Харедім (хасиди) - хто вони?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Муму, 8 тра 2012.

1. Муму

Муму Well-Known Member

Харедім (хасиди) - хто вони? Я не дуже обізнаний у релігійних тонкощах їхньої віри, багато чув про них, читав, переглядав фільми. Але досі, по суті, не маю повного уявлення. Як виявилось, їх не люблять навіть в Ізраїлі, а ми з радістю кожного року їх приймаємо в Умані. Тато розповідав мені про свого однокласника (з ним я спілкувався по скайпу, ніби нормальний :) ), який на початку 90-х роках виїхав в Ізраїль. Йому це було дуже складно зробити, так як його тато був хасидом і доводилось декілька років підряд їздити туди, щоб доводести, що він сам не хасид. Звідки в них ті дурості про гоїв, жінок, одяг?

http://www.youtube.com/watch?v=qy86DGYIa4g

http://www.youtube.com/watch?v=OF_rVnLEMaM

http://www.youtube.com/watch?v=uUXwph_7RNE

http://www.youtube.com/watch?v=dco_WZ6bhCA

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Хто це "МИ"? З радістю приймає хасидські гроші безробітнє постколоніальне бидло, яке так і не знайшло, що робити з цією Богом їм даною багатою землею.
    Історія хасидизму почалася з Речі Посполитої, де євреї створили по суті свою підпільну державу в державі. Вони більше організовано експлуатували українців ніж самі поляки. Тому й почалися їх погроми в 17 столітті. В цьому протистоянні організованих євреїв та анархічних неорганізованих українців й виникла чергова течія протестанства в іудаїзмі (одна з таких течій - християнство), яка відрізнялася своїм радикалізмом, згуртованістю та жорсткою дисципліною.
    Якщо коротко, то хасидизм є породженням "Другого закону" левітів з його обособленностю іудеїв в любому чужому їм середовищі та реакція на погроми їх протягом столітть на землях слов'ян, а потім і московитів (чорносотенство).

3. Дурості про гоїв не тільки в хасидів.
    Хасиди є невід'ємною частиною єврейського світу. Свого часу Микола Перший заборонив сілитися євреям взагалі (а не тільки хасидам) в Києві та ще декількох містах півдня Російської імперії. Для них були спеціальні гетто. В Європі було простіше, але теж євреїв недолюблювали, але знов ж таки не за їхню віру. Євреї часто були скупниками краденого, лихварями і т.і. багатіями. Тому і була до них заздрість. У часи чуми в середньовічній Європі євреїв оголосили винними у розповсюдженні зарази і тоді були величезні погроми, від яких вони врятувались у Польщі - першій на їхньому путі втечі країні, яку не захопила чума. Але то вже інша історія чому євреїв так багато в Польщі та в Україні.

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

одна з гілок юдаїзму

5. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Здається досить примітивна.

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

часто -- просте є правильним

7. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Згідний. Просте пояснення цьому "феномену" це рахувати всі інші народи нижчими. нацизм видумав не Гітлер. На протязі столітть...навіть тисячоліть нащадки Давидові пропогують нацизм і свою зверховність. За це і страждають. І теперішня політика Ізраїлю не далеко пішла від поглядів тисячолітньї давності. Завдяки їхнім патріальхальним поглядам на 80% нема спокою в арабському світі. Вони рахують всіх арабів своїми ворогами. Вони б так рахували б і християнський світ але тут сили не рівні. Тим паче, що з його допомогою можна і жар загрібати (тим паче, що лоббі в світі в них сильне...). Проаналізуйте хто зараз реально володіє світом.

8. Mr. Blick

Ось. Ось приклад, що антисемітизм нікуди не подівся, він був, є й буде.

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Не плутайте "антисемітизм" з "антисіонізмом", бо це дуже великі різниці.

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Австро-Угорщина (з чернеток моєї нової книги).

11. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Я не антисеміт. Я скоріше антисіоніст. Тім паче, що я не відчуваю ніякої антипаціїї до єврейського народу. Навіть симпанизую їм в багатьох їх починаннях так як я вважаю, що кожний народ має право на самовизначення і свободу вибору і розвитку. Але ця свобода закінчується там, де починається свобода другого народу чи особистості. Це аксіома демократії.

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Хасидизм породило з ашкеназі варварство Східної Європи та іудейські замполіти 17 століття. А ось цивілізованих сефардів породили настанови пророка іудеїв Ієремії, який вчив іудеїв бажати добра народу, серед якого живеш.

13. Mr. Blick

Після інформації, що євреї тисячі років пропагандували нацизм і т.д, і т.п. це звучить як той анекдот - "ненавиджу дві речі: расизм та негрів". :)

14. "Я не не люблю євреїв, я не люблю сіоністів." Це те ж саме, що сказати - Я не ненавиджу хліб, а ненавиджу булочки. Сучасна єврейська нація невід'ємна від сіонізму. На ідеях сіонізму грунтується держава Ізраїль, усі євреї (чи переважна більшість) не піддають сумніву законність заснування своєї країни в сучасних кордонах. Тому тонка грань між антисемітизмом та "антисіонізмом" зтерта сьогодні і останній термін слугує чемним евфемізмом першому.

15. Милена

Милена Дуже важлива персона

)))), капец, ты, на зачем котэ в скафандр засунул ? :))

16. Ну подумайте самі - сучасні українофоби не мають претензій до українців, як до нації, якщо в українців немає своєї держави, своєї історії, свого президента, своєї мови і т.д. А коли українці починають пручатися, шанують своїх героїв, відстоюють територіальну цілісність країни в її кордонах, то тут одразу ж виникають проблеми. Тобто, ненависть до держави Україна і є українофобія. Хоча тут важко провести паралель з Ізраїлем, але все ж таки деякі аналогії є.
    ЗІ До речі, нещодавно спілкувався з одним товаришем з Ізраїлю. Він мене питає - чиє є Косово, сербське чи албанське? Я говорю, це важке питання і однозначно на нього не відповісти. А він все одно - скажи однозначно і все! Ну я і кажу - албанське. Він трошки в шоці - чому? Я кажу, тому що іспокон віків Косово було албанським і тільки у 13 кажись сторіччі сербський король Стефан завоював ці землі для Сербії. Мій товариш довго думав і каже - так чого ж вони (албанці) через сотні років згадали про цю землю? А я й відповідаю - а як євреї згадали про Палестину? ))) То був удар нижче поясу. На цьому поки що дискусія перервалася. :pardon:

а де твій аватар? :)