Недавно мені сказали, що їсти хліб і думати що то плоть людини то канібалізм. Подібне сказали про вино. Я не зміг пояснити суті поняття. Поясніть, будь-ласка, з посиланнями в Біблії про хліб і вино.
Відповідь: Хліб і вино "Хто їстиме Моє Тіло і питиме Мою Кров матиме життя вічне". Додано через 34 хвилини нє, думати - то не канібалізм
Відповідь: Хліб і вино їсти плоть - канібалізм. Додано через 39 секунд думаю що від тілом і кровю є інший зміст
Відповідь: Хліб і вино якщо з точки зору "сучасної людини" - то взагалі можна зміст не знайти. А якщо все ж до першоджерел звернутися, тобто до Біблії, то стає все на свої місця: старозавітні жертви овець, голубів, волів, а особливо козлів - у знак відпущення гріхів народу - були змінені Новозавітньою жертвою Божого Сина. На заміну принесенню тварин - безкровна жертва Хліба і Вина, що перемінюється Божим Словом на Тіло і Кров Спасителя. а в це вже дійсно треба вірити!
Відповідь: Хліб і вино тоді не їжте і тоді ймовірно не матимете життя вічного.... яким би словом воно не називалося.
Відповідь: Хліб і вино просто в кожного своя думака, на потрібно сприймати Біблію так прямо, це книга для роздумів, і щоб шось зрозумівти треба подумати і багато разів перечитати.....
Відповідь: Хліб і вино а пояснити суть слабо? Додано через 4 хвилини Тому хочеться зрозуміти. Роздуми мають приводити до якогось логічного висновку. Типу, я подумав 10хв і появилася думка
Відповідь: Хліб і вино це точно. але чи це можна застосовувати всюди без винятків? я також раніше думав, що тільки те, до чого я дійшов своїми роздумами/відчуттями/досвідом і т.д. - це істинне. та це трохи по дитячому получається. так само як і закиди: Ось приходить хтось, і каже: "А чим це ви там займаєтеся? та це ж на канібалізм змахує!" та й ще часто просять їх переконувати в протилежному, чи сперечатися... Як вони, так і ми, просто забуваємо, що ламання хліба, чи то Євхаристія, триває вже приблизно 1970 років! відбувалися зміни в обрядах, традиції, мовах і т.п. - але суть залишилася та ж сама! (для віруючої людини). Так само закиди були на протязі тисячолітть і столітть, але їх успішно переборювала Віра. Ті, що задають питання про канібалізм, думають, що вони винайшли велосипед , але насправді все давно-давним до них було "обдумано" і знайдено відповіді.:agree: Звичайно, думати і роздумувати треба, в т.ч. над такими речами, але тут спочатку піде віра - потім роздуми - потім ще більша віра - і ще глибші роздуми... Такий шлях є природнім!
Відповідь: Хліб і вино незнаю, в мене хлопець не вірить....він вічно каже, що Біблію придумали люди, щоб мали якесь стриманя до спокус, а церква потрібна для того щоб нами керувати....... я вважаю це абсурдно, але й заперечити цього не можу....
Відповідь: Хліб і вино ех, ну Біблія ж не наділяє стриманням! якщо у когось, хто навіть Біблію в руках не тримав, є в серці (душі) моральні закони, то на здоров'я! (а мо' і на спасіння ) а "кожен спокушається власною пожадливістю"!
Відповідь: Хліб і вино Що цікаво... коли перші християни приймали причастя, а тоді це було не так відкрито, як зараз, то багато людей так і думало, що християни пють кров і їдять чиєсь тіло....
Відповідь: Хліб і вино :borat: внесу "маленький" додаток про те, що все давним - давно було обдумано... містерію Євхаристії проводили ще Зороастрійці.. там, правда, вживали напиток з Дерева життя Haoma (ідентичний до Vedic Soma), проводили Євхаристію в культі Діонісія, бога Сонця та вина.. (пили вино, звісно :p), проводили Євхаристію в Митраїзмі, про що пише Католицька Енциклопедія (пили воду, їли хліб. Митра в скриптах каже те, що й Ієгошуя "Хто не споживатиме, хай той не спасеться", а знаємо, Митраїзм був 1000 років до християнства) і нарешті, християнство, де, - що цікаво, є певні ритуально-церемоніальні вимоги : вина має бути в чаші в пропорціях 60 гр вина, потім 20 гр холодної води, потім 30 гр окропу :p тому, як справедливо зауважує вище згадувана енциклопедія ( й не тільки, Мих який дедективчик читаєте зараз з кінця ?, містерія Євхаристії має історію від початку історії людства . ось такий шлях є природнім.
Відповідь: Хліб і вино Ну і що з того, що інші релігії мають чи мали подібні обряди? Хай собі мають... СЄ мають теж щось подібне до Євхаристії, а по своїй суті цей їхній обряд – Спомин - відрізняється від християнського... Суть, зміст, наповнення їх – і зороастрійських, і митраїстських обрядів відрізняються від Причастя в християнстві, а що головніше – суть чи зовнішня подібність? Мені здається, просто прихильники язичництва хочуть звести християнство до обрядів. Не кожен хто заходить в православний храм і ставить свічечку, є православним...Обряд – тільки початок релігії, а не її серце.
Відповідь: Хліб і вино Цікаво, чи то збереглося святе письмо митраїзму чи зороастрійців, чи то сучасна фантастика з розряду: чули дзвін, та не знаєм, де він?
Відповідь: Хліб і вино +10 гарно сказано, хіба можу перефразувати: обряд - як одяг релігії (шуба, так би мовити), а головне - всередині! Додано через 2 хвилини немає такого :p принаймі в теперішніх Літургіях.
Відповідь: Хліб і вино От бачите. Значить уже давно є пояснення і тлумачення. Я на підсвідомому рівні розумів, а от пояснити людині, що питала не зміг.