Хабарництво в медицині :(

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Speedo78, 5 сер 2010.

?

Чи стикалися ви з хабарництвом в українській медицині

1. Ні, ніякого хабарництва немає, це все дурниці

1 голосів
    5,3%
  2. Не чув про таке

0 голосів
    0,0%
  3. Бувало декілька випадків

3 голосів
    15,8%
  4. Стикався досить часто

4 голосів
    21,1%
  5. Стикався часто

11 голосів
    57,9%
  1. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Хочу підняти тут на форумі болючу для багатьох (зокрема і для мене) і стару як світ, чи як наша Незалежність, тему хабарництва в нашій медицині.
    Тема дійсно наболіла для мене, так як недавно з цим прийшлося стикнутися, лікарі взяли величезну суму за операцію моєї близької людини, але нажаль, як виявилося, дана операція нічого не дала :cry:
    Ні, я розумію, що в лікарів та медичного персоналу загалом, зарплати невеликі, у всіх є сім"ї, є інші витрати (лікар хоче купити новішу автівку, кращу ніж в колеги, чи не вистарчає на євроремонт чи відпочинок в Єгипті, медсестра, хоче гарно одягатися іт.д.і т.п...), але ж не можна аж так!!! Пацієнти ж не всі олігархи, а якраз навпаки, до лікарні з серйозними недугами, здебільшого, потрапляють пенсіонери, які отримують в місяць 800-1300 грн. нещасної пенсії...
    От на сході України, на який ми так нарікаємо, та й який в своїй більшості проголосував з Янека і є російськомовним і "російськомислячим", такого, наскільки мені відомо, немає. Ну, принаймі в таких масштабах.
    Співробітницю спіткала біда на відпочинку, так лікарі їй фактчно життя врятувавши НЕ СХОТІЛИ брати гроші в подяку від вдячної пацієнтки!!! Аж, коли вна стала наполягати, відправили до ст. медсестри, щоб та оформила спонсорську допомогу даному медзакладу в розмірі 500 грн. і навіть виписали КВИТАНЦІЮ (згадав, як сусідка, яка дійсно небагата, дала хірургу за операцію на апендицит дочки 500 грн., на що той "хірург" відповів "А, то мало, така операція "коштує" в мене 800 грн., донесіть мені":ireful1:! Що це? Звичайний наш "галицький рагулізм" чи проста традиція.... Прикро за наш регіон робиться. Що не кажіть, а там на Сході ще залишилась порядність в тих регіонах.
    Про пологові будинки - взагалі окрема тема (особливо про той що в нас на Батальній):ireful1:
    От мені просто цікаво яка географія нашого хабарництва в медзакладах.
    Добре, не буду багато писати, а хочу побачити розповіді від учасників форуму хто і в якій мірі зустрічався з хабарництвом у медицині і які шляхи вирішення цієї проблеми.

• Подобається Подобається x 4
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дивна тема.
    Типу...сніг - білий,небо - синє....

• Подобається Подобається x 3
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Власне не тема, а крик душі...
    Мого батька оперували на Личаківській. Рак. Платили. Багато. Останній раз я відвіз його на огляд, дохтор сказав, що все добре... На ранок батька не стало...
    У сина була пахова грижа. Обійшли наш, Спідо, Стрий. Від 2000 і вище... І це тільки "подяка". Плюнув, відвіз в госпіталь. Заплатив в касу, бо малому було вже більше 18-ти. 2000 з подякою.

• Подобається Подобається x 4
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ги...пам"ятаю,Шуварській,колись носив конвертики.
    Вона ціхутко ховала їх під папери.
    І,дивна річ...якимсь чудом знала.Як там було 50 гривень,то вона лиш мрачно сапіла.
    А,як 100,то видавлювала з себе фразу
    - Збільшення ліпонідів на ліпід(термін медицинський видать...:russian_ru:).Ви не тримаєте дієти!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  5. Zzzo

Zzzo Member

В какую кассу Вы могли платить в государственном медучреждении? Вас обманывают, они не имеют права требовать деньги за свои услуги. Жалуйтесь гравврачу, горздрав, минздрав в конце-концов. По своему опыту скажу, что это таки помогает. А вообще я на форуме не встречала тем с негативными и положительными отзывами про медучреждения и врачей, с именами и фамилиями. Очень здорово помогают такие темы в выборе врача.

6. VasMT

Вы невнимательны. Я написал про военный госпиталь. Он не обязан лечить штатских. Но имеет право предоставлять свои платные услуги. От анализов на сахар в моче, до нейрохирургии. Чем я и воспользовался, плюнув на бесплатную общенародную медицину.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що хабарництво в медицині закладено на самому початку, коли молода людина вступає у ВУЗ.

Уявіть, плата за навчання у нашому медінституті вартує всередньому 15 000 - 20 000 грн/рік(може помиляюся). За 5 років виходить до 100 000 грн., а потім ця людина приходить на роботу, а там зарплата 1000 грн./міс.

От вам перший парадокс.

• Подобається Подобається x 2
  8. VasMT

Другий парадокс: - син мого сусіда влаштувався після інституту в лікарню на 0,1 ставки, аби тільки працювати лікарем.

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в Штатах, щоб стати лікарем, треба потратити в два рази більше часу і вчитись не в одному закладі - це не парадокс?

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є таке. Лікарів штампують,як на конвейєрі, а куди їх пристроїти, коли місця нема?

Лікарів багато, а знайти лікаря годі.

Я думаю, що держава свідомо кинула лікарів на плечі пацієнтів, щоб ті їх утримували.

11. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Стрийська медеицина, то взагалі окрема тема. Особливо урологія :hang1:
    В мене добрий колєга - уролог в обласній у Львові, то казав щось типу, що замахали ті "ваші стрийські духтори"!
    Самі заліковують чуть не до смерті, а потім відсилають до нас. :bad:

12. soviet

soviet Well-Known Member

Так дійсно тема, актуальна, оскільки недавно, як дитина лежала у лікарні, так і Мама, як не дасиш за укол медсестрі чи лікарю за лікування "фіг" тебе полікують, проте Мама лежала в кардіологічному центрі, це той що по вул. Кульпарківській майже біля вул. Городоцької, так ось там я був справді вражений: палата ну дуже хороша (був у ній і ремонт сучасний і мебель уся як нова і прибирали і короче усе майже як на відпочинку), відношення медсестер там доречі також на високому рівні так, як доречі і лікуючого лікаря (імені не буду називати, щоб не подумали, що якась реклама), доречі у Мами, як і у деяких пацієнтів було індивідуальне меню, тобто харчування відповідно до її лікування.
    Проте всеодно є один момент, потрапила Вона туда звичайно ж по домовленості "зверху" (можливо тому і таке відношення було:dntknw:)

А на рахунок автора цілком його підтримую, бо набридло давати лікарям за "привітання". У своїй поліклініці принципово не даю на лапу, оскільки вважаю, що там 70% штату не компетентні і вміють виписувати ліки за бонуси і подарунки, які несуть їм мед.представники.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Потрібно ввести правило. Приходить людина до лікаря - приносить довідку, що вона працює офіційно і сплачує податки. Є така довідка - одне ставлення. Немає - плати по повній. А то працюють нелегально, податків не платять, часто-густо стоять на біржі і ще мають нахабство вимагати безоплатного лікування!

14. VasMT

А як?

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Елементарно. У кожного є пластикова картка соціального внеску (чи як там вона називається). Далі - справа техніки.

16. VasMT

От про саму техніку детальніше...

17. bostvl

bostvl Well-Known Member

Що за маячня? А якщо я 10 років відпрацював, фірма закрилася і я зараз пів року без роботи то що робити? Зараз ніхто довідки не дасть, старої фірми нема давно і теж ніхто нічого не напише.

А що робити якщо когось швидка забирає? Замість того, щоб поїхати з людиною в лікарню доведеться бігти по довідку.

18. soviet

soviet Well-Known Member

Ага ну-ну......., ставлення до Вас через цю довідку не поміняється і всеодно, щоб Вам навіть вкололи укол придеться "червончик" (10 грн.) дати.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Два питання:

- яку мотивацію має лікар від тої довідки?
    - яким чином сплата податків залежить від фінансування медицини? Я того ніяк не розумію. Дохідна частина бюджету кожного разу зростає на десятки відсотків, а хіба зарплата лікарів від того змінилася?

20. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну як, всіх нациків винищити. Це ж нацики у всьому винні, і в хабарництві в медицині теж, хіба ні? ;)

а де твій аватар? :)