хатха йога

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем illia, 5 лют 2011.

1. illia

illia Well-Known Member

Доброго дня! Одразу вибачусь, якщо створив тему подібну до вже існуючої (через пошук не зміг знайти чогось подібного), а також за розміщення у даному розділі. Велике прохання до адміністрації виправити за потребою.

Щодо теми. Хто займається, цікавиться, має бажання займайтись, але не знає де і як? Студій занять "йогами" у Львові багато, обрати не так просто.
    В обговоренні хотілось би зупинитись, саме, на хатха йозі. Цікаво було б почути про різні підходи інструкторів різних клубів, Ваші враження від занять і досвід.

Я практикую хатху 2 роки. Навчаюсь у інструктора Едуарда Голяка. Клуб знаходиться в центрі міста. Віднедавна сам почав викладати у Рясне-2.
    Ефект від практики - хороший. Чим більше займаюсь, тим більше нових речей відкриваю для себе.

Сподіваюсь на цікаве обговорення :)

• Подобається Подобається x 5
  2. Huru

Huru Well-Known Member

Ух ти!!! Класно! А якщо не секрет то який саме ефект? Ми це зможемо зауважити?

Я б хотів. Але в гуру який навчить не тільки в вузлик завязуватись, а і обходитись без їжі, контролювати емоції, переносити свідомість за межі тіла...
    Отакі маю захцянки ;)

• Подобається Подобається x 1
  3. illia

illia Well-Known Member

Чесно кажучи, важко описати.
    Можу лише сказати, що після перших занять - було відчуття, яке не було з чим порівняти на той момент.

:) на жаль, не знаю людей, які пообіцяли б Вам таке. Але сподіваюсь Ви когось знайдете. :)

Останнє редагування: 5 лют 2011
    • Подобається Подобається x 2
  4. illia

illia Well-Known Member

Для людей, які бажають відчути, що таке хатха йога, але з тих чи інших причин не планують відвідувати заняття.
    Ось універсальний комплекс "Привітання сонцю". Існує дуже велика кількість варіацій. В залежності від мети та можливості, від найпростіших до силових. Як випливає з назви, виконувати бажано при сході сонця в напрямку на схід. Повторення комплексу від 1го і більше разів. Чудова ранкова гімнастика для пробудження всього тіла. :)
    http://www.2shared.com/photo/OCfi-LqF/surya_namaskar-8-sm.html

5. illia

illia Well-Known Member

Доброго часу! Якщо на форумі є люди, які практикують йогу 23, поділіться, будь ласка, своїми враженнями. Як впливає на Вас динаміка на заняттях? Дякую.

6. illia

illia Well-Known Member

знаменитості у йозі

дехто із відомих людей, які практикують йогу :)
    1 мадонна
    2 дженіфер аністон
    3 стінг
    4 карім абдул джабар
    5 камерон діаз
    6 мег раян
    + гвінет пелтроу, чарлі шин, опра, тіна тернер, анджеліна джолі, сара джесіка паркер, джеф бріджес, дені гловер, ніколас кейдж та ін.

• Подобається Подобається x 2
  7. vseprav

vseprav Well-Known Member

хто може підказати якесь хороше навчальне відео з йоги для початківців

8. illia

illia Well-Known Member

Відео є багато. Я починав з відео Андрія Сідерського (в принципі і зараз багато чого дивлюсь). Хоча, як на мене, в нього не зовсім для початківців.
    Моя Вам порада - краще відвідати одне заняття (в більшості клубів є можливість одноразового відвідування. Ціни десь від 25грн до 50грн). Таким чином вловите, що це таке і як воно діє.
    Якщо все таки відео, то утримайтесь від західних відеороликів (з блондинками в бікіні). В них скоріше фітнес чим йога.
    Успіхів Вам у заняттях!

9. Лянка

Лянка Member

Яких результатів можна досягнути з хатха-йогою? Чи може людина з надмірною вагою займатись нею? І де саме в Рясне 2 Вас можна знайти, який розклад?

10. illia

illia Well-Known Member

Так. Може.
    Більшість поз має декілька варіантів виконання (за складністю). Тому кожен може виконати те, що йому під силу у даний момент.
    У більшості випадків хатха йогою якраз починають займатись тоді, коли вже є якісь проблеми (спина, надмірна вага, стреси, травми і т.д.).
    Скажу з власного досвіду: інколи самих непередбачуваних :)
    Детальнішу інформацію про мої заняття можете отримати тут, а також дещо про результати від практики.
    Всього Вам найкращого!

11. iso

iso Well-Known Member

12. Antirus

Antirus Well-Known Member

Хтось може підказати чи можна займатися йогою віддалено?
    Ну наприклад якісь відеокурси чи щось таке?

13. ovod

ovod Well-Known Member

14. Кася

Кася Well-Known Member

то на Ген.Грекова веде заняття Едуард Голяк, я так розумію..Чи ти?
    І таке питання: як практична відмінність між килимком для йоги і звичайним карематом. А маю звичайний іжик, і от думаю що він певно буде загрубим...

15. illia

illia Well-Known Member

Я. Едуард - на Дорошенка.

Йогамат - прорезинений. На ньому менше ковзаєшся. Карімат - більш такий, як з пінки.
    Багато хто займається на каріматах, так як люблять його ще в гори, чи на пікнік брати. Я займався і на тому і на тому. Однозначно на йогаматі зручніше, хоча, все рівно проковзує інколи.
    Над цим не варто особливо паритись. Якщо хочете спробувати і маєте карімат, беріть з собою і приходьте. Потім з часом можете вирішити наскільки це для вас серйозно.

16. Antirus

Antirus Well-Known Member

Ого там ціла купа тих уроків,я в тому не петраю,але шось попробую:)

17. illia

illia Well-Known Member

http://www.complexyoga.com/videolessons.html

18. iogmen

iogmen New Member

Усім добрий день! Народ, можете будь ласка дати посилання на книгу В. Михайлова "Сторож брату моєму"українською мовою, а то я знайшов його тут :cesored: , але там тільки російською, а моя дружина по російськи не розуміє.

Останнє редагування модератором: 19 тра 2011
  19. illia

illia Well-Known Member

А що це за книга?

20. iogmen

iogmen New Member

Я не читав,але друг порекомендував,нiби то фантастика,про якусь команду,яка хоче врятувати свiт i спасти всiх жителiв.Взагалi я не читав i не знаю,але друг менi дав посилання по росiйськi,нiби то тiльки тут :cesored: э,але я нiчого не розумiю,будь ласка,допоможiть!

Останнє редагування модератором: 19 тра 2011
а де твій аватар? :)