хапкідо у львові!

Тема у розділі 'Спорт', створена користувачем andy, 19 вер 2009.

1. andy

andy Member

відкрилась нова секція хапкідо в ск Локомотив!

2. bostvl

bostvl Well-Known Member

А що це таке? Чим воно відрізняється (схоже) від інших видів (карате, айкідо)?

• Подобається Подобається x 1
  3. andy

andy Member

хапкідо це корейське бойове мистецтво яке відрізняється від багатьох популярних стилів. Цей стиль є для людей різного віку які зацікавлені у серйозному вдосконаленні технік і філософії бойового мистецтва. Хапкідо не є спортивним карате.Тут нема ні ката ні спортивних змагань. Тренується концентрація і техніка не тільки сила і контакт.
    В хапкідо використовуются багато технік захватів і заломів з використанням больових точок суперника, придається увага ударній техніці як ніг так і рук.
    Хапкідо це практичний самозахист, вживання підручних обєктів як зброї а також багато техніки зі зброєю.
    Принцип хапкідо найкращий захист це є атака тому використання будь якої техніки закінчується нанесенням травми супернику.

4. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Якщо ця техніка - бульдозер, ну то логічно :))) А от філософія трохи дивна. Наступив тобі хтось на ногу і отримав за це цеглиною по голові :))

5. andy

andy Member

Тут філософія проста і логічна. Якщо ти невпевнений що вмієш і хочеш вдарити цеглиною то краще не бери її до рук бо відберуть і дадуть нею по голові, а якщо вже взяв то мусиш бити:)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

хапкідо займаються наші чиновники: хапнули і кинули, тому й називається хапкідо.

• Подобається Подобається x 10
  7. andy

andy Member

можна переглянути це відео
    http://www.youtube.com/watch?v=zj790jj53GM

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

это называется САМБО, я нисколько не умаляю роль корейцев, но у нас такое с 30-х годов точно есть ... имха

• Подобається Подобається x 2
  9. andy

andy Member

почитай историю хапкидо и самбо и наверноє согласишся что новий велосипед придумать очень трудно но разница в том что самбо начало развиваться как спортивный стиль по етому много техник не используются а хапкидо ето прикладная система в которой нанесение травмы противнику стоит на первом месте. Один из принцыпов хапкидо боевое искуство ето не спорт.

10. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

хвільософф однако :))) з такою філософією бойового мистецтва краще на печі сидіти і гарбузки лузати . Там сенсей (чи як він там називається в хапкідо) нічо не перепутав? А то по Вашій фільсофії поки за 5 років не здобудеш чорного пояса , до тих пір ніззя нічо важкого в кишенях носити щоб не надавали по кумполу, і тим часом ходити втіхаря на легку атлетику щоб легше було дременути... бо не впевнений що дасиш раду :))

11. - Есть и боевое САМБО. Для тех, кому "прикладываться" надо. А философия нанесения травмы попросившему закурить в слишком узком переулке сама по себе небезопасна. Кстати, и на теренах СНГ не нова. "Боевая машина" Тараса, например... Слабое место этих систем - они не требуют от новичков справок от психиатра и не начинают обучение с основ юриспруденции. Кстати, Тарас хотя бы рекомендовал начать курс "городской самообороны" с лёгкой атлетики (спринт, преодоление препятствий) ;)

12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Щось нагадує зековські поняття: взяв в руки ніж мусиш наносити удар. інакше нанесуть тобі... Цікаво, доки ми будемо дотримуватись принципів первісно-общинного ладу? Невже людина змушена жити по таких "категоріях" і не має права поміняти в будь-який момент своєї думки? Цей шлях - це не шлях воїна, - це шлях дауна нездатного мислити та приймати рішення відповідно до ситуації, а лише відповідати адекватно отриманому...

13. night

night Well-Known Member

Я з вами згідна що по таких "категоріях" жити не варто і взагалі аморально. Але на рахунок зміни думки в будь-який момент погодитись важко. Уявіть якщо всі люди перестануть бути послідовними і почнуть змінювати свої рішення кожної хвилини. Важко стане передбачити дії того ж нападника і як наслідок захиститись від нього.
    інколи достатньо лише взяти тойже ніж і показати що так просто не здасишся.Як правило більшість нападників невпевнені в своїй силі і стараються не вступати в сутичку.

14. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

я не о том САМБО которое в секциях преподают, я о боевом с ударами на добивание, именно таким оно и начиналось как комплекс приемов борьбы без оружия для советской армии, в свое время поскольку заканчивал вуз МВД, выяснилось что в САМБО даже като есть которые называются комплексы рукопашного боя ... впрочем я повторюсь, ничего против хапкидо не имею ...
    да пока шансы получить по голове в темном переулке на нет не сойдут будем шарахаться, путь воина - это вообще не приемлемо, так как воин он воюет, тупо быть инженером идущим Буси до, а вообще хфилософия штука хорошая, только на удар трубой по голове ответить не всегда получится ... увы ..

15. andy

andy Member

не потрібно все сприймати буквально. Мова ведеться не за якісь там дрібязкові речі а за принцип самозахисту в реальному бою, а в житті якщо тебе вдарили по лівій щоці то підстав праву але якщо вдарили по правій то зламай руку:) але треба вважати щоб спочатку не вдарили трубою по голові бо небуде можливості вже щось підставляти:haha:

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Реальний вуличний бій іноді може закінчитись за лічені секунди. Людина, яка має хоч елементарні поняття самозахисту, має реальний шанс залишитись живою на відміну від тих, хто вирощений в тепличних умовах.
    В будь-якому виді одноборств є правила, навіть в боях без правил. На вулиці цього немає. Іноді навіть може виникнути ділема, як на війні: вбий або будеш вбитий...:sad:

17. night

night Well-Known Member

Я думаю що не важливо яким видом боротьби займається людина. Важливо для чого. Одним потрібно вміння себе захистити, іншим хоробрості напасти на іншу людину ще іншим для впевненості у собі в темному провулку . Можливі варіанти що просто подобається боротьба або людина проникається філософією якогось з видів боротьби.В будь який вид боротьби різні люди вкладають різні поняття. От в хапкідо можна вкласти поняття самозахисту, агресивності,нападу, використання сили супротивника проти нього самого,вдосконалення можливостей свого тіла...Думаю кожна людина якій це цікаво додасть в список якесь своє розуміння. Я веду до того що не важливо чим людина займається і чого навчилась а важливо як в подальшому це використовує і які встановлює межі для себе сама у використанні своєї сили. Якщо людина по природі агресор то ніяка добра філософія боротьби не допоможе і навпаки. Якщо людина добряк то максимум що винесе з навчання це завчені прийоми і навряд чи застосує їх на практиці чи в злому умислі проти інших.

18. Oziris

Oziris New Member

Перепробував багато видів бойових мистецтв у своєму житті. Хапкідо саме той стиль який давно шукав. Просто і конкретно і невчать нічого лишнього.
    Більшість секцій у Львові які викладають бойові мистецтва це просто збір грошей з натовпу. І це що навчають добре в спортзалі але не працює на вулиці де відсутні правила.
    На мою думку якщо людина не працівник спецслужб то Хапкідо реальна альтернатива навчитися чогось вартого і прикладного.

19. - и где прикладываются "не работники спецслужб"?

20. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

На сколько я знаю - это одна из самых злых боевых техник. Что-то вроде айкидо, лишенного милосердия:sad: Каждый прием направлен на нанесение серьезных увечий или на летальный исход... Мне кажется, такие техники не должны быть в открытом доступе для всех желающих обучаться, ИМХО.

а де твій аватар? :)