можна ще й якимось москалям по дорозі звіздюлєй наваляти))))

• Смішно Смішно x 1
  9. Marison

Marison Member

Та чому ж кожен своєю, я в першому дописі наче позначила, що однією, так дешевше. А великою компанією як назбираються бажаючі - теж цікаво)

10. manur

manur Well-Known Member

Та, я до того, що ще одне авто "нарисувалося" )))

11. mayar

mayar New Member

А як нарахунок змотатись на море в Хорватію на 2-3 дні, десь зараз в червні на вихідні (поки не сезон), бо часу і грошей зараз багато немає, а
    скупатись в соленій воді Адріатики дуже хочеться. Всього 1100 км в одну сторону (з них 80% по автобанах) і ти грієш пузо на пляжі і купаєшся в морі? :)

• Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Кльова тема, маю кілька зауважень.

Бюджет необхідно збільшити, якщо їхати по автобанах. В Угорщині можна купити віньєтку, а от в Хорватії платиться за кілометраж, і немало платиться.
    1150 км - це реально, якщо водій не новачок. А якщо новачок - я б з ним не їхала. )
    А дивлячись де і на що, деякі товари навіть дешевші.

а де твій аватар? :)