Х-Фактор

Тема у розділі 'Музика', створена користувачем Даяна, 9 січ 2011.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Закінчилось музичне ТВ шоу «Х-фактор». Тут я спробую його проаналізувати. Я не претендую на абсолютну об’єктивнсть свого аналізу, тому запрошую усіх до дискусії, де пропоную аргументовано доповнити або заперечити написане нижче.
    Шоу-програми на зразок Х-фактору я дивлюся лише епізодично, але згадане шоу відрізняється від попередніх. Я зауважила тут позитивний момент: Напрочуд поважне ставлення жюрі до учасників шоу. Скажімо ставлення журі до учасників шоу «Народна зірка» у плані зауважень і критики учасників переходить у знущання і приниження над учасниками, а шоу «Фабрику зірок» перетворили на подобу «Дом-2» і «За склом», де ставку роблять на скандальність побутових та особистих стосунків учасників. «Х-фактор» у цьому плані значно комфортніший для тих, хто там бере участь. А члени жюрі вміло розігрують спектакль особистої конкуренції у продюсуванні підопічних, що також сприяє психологічному комфорту учасників. У всьому решта він відповідає усім ознакам шоу, де головне – не пошук талантів, а власне саме ШОУ і бізнес на ньому. У «Фабриці зірок» якщо не помиляюсь, здається голосувати можна було безплатно, з комп’ютера, де о з однієї айпішки можна лише один голос віддати. В такому випадку це є більш-менш справедливим. А «Х-фактор» перевершив усі шоу у плані схем TV-бізнес-шоу.
    Аналіз самого шоу я би хотіла віддати на розгляд інших форумлян, а сама зупинюсь на "Х-фактор онлайн"
    Х-ФАКТОР ОНЛАЙН (Музичний лохотрон)
    http://xfactoronline.stb.ua/
    Експрес-голосування (без реєстрації) - 3,60 грн. за один голос.
    Як працює система викачування грошей:
    Зареєструйся і поповни рахунок. Там пропонується поповнити рахунок, вибравши одну з двох сумм поповнення, де еквівалент наступний:
    (х-гроші – умовні віртуальні гроші для заплутування схеми, які відповідають реальним гривням, потраченим на СМС і які витрачаються на збільшення фінансового рейтингу виконавця.)
    1). 50 х-грошей коштує 15 грн.
    2). 250 х-грошей = 50 грн.
    Там вкаже - який код треба вислати на який номер. Ці гроші зараховуються на сайті на твій рахунок. Потім ці х-гроші можеш тратити як завгодно: Віртуальні х-гроші витрачаються наступним чином:
    1 голос - 10 х-грошей
    10 голосів - 70 х-грошей
    100 голосів - 500 х-грошей
    Поставити пісню на дошку пошани - 130 ікс-грошей. Ця пісня там може пробути до того часу, доки інші її не витіснять своїми грошами. Це може бути три-чотири години в залежності від кількості бажаючих КУПИТИ собі місце на дошці пошани. Крім цього для кожного виконавця створюється фан-клуб, де кожен зареєстрований фан може голосувати за ту чи іншу пісню, ставити ту чи іншу пісню на дошку пошани, звичайно витрачаючи на це все свої х-гроші і збагачуючи власників проекту-шоу. Це звичайний бізнес-онлайн. ЯКА ТУТ ОБ'ЄКТИВНІСТЬ ОЦІНКИ? :) Це потрібно лише організаторам шоу для власного заробітку. З таким успіхом якийсь там умовний Андрій Мацевко, якщо має багато грошей, - позакидає себе і на дошку пошани, і дасть собі стільки голосів, скільки потрібно, щоб бути лідером, і підключить для цього купу своїх друзів-знайомих і т.д. І в таких умовах найгірші співаки можуть займати перші позиції, і навпаки. А переможцями будуть СВАІ ЛЮДІ !!!
    Хоча слід визнати, що рівень переможців «он-лайн» в цілому пристойний. Я не зауважила, можливо цен тому, жюрі не зважає на кількість голосів, або самі штучно підкидають голоси тим, кого хочуть бачити на сцені Х-фактору.
    Для заохочення придумуються також різноманітні конкурси і акції: «Вводим акцию "Щедрый понедельник". Пополните счет Х-денег в любой понедельник и получите в виде бонуса в 3 раза больше, чем в обычные дни!»

http://xfactoronline.stb.ua/hints.php?
    Тут треба звернути увагу на наступне:
    Вопрос: Как стать победителем недели?
    Ответ: Добейтесь максимального прироста рейтинга за неделю, чтобы попасть в 5-ку лидеров в своей группе.
    Відповідь слід читати так: Треба вислати нам дофіга бабок, і тоді потрапите в п’ятірку лідерів. Хоча ми самі виберемо – кого хочемо, але ваше завдання – гроші і ще раз гроші….

Вопрос: Как набирать фанов?
    Ответ: Рассылайте приглашения своим друзьям ВКонтакте и на электронную почту. Разместите ссылку на свои видео в других социальных сетях.
    Відповідь слід читати так: Оскільки у Вас обмежені власні фінансові можливості, для нас велике значення мають гроші Ваших фанів. Підключайте до платних голосувань друзів і знайомих, розміщуючи рекламу на наше шоу і свої демо-виступи на різних форумах і сайтах. Таким чином Ви зробите нас ще багатшими.

Вопрос: Как увеличить рейтинг?
    Ответ: Публикуйте выступления с хорошей оценкой и просите своих друзей проголосовать за них. Кнопки +1, +10 и +100 помогут быстро повысить баллы..
    Відповідь слід читати так: Рейтинг не залежить від Вашого таланту. Він залежить від кількості перекачаних Вами і Вашими друзями бабок. Підключайте своїх друзів-знайомих і пересилайте нам гроші. Кожен може віддавати за один раз не лише один голос, але й десять, і навіть сто голосів, просто це для Вас дорожче коштуватиме. Але така справа того варта, бо це зробить нас ще багатшими.

Вопрос: Как я могу помочь победить любимому исполнителю?
    Ответ: Помимо голосов за видео, вы можете поднять его рейтинг на 100 балов, нажав на кнопку "Помогите мне победить" в его профиле.
    Відповідь слід читати так: Помимо поточного викачування з Вас грошей, ми придумали спосіб різкого, прискореного викачування. В такому випадку Вам треба запастися грошима і частіше через спеціальну кнопку «Помогите мне победить» (тобто «допоможіть нам стати багатшими») підкидайте відразу по сто голосів. Це для Вас коштуватиме 500 ікс-грошей, що в еквіваленті становить 50 грн. за одне голосування. Це Ви можете робити безмежну кількість разів, чим більше – тим краще для нас.

Вопрос: Можно ли самому голосовать за свое выступление?
    Ответ: Один раз вы можете проголосовать за себя бесплатно. Следующие голосования платные.
    Відповідь слід читатим так: Авжеж, можна і самому за себе голосувати, причому безмежну кількість разів, головне - нам башляти.

Вопрос: Можно ли быстро и легко заявить о себе?
    Ответ: Да. С этой целью созданы дополнительные промо-возможности "Доска почета" и "Крик души".
    Відповідь слід читатим так: Авжеж, з цією метою ми придумали різні способи викачування грошей. Серед них - "Дошка пошани" і "Крик душі". Ви там протримаєтеся лише 2-3 години, доки інші лохи не витіснять Вас своїми (призначеними для нас) грошима.

А ХТО Ж У ТАКОМУ ВИПАДКУ ПЕРЕМАГАЄ?
    В одному з випусків співала переможниця он-лайн, де Сєрьога сказав, що вона талановита і їй би добре було мати такого продюсера як Кондратюк. На це Кондратюк відповів, проговорившись, що знає її вже дуже давно і навіть періодично зустрічається з нею. На це хтось з журі пожартував: «А дружина про це знає?». В даному випадку виявився «свой чєлавєк». А де гарантія, що всі інші – не такі? Хоча можливо з «лівих» теж хтось може пробитись (якщо перекачає туди багато грошей), адже якийсь самородок може стати прикрасою шоу.

Шоу закінчилось, але система викачування грошей ще діє:
    http://xfactor.stb.ua/news/2010/12/29/41081/
    «Беспрецедентная акция от продюсеров «Х-фактора»! С 3 по 9 января все, кто займут первые пять мест в общем рейтинге, автоматически гарантированно попадут на съемки ТВ-кастингов второго сезона шоу «Х-фактор», минуя предкастинги!!!» На сьогоднішній день перша п’ятірка – в межах 50 тис. голосів. Якщо 250 х-грошей коштують 50 грн., а 100 голосів - 500 х-грошей то виходить, що для того, аби потрапити до другого туру (всіх турів декілька), треба заплатити біля 10 тис. грн. (Поправте, якщо я десь помилилась).
    Прийде наступний сезон Х-фактору, і десятки тисяч хлопців і дівчат стануть у кілометрові черги на кастинг нового лохотрон-шоу.

Останнє редагування: 9 січ 2011
    • Подобається Подобається x 4
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Що поробиш... Для когось це своєрідний азарт - надія на успіх, іншим - інше. Якби там не було, мені цікаво дивитись. Шкода, що не показують всі виступи. Набанато веселіше і цікавіше було б.:)

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Стосовно "цікаво" я не заперечую. На те воно і ШОУ. Хто пропустив якісь з ефірів, може переглянути тут:
    http://xfactor.stb.ua/

4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Х-фактор перестала дивитись після того як вилетіла Ірина Борисюк.

• Подобається Подобається x 3
  5. Locke

Locke невиправний реаліст

Аналогічно

• Подобається Подобається x 4
  6. syavych

syavych копач

А після перемоги "соплежуя" взагалі не варто СТБ вмикати, нє? :)

• Подобається Подобається x 1
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Все шоу не дивилась взагалі, бачила тільки останній випуск. Щодо останніх учасників, які боролись за перше місце, скажу таке. В обох є голос. Але ж голоси є і в сотні інших учасників кастингу до Х-фактору, до Караоке на майдані, Шансів, Україна має талант тощо. Нецікаво слухати голос. Цікаво слухати співаків! Мають бути емоції, вся душа в співі! Цей хлопець, який виграв, проспівав взагалі ніяк! Його нудно було слухати! А виглядав так, ніби прийшов відспівати на сцені для голочки. Фе. У порівнянні з ним та дівчина виступила набагато краще! Вона так співала, ніби от от душа з тіла вирветься! Її хотілось слухати, на неї хотілось дивитись (хоча зазвичай мою увагу привертають більше співаки чоловіки :shy:). Може я неправа, бо суджу лише по одному випуску шоу, але от таке в мене склалось враження.

• Подобається Подобається x 5
  8. Alias

Ех,якби ти Іру Борисюк почула і побачила!Ото емоції,ото голос!

9. syavych

syavych копач

В курсі, до речі, що вона буде ведучою на СТБ? Вроді в проекті "Танці з зірками". Значить таки помітили її, для чого власне і задумувався х-фактор. А перемога - то так, чисто для протоколу...

10. Alias

В курсі:)Чула як вона сама то говорила.Класна кубіта..ще й наша...майже львів"янка:)

• Подобається Подобається x 3
  11. nikolas

nikolas Well-Known Member

Думаю цілком заслужено мала перемагати Марія Рак,а перемогу цього парубка проплатила мама,навіть якщо брати скуповування голосів,вона(сім"я) собі це може дозволити.Я дивився передачу в якій показували домівки(сім"ї) учасників,цей хлопчина не з бідних.Що стосується Борисюк,вона якась сіпана,весь час робить,якісь конвульсивні рухи головою,голос так собі.Прошу вибачення в її вболівальників,але це моя точка зору.Ткаченко і Кривошапко,якісь самозакохані,якісь синтетичні.А взагалі на 100% згідний з Даяною,це шоу заради шоу,тобто пряме заробляння грошей за рахунок проекту,а не для розкрутки співаків,хоч хтось з них безперечно в майбутньому ще вспливе.

12. Honda

Honda Well-Known Member

Я була впевнена, шо виграє Марія, тому шо на сцені вона краще виглядає, артистичніше, хоча голоси в обох сильні.

13. Sauer

Sauer Well-Known Member

Шо ви таке дивитись:eek::cesored::ninja: ....

14. nikolas

nikolas Well-Known Member

А Ви її разом розпийте,разом з переможцем,вийде в половину дешевше і не так... абидна,да.:)))

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а я перестав, коли судді зїли Мацевка:

http://www.youtube.com/watch?v=fjysE7HqnvE

• Подобається Подобається x 8
  16. neostar

neostar New Member

Це все для того, щоб з людей гроші викачувати. Телеглядачі у шоу нічого не вирішували. І після цього лохотрону більше не хочуть дивитись. А СТБ сподобалось "іметь" телеглядачів, і вони використовують Борісюк для рейтингу. Щоб вона казала відправляйте смс, і телеглядачі відправляли. І це ще не все вони взяли зірками Кривошапко і Ткаченко. Бо люди не хочуть дивитись. Цеж смішно такий "победитель". Їм байдуже на телеглядачів, вони хочуть наші гроші. Я більше СТБ не дивлюся.

---------- Додано в 04:18 ---------- Попередній допис був написаний в 04:18 ----------

Це все для того, щоб з людей гроші викачувати. Телеглядачі у шоу нічого не вирішували. І після цього лохотрону більше не хочуть дивитись. А СТБ сподобалось "іметь" телеглядачів, і вони використовують Борісюк для рейтингу. Щоб вона казала відправляйте смс, і телеглядачі відправляли. І це ще не все вони взяли зірками Кривошапко і Ткаченко. Бо люди не хочуть дивитись. Цеж смішно такий "победитель". Їм байдуже на телеглядачів, вони хочуть наші гроші. Я більше СТБ не дивлюся.

Ось петиція бойкоту http://www.petitions24.com/xfactor

---------- Додано в 04:27 ---------- Попередній допис був написаний в 04:18 ----------

Оце ваше повідомлення перше про онлайн фактор дуже цікаве, я навіть не знала що їх лохотрон настільки великий.

Раніше Кондратюк брав гроші у Шансі, тепер у них все автоматично. Ганьба СТБ.

Доречі ви би не хотіли опубліковати цей ваш матеріал про онлайн, богатьом буде цікаво, і може допоможе. Ось адреса сайта вільноі журналістики, http://h.ua там можна зарееструватися і публікувати свої статті, а я би ссилку з вашим матеріалом кинула би до декількох форумів про х-фактор і люди би почитали. Ви тільки тут на форумі ссилку залиште.

А якщо не хочети публікувати, то прошу дозволу мені опублікувати з посиланням на ваше ім'я, бо дуже потрыбна інформація для людей, бо їх ошукують.

17. neostar

neostar New Member

Бойкот СТБ - наша відповідь на сфальсіфікований Х-Фактор

В шоу Х-Фактор голос телеглядача нічого не вирішував і не вирішує.

Вони самі вирішували кого і коли убирати. Вони повернули Кривошапко тільки для того щоб зрубити з його фанів більше грошей. Потім вони вигнали його разом з Ткаченко. Телеглядачі голосували, та гроші втрачалися, а голоса не зароховувалися.

СТБ не захотів пояснити телеглядачам ситуацію з нечесним голосуванням. Телеглядачі не збираються більше дивитись продажній канал.

Якщо все залишити як є, то таланти в нишій країні будуть убирати якісь робітники продажного каналу і заявляти, що це вибір телеглядачів, а нам подсовувати своїх посередністей. Розмови про п'ятого судю визивають у всіх сміх.

Ніколи не відправляйте смс і не робіть дзвінки у шоу СТБ, це "развод" телеглядачів, продажний канал ітак вже нажився на наших голосах. Не треба дивитись продажний канал, хай у нього впаде рейтинг.

Петиція бойкота СТБ:
    http://www.petitions24.com/xfactor

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Жах!
    Давно школу закінчили?

19. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

що вам заважає поширювати на форумах посилання на цю сторінку? Ось же вона вже є опублікована, то чому обов"язково цю статтю публікувати на іншому сайті і вже потім його рекламувати?

20. Alias

Мені його зачіска сподобалась:))

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)