Закінчилось музичне ТВ шоу «Х-фактор». Тут я спробую його проаналізувати. Я не претендую на абсолютну об’єктивнсть свого аналізу, тому запрошую усіх до дискусії, де пропоную аргументовано доповнити або заперечити написане нижче. Шоу-програми на зразок Х-фактору я дивлюся лише епізодично, але згадане шоу відрізняється від попередніх. Я зауважила тут позитивний момент: Напрочуд поважне ставлення жюрі до учасників шоу. Скажімо ставлення журі до учасників шоу «Народна зірка» у плані зауважень і критики учасників переходить у знущання і приниження над учасниками, а шоу «Фабрику зірок» перетворили на подобу «Дом-2» і «За склом», де ставку роблять на скандальність побутових та особистих стосунків учасників. «Х-фактор» у цьому плані значно комфортніший для тих, хто там бере участь. А члени жюрі вміло розігрують спектакль особистої конкуренції у продюсуванні підопічних, що також сприяє психологічному комфорту учасників. У всьому решта він відповідає усім ознакам шоу, де головне – не пошук талантів, а власне саме ШОУ і бізнес на ньому. У «Фабриці зірок» якщо не помиляюсь, здається голосувати можна було безплатно, з комп’ютера, де о з однієї айпішки можна лише один голос віддати. В такому випадку це є більш-менш справедливим. А «Х-фактор» перевершив усі шоу у плані схем TV-бізнес-шоу. Аналіз самого шоу я би хотіла віддати на розгляд інших форумлян, а сама зупинюсь на "Х-фактор онлайн" Х-ФАКТОР ОНЛАЙН (Музичний лохотрон) http://xfactoronline.stb.ua/ Експрес-голосування (без реєстрації) - 3,60 грн. за один голос. Як працює система викачування грошей: Зареєструйся і поповни рахунок. Там пропонується поповнити рахунок, вибравши одну з двох сумм поповнення, де еквівалент наступний: (х-гроші – умовні віртуальні гроші для заплутування схеми, які відповідають реальним гривням, потраченим на СМС і які витрачаються на збільшення фінансового рейтингу виконавця.) 1). 50 х-грошей коштує 15 грн. 2). 250 х-грошей = 50 грн. Там вкаже - який код треба вислати на який номер. Ці гроші зараховуються на сайті на твій рахунок. Потім ці х-гроші можеш тратити як завгодно: Віртуальні х-гроші витрачаються наступним чином: 1 голос - 10 х-грошей 10 голосів - 70 х-грошей 100 голосів - 500 х-грошей Поставити пісню на дошку пошани - 130 ікс-грошей. Ця пісня там може пробути до того часу, доки інші її не витіснять своїми грошами. Це може бути три-чотири години в залежності від кількості бажаючих КУПИТИ собі місце на дошці пошани. Крім цього для кожного виконавця створюється фан-клуб, де кожен зареєстрований фан може голосувати за ту чи іншу пісню, ставити ту чи іншу пісню на дошку пошани, звичайно витрачаючи на це все свої х-гроші і збагачуючи власників проекту-шоу. Це звичайний бізнес-онлайн. ЯКА ТУТ ОБ'ЄКТИВНІСТЬ ОЦІНКИ? Це потрібно лише організаторам шоу для власного заробітку. З таким успіхом якийсь там умовний Андрій Мацевко, якщо має багато грошей, - позакидає себе і на дошку пошани, і дасть собі стільки голосів, скільки потрібно, щоб бути лідером, і підключить для цього купу своїх друзів-знайомих і т.д. І в таких умовах найгірші співаки можуть займати перші позиції, і навпаки. А переможцями будуть СВАІ ЛЮДІ !!! Хоча слід визнати, що рівень переможців «он-лайн» в цілому пристойний. Я не зауважила, можливо цен тому, жюрі не зважає на кількість голосів, або самі штучно підкидають голоси тим, кого хочуть бачити на сцені Х-фактору. Для заохочення придумуються також різноманітні конкурси і акції: «Вводим акцию "Щедрый понедельник". Пополните счет Х-денег в любой понедельник и получите в виде бонуса в 3 раза больше, чем в обычные дни!» http://xfactoronline.stb.ua/hints.php? Тут треба звернути увагу на наступне: Вопрос: Как стать победителем недели? Ответ: Добейтесь максимального прироста рейтинга за неделю, чтобы попасть в 5-ку лидеров в своей группе. Відповідь слід читати так: Треба вислати нам дофіга бабок, і тоді потрапите в п’ятірку лідерів. Хоча ми самі виберемо – кого хочемо, але ваше завдання – гроші і ще раз гроші…. Вопрос: Как набирать фанов? Ответ: Рассылайте приглашения своим друзьям ВКонтакте и на электронную почту. Разместите ссылку на свои видео в других социальных сетях. Відповідь слід читати так: Оскільки у Вас обмежені власні фінансові можливості, для нас велике значення мають гроші Ваших фанів. Підключайте до платних голосувань друзів і знайомих, розміщуючи рекламу на наше шоу і свої демо-виступи на різних форумах і сайтах. Таким чином Ви зробите нас ще багатшими. Вопрос: Как увеличить рейтинг? Ответ: Публикуйте выступления с хорошей оценкой и просите своих друзей проголосовать за них. Кнопки +1, +10 и +100 помогут быстро повысить баллы.. Відповідь слід читати так: Рейтинг не залежить від Вашого таланту. Він залежить від кількості перекачаних Вами і Вашими друзями бабок. Підключайте своїх друзів-знайомих і пересилайте нам гроші. Кожен може віддавати за один раз не лише один голос, але й десять, і навіть сто голосів, просто це для Вас дорожче коштуватиме. Але така справа того варта, бо це зробить нас ще багатшими. Вопрос: Как я могу помочь победить любимому исполнителю? Ответ: Помимо голосов за видео, вы можете поднять его рейтинг на 100 балов, нажав на кнопку "Помогите мне победить" в его профиле. Відповідь слід читати так: Помимо поточного викачування з Вас грошей, ми придумали спосіб різкого, прискореного викачування. В такому випадку Вам треба запастися грошима і частіше через спеціальну кнопку «Помогите мне победить» (тобто «допоможіть нам стати багатшими») підкидайте відразу по сто голосів. Це для Вас коштуватиме 500 ікс-грошей, що в еквіваленті становить 50 грн. за одне голосування. Це Ви можете робити безмежну кількість разів, чим більше – тим краще для нас. Вопрос: Можно ли самому голосовать за свое выступление? Ответ: Один раз вы можете проголосовать за себя бесплатно. Следующие голосования платные. Відповідь слід читатим так: Авжеж, можна і самому за себе голосувати, причому безмежну кількість разів, головне - нам башляти. Вопрос: Можно ли быстро и легко заявить о себе? Ответ: Да. С этой целью созданы дополнительные промо-возможности "Доска почета" и "Крик души". Відповідь слід читатим так: Авжеж, з цією метою ми придумали різні способи викачування грошей. Серед них - "Дошка пошани" і "Крик душі". Ви там протримаєтеся лише 2-3 години, доки інші лохи не витіснять Вас своїми (призначеними для нас) грошима. А ХТО Ж У ТАКОМУ ВИПАДКУ ПЕРЕМАГАЄ? В одному з випусків співала переможниця он-лайн, де Сєрьога сказав, що вона талановита і їй би добре було мати такого продюсера як Кондратюк. На це Кондратюк відповів, проговорившись, що знає її вже дуже давно і навіть періодично зустрічається з нею. На це хтось з журі пожартував: «А дружина про це знає?». В даному випадку виявився «свой чєлавєк». А де гарантія, що всі інші – не такі? Хоча можливо з «лівих» теж хтось може пробитись (якщо перекачає туди багато грошей), адже якийсь самородок може стати прикрасою шоу. Шоу закінчилось, але система викачування грошей ще діє: http://xfactor.stb.ua/news/2010/12/29/41081/ «Беспрецедентная акция от продюсеров «Х-фактора»! С 3 по 9 января все, кто займут первые пять мест в общем рейтинге, автоматически гарантированно попадут на съемки ТВ-кастингов второго сезона шоу «Х-фактор», минуя предкастинги!!!» На сьогоднішній день перша п’ятірка – в межах 50 тис. голосів. Якщо 250 х-грошей коштують 50 грн., а 100 голосів - 500 х-грошей то виходить, що для того, аби потрапити до другого туру (всіх турів декілька), треба заплатити біля 10 тис. грн. (Поправте, якщо я десь помилилась). Прийде наступний сезон Х-фактору, і десятки тисяч хлопців і дівчат стануть у кілометрові черги на кастинг нового лохотрон-шоу.
Що поробиш... Для когось це своєрідний азарт - надія на успіх, іншим - інше. Якби там не було, мені цікаво дивитись. Шкода, що не показують всі виступи. Набанато веселіше і цікавіше було б.
Стосовно "цікаво" я не заперечую. На те воно і ШОУ. Хто пропустив якісь з ефірів, може переглянути тут: http://xfactor.stb.ua/
Все шоу не дивилась взагалі, бачила тільки останній випуск. Щодо останніх учасників, які боролись за перше місце, скажу таке. В обох є голос. Але ж голоси є і в сотні інших учасників кастингу до Х-фактору, до Караоке на майдані, Шансів, Україна має талант тощо. Нецікаво слухати голос. Цікаво слухати співаків! Мають бути емоції, вся душа в співі! Цей хлопець, який виграв, проспівав взагалі ніяк! Його нудно було слухати! А виглядав так, ніби прийшов відспівати на сцені для голочки. Фе. У порівнянні з ним та дівчина виступила набагато краще! Вона так співала, ніби от от душа з тіла вирветься! Її хотілось слухати, на неї хотілось дивитись (хоча зазвичай мою увагу привертають більше співаки чоловіки :shy. Може я неправа, бо суджу лише по одному випуску шоу, але от таке в мене склалось враження.
В курсі, до речі, що вона буде ведучою на СТБ? Вроді в проекті "Танці з зірками". Значить таки помітили її, для чого власне і задумувався х-фактор. А перемога - то так, чисто для протоколу...
Думаю цілком заслужено мала перемагати Марія Рак,а перемогу цього парубка проплатила мама,навіть якщо брати скуповування голосів,вона(сім"я) собі це може дозволити.Я дивився передачу в якій показували домівки(сім"ї) учасників,цей хлопчина не з бідних.Що стосується Борисюк,вона якась сіпана,весь час робить,якісь конвульсивні рухи головою,голос так собі.Прошу вибачення в її вболівальників,але це моя точка зору.Ткаченко і Кривошапко,якісь самозакохані,якісь синтетичні.А взагалі на 100% згідний з Даяною,це шоу заради шоу,тобто пряме заробляння грошей за рахунок проекту,а не для розкрутки співаків,хоч хтось з них безперечно в майбутньому ще вспливе.
Я була впевнена, шо виграє Марія, тому шо на сцені вона краще виглядає, артистичніше, хоча голоси в обох сильні. Я проспорила бутилку 5-зіркового коньяка...
Це все для того, щоб з людей гроші викачувати. Телеглядачі у шоу нічого не вирішували. І після цього лохотрону більше не хочуть дивитись. А СТБ сподобалось "іметь" телеглядачів, і вони використовують Борісюк для рейтингу. Щоб вона казала відправляйте смс, і телеглядачі відправляли. І це ще не все вони взяли зірками Кривошапко і Ткаченко. Бо люди не хочуть дивитись. Цеж смішно такий "победитель". Їм байдуже на телеглядачів, вони хочуть наші гроші. Я більше СТБ не дивлюся. ---------- Додано в 04:18 ---------- Попередній допис був написаний в 04:18 ---------- Це все для того, щоб з людей гроші викачувати. Телеглядачі у шоу нічого не вирішували. І після цього лохотрону більше не хочуть дивитись. А СТБ сподобалось "іметь" телеглядачів, і вони використовують Борісюк для рейтингу. Щоб вона казала відправляйте смс, і телеглядачі відправляли. І це ще не все вони взяли зірками Кривошапко і Ткаченко. Бо люди не хочуть дивитись. Цеж смішно такий "победитель". Їм байдуже на телеглядачів, вони хочуть наші гроші. Я більше СТБ не дивлюся. Ось петиція бойкоту http://www.petitions24.com/xfactor ---------- Додано в 04:27 ---------- Попередній допис був написаний в 04:18 ---------- Оце ваше повідомлення перше про онлайн фактор дуже цікаве, я навіть не знала що їх лохотрон настільки великий. Раніше Кондратюк брав гроші у Шансі, тепер у них все автоматично. Ганьба СТБ. Доречі ви би не хотіли опубліковати цей ваш матеріал про онлайн, богатьом буде цікаво, і може допоможе. Ось адреса сайта вільноі журналістики, http://h.ua там можна зарееструватися і публікувати свої статті, а я би ссилку з вашим матеріалом кинула би до декількох форумів про х-фактор і люди би почитали. Ви тільки тут на форумі ссилку залиште. А якщо не хочети публікувати, то прошу дозволу мені опублікувати з посиланням на ваше ім'я, бо дуже потрыбна інформація для людей, бо їх ошукують.
Бойкот СТБ - наша відповідь на сфальсіфікований Х-Фактор В шоу Х-Фактор голос телеглядача нічого не вирішував і не вирішує. Вони самі вирішували кого і коли убирати. Вони повернули Кривошапко тільки для того щоб зрубити з його фанів більше грошей. Потім вони вигнали його разом з Ткаченко. Телеглядачі голосували, та гроші втрачалися, а голоса не зароховувалися. СТБ не захотів пояснити телеглядачам ситуацію з нечесним голосуванням. Телеглядачі не збираються більше дивитись продажній канал. Якщо все залишити як є, то таланти в нишій країні будуть убирати якісь робітники продажного каналу і заявляти, що це вибір телеглядачів, а нам подсовувати своїх посередністей. Розмови про п'ятого судю визивають у всіх сміх. Ніколи не відправляйте смс і не робіть дзвінки у шоу СТБ, це "развод" телеглядачів, продажний канал ітак вже нажився на наших голосах. Не треба дивитись продажний канал, хай у нього впаде рейтинг. Петиція бойкота СТБ: http://www.petitions24.com/xfactor
що вам заважає поширювати на форумах посилання на цю сторінку? Ось же вона вже є опублікована, то чому обов"язково цю статтю публікувати на іншому сайті і вже потім його рекламувати?