www.photoagency.com.ua - Портрет.Весілля.Портфоліо.

Тема у розділі 'Новий сайт', створена користувачем Inkiss, 9 кві 2008.

1. Inkiss

Inkiss Member

Доброго дня всім!
    Відразу попереджую, що сайт вже не зовсім новий, а трохи поюзаний :) Але виникли питання, які хотілось би вирішити послухавши поради безпосередніх користувачів.
    www.photoagency.com.ua - сайт Наталі та Інни Шинкаренко. Портрети, весільна зйомка, портфоліо та інші теми, які нас цікавлять (в галереї).
    Сайт писали самі, тому ляпи певно є. Зараз виникла така проблема - сторінка Весілля та Портфоліо дуже скоро не будуть вміщувати всі альбоми (підбірка фото з однієї зйомки) на одному екрані. Таку систему (альбом з однієї фотосесії) хочеться зберегти, але не дуже хочеться робити скролінг. Є варіанти ще однієї сторінки (чи було б це краще?) або переформувати ще в якісь колекції по роках або по місяцях наприклад (але поки добережся до фото... :8: ) Яка ваша думка?

P.S. Переглянула сьогодні тему Професійне фото - дуже дякую всім за позитивні відгуки :rolleyes:

• Подобається Подобається x 1
  2. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Відповідь: www.photoagency.com.ua - Портрет.Весілля.Портфоліо.

Я б краще додала скролінг...мені так більше подобається...
    А скажіть будь-ласка чому немає цін на ваші роботи? Хоча б приблизні на портфоліо, весілля і сімейні фотки...

Взагальному сподобалось і роботи супер!!![​IMG]

3. Inkiss

Inkiss Member

Дуже дякую за оцінку робіт :) і пораду :) Треба думати...
    Про ціни - все дуже залежить від побажань - хтось хоче тіко один портрет, хтось з бабусями і дідусями і в дома і в студії, хтось тільки прогулянку на весіллі, а хтось - від світання до світання ;) Тому зупинились на тому, що кого цікавить той телефонує і питає.

4. Nadijka

Nadijka мрійниця...

ну з однієї сторони це правильно, але я б наприклад хотіла знати приблизні ціни...хоча з ваших слів розумію шо то важко посортувати...

я навіть ніколи не знала шо таке можливо...село без сільради...я завжди чомусь думала шо треба замовляти цілу фотосесію... зато тепер буду знати!!!

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

таке враження, що увесь сайт у дрімвівері зроблений....
    чистий хтмль рулить... [​IMG]

6. Inkiss

Inkiss Member

Так і є :))) Згодна! Хоча на флеші красіво...

7. Oleh Holovackiy

Oleh Holovackiy Active Member

Про сайт не знаю що і сказати. Просто вже запутався що краще. Флеш чи ХТМЛ)))
    Зовні все класно і надзвичайно зручно все розміщено.
    Сподобалось весілля Юля+Влад, побільше б таких пар фотографам нашим)
    Ну і само собою портрети хороші, це вже я давно замітив.

8. syavych

syavych копач

Ще один фото-сайт... [​IMG]
    Видно що весна прийшла...

Прийду додому і гляну шо там натворили, а то накинулись на пана Головацького, а на інших часу забракло...

9. Oleh Holovackiy

Oleh Holovackiy Active Member

Я чуть зі сміху не лус...
    Вдало сказано)

10. Inkiss

Inkiss Member

:haha: З нетерпінням чекаю! Про весну - це ви класно :))) Сподобалось!

Додано через 4 хвилини
    Дякую за високу оцінку :) Та Юля+Влад - класна пара, абсолютно крейзі :haha: В позитивному плані, звичайно! Києвляни, в Львові вирішили одружуватись, відривались по повній :))

11. syavych

syavych копач

З того що перше в очі кинулось:

1. Текст (лого, імена під фотографіями, навіґація тощо) у вигляді малюнків - то є зле з 2 причин: сайт погано індексується пошуковиками, збільшується трафік. Використання малюнків виправдується у випадку нестандартних шрифтів, що вашого випадку не стосується (ну хіба що навігацію можна залишити). Підписи під фотографіями взагалі поміняйте - шрифти з засічками погано виглядають в режимі курсиву. Попробуйте курсив Arial'у (або йому подібних) - і вам сподобається :)

2. Розділи "Портфоліо" і "Галерея". Якщо з іншими розділами зрозуміло, то тут якось замудро. Чим вони відрізняються? І взагалі, назва "Галерея" невлучна: весь сайт - це своєрідна галерея ваших робіт. Тому получаєцця галерея в галереї.

3. Новини. Як правило, новини розташовують на головній сторінці, але у випадку сайтів-презентацій це правило не діє. Отримуємо деяку неоднозначність: з одного боку розміщення новин "десь там" суперечить розділу новин як таких, з іншого (на головній) - суперечить типу сайтів. Тому я б взагалі забрав цей розділ :)

4. Дрібні помилки в коді, типу закриття ( /> ) мета-тегів (які в принципі не закриваються в стандарті HTML 4.01 Transitional :)). Протестуйте на http://validator.w3.org/ і побачите всі помилки.

А загалом непогано :)

12. Inkiss

Inkiss Member

Дуже дякую за такий детальний розгляд :)
    однозначно... Google нас так просто не бачить...
    а мені щось здається, що стосується - MyriadPro не є системним і крім того змінено міжсимвольний інтервал у написах.
    це маємо взагалі забрати, бо то ні до чого. Дякую, що нагадали :)
    Портфоліо - серія фото для однієї (двох) моделей. Галерея - представлені роботи поза напрямками оголошеними на сайті. Наприклад, "ми можемо і таке" :)
    з цією назвою мали найбільше клопоту :sad: Бо хочеться показати те, що знімаємо поза портретами і весіллями, а як його назвати? "Інше"? Не серйозно... Тому рада буду почути пропозиції ще й з цього приводу :)

можливо так справді буде краще, але де тоді хвалитись медалями? :haha:)

Треба перевірити всі сторінки - хоча чоловік каже, що закриваючий таг можна і не виправляти - ні на що він не впливає (крім відповідності стандарту :))

13. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

може підказати вам простеньку CMS?..

14. Inkiss

Inkiss Member

Підкажіть :) А що воно вміє хорошого?

15. syavych

syavych копач

Не системний, але:
    1. є у більшості користувачів, так як входить в пакет програм від Adobe, в тому числі й Acrobar Reader (якщо не помиляюсь), який мають майже всі.
    2. запросто заміняється іншими системними, оскільки не є аж таким дуже оригінальним.
    3. міжсимвольний інтервал змінюється в CSS пропертьою letter-spacing.

Впливає ще й як. :) Для перегляну ні, бо основні браузери якими користуються люди є "пофігістами" і закривають очі на такі бздури. Але от для пошуковиків то може стати проблємою - вони більш прискіпливі.

Друже, не мороч людям голову :) Це не той випадок коли потрібна CMS. Навіщо засмічувати простий сайт купою непотрібного коду?

16. Inkiss

Inkiss Member

з цим переконали :), але з другого боку навіть і небажано щоб цей текст розпізнавався пошуковиками, бо він є змісту "Оля+Рома", наприклад :))) треба попрописувати alt.....
    syavych, мене хвилює ось цей момент
    Можете щось порадити? Буду дуже вдячна :)))

17. syavych

syavych копач

Колекції по роках і т.д. відпадають зразу - то не зручно - людина, зайшовши в розділ з фото повинна в першу чергу бачити фото, а не списки з роками, місяцями... Імхо найкраще залишити такий варіант як є зараз (оптимально по 20 альбомів на сторінку), але добавити внизу посиланнячко типу "Попередні", де відкриється така сама сторінка з іншими 20-ма і т.д. Очевидно в такому випадку альбоми посортувати по даті (новіші на початок).

18. Inkiss

Inkiss Member

Приблизно щось таке і думали :) Приємно, що визнали цю схему зручною - будемо робити! Дякую за поради :)

19. sviatko

sviatko New Member

Інно, а є потреба тримати всі альбоми? Мені видається, що для ознайомлення зі стилем роботи більш ніж достатньо 20 альбомів. А якщо для пар, яких знімали на згадку, чи для особливих фанатів :), то зробити архів. А якщо вже подавати всі, то зверху давати останні, а ті що не поміщаються на одній сторінці посилання на наступну сторінку (попередні роботи). Але мені здається, що від перегляду великої кількості робіт, навіть в кого вистачить терпіння, в голові зробиться каша :8:

20. Inkiss

Inkiss Member

Здається мені, що ви мене ж цитуєте :D
    Приблизно так ми думали і syavych запропонував :) Дякую за підтримку :)
    Так воно і є, але не знаю за яким принципом видаляти альбоми?... На перспективу думаємо зробити загальне портфоліо (підбірка фото з усіх весіль) і окремо декілька альбомів.

а де твій аватар? :)