Цікавить питання щодо студентської програми WORK & TRAVEL USA. Хто вже їздив, поділіться власним досвідом. Де були, що бачили і чи сподобалося взагалі? Оскільки маю бажання поїхати, хочеться більше знати що до чого.
Якшо маєш бажання, то раджу їхати. Кажу від себе - отримаєш неоціненний досвід. Справжнє самостійне життя - немає поблизу рідного дому. Починаєш вирішувати питання з роботою з житлом, витратами, заощаджуваннями... Я був у місті Анахайм (штат Каліфорнія). Там працював і жив. Був у Сан-Франциско, Сан-Хосе. Сподобалося! Зовсім інша країна, менталітет...
я зустрiчала багато людей в вiдпочинковому мiстечку по такiй програмi. Я думаю що їм цiкаво Заробити дуже не заробиш, але весело.
Хто хоче заробити або відробити свої витрати то не їдуть за направленням, а шукають іншу роботу, але це вже залежить від людини і кошелька батьків. Ще студентів лякають що в них анулюють візи іт.д., якщо вони неприбудуть за произначенням- все це неправда.:smile:
В мене було вже кілька таких студентів: кому не сподобалось, бо були направлені "де чорт добраніч каже"- переїхали до мене, хто не повернувся працюють і продовжуюють візи без проблем, а де-які не продовжують.
НІ, це якраз правда. У мене особисто нянею працювала дівчинка з Івано-Франківська. Замість поїхати у магазин десь у Монтану, вона зупинилась в тьоті в Іллінойсі і знайшли роботу у мене. Вона десь за місяць хотіла зробити собі ідентификаційний номер, ми пішли в спец відділ, там її попросили дати лист підтвердження, що роботодавець мав вислати в іміграційну та податкову служби. Так як в нас того не було, ми вирішили зіграти дурочку і подзвонити в той ворк-н-тревел і я від її імені (так як у неї інгліш майже відсутній) попиталась за того листа. Там мені сказали що я (вона тобто) НЕ МОЖУ зробити ідентифікаційний номер тому що я в цій країні не легально і я була усунена з програми, тому що я не поїхала по призначенню. Вона казала що якісь її знайомі в Нью Йорку відкрили собі ті номери. Але я не знаю чи інші штати мають інші вимоги на такі процедури. До чого я веду - до того, що якщо ви хочете легально перебувати в країні то треба їхати по призначенню, там відпрацювати і все. А якщо ви суто хочете поїхати на заробітки, то звичайно що можна залишитись просто там і працювати десь поза програмою.
Всі приїхали з усіма листами- направленнями, робили ідентифікаційні номери до двох неділь після приїзду, робили в NY -хоч були направлення в інші штати. Одного разу лист з номером не дійшов, то пішли в офіс за десять днів до закінчення візи, нам сказали що видають тільки до чотирнадцяти днів до закінчення візи, а номер дали написаний просто на папері. Якщо Ваша дівчинка приїхала без такого листа, то це недоробка тих хто відправляв її.
Така подібна програма є в Канаді. Спроваджують людей на сезон на роботу на мясокомбінаті, або сажати ліс в пр. Альбета і Брит.Колумбія (маленькі 20см сажанці смерек/ялинок запихати в землю). Вони дістають тимчасовий номерок , який дійсний лише на даному підприємстві/фірмі.Коли людина самовільно залишає місце праці вона більше нігде не зможе влаштуватися і автоматично попадає в "еміграційний компютер".А це означає що вона більше приїхати до Канади не зможе.
Не знаю щодо Канади, ніколи такого не чула... Щоб не траплялося непорозумінь по приїзді в чужу країну, як на мене, треба їздити через надійні фірми, ті які вже досить давно на ринку. Ті через які їздили друзі і привезли з собою позитивні враження. Одну таку фірму знаю. Це "@@@@@" Цікаво чи хтось щось чув про цю фірму?
Чому дуже не заробиш?!Офiцiантка в хорошому ресторанi може мати $3000 ,це залежить скiльки вона людей обслужить:в них чайовi 20% вiд суми,i це в них коронно!!!!Якщо людина хоче там працювати,вона собi заробе. Незнаю,скiльки людей не зустрiчала,всi були дуже зодоволеннi.Доречi хоч Росiя так Америку не любить, росiйських студентiв там купа!
Якщо думати що $3000 це добре заробити, то звичайно, проте коли люди їдуть на заробітки то планують заробити $30,000 а то й більше. Моя няня казала що їі треба було тільки $2000 боргу за ту візу віддати. Офіціантка... за місяць хіба шо буде працювати з ранку до ночі, а так як в офіціантів зазвичай є різні наряди (ранній, пізній, будній день, вихідний) то це дуже залежить в якому ресторані і скільки годин. У шикарні 5зірочні стейк хауси студентиків що прилетіли на літо не беруть. Я думаю що студенти їдуть по такій програмі просто відчути що таке інша країна, заробити "на морозиво" і гульнути. А ті що їдуть заробляти до ремонтують дахи та миють дупи бабкам і дідкам за $3000 в місяць налічкою (а деколи й більше, це вже куда попадеш)
То точно, бо в офіціатів офіційна платня 7 дольців на годину, не більше. А все решта що вони зароблять на типах, це вже їхнє. Мій один колєґа довший час працював в польському ресторані, то казав що за вікенд приблизно міг заробити до 300 долларів, це лишень типів. Але на це треба позвиватись, тай мову знати, тай не всі залишають великі типи. Але робота там адська.
Ну принайнi в Key Westi так казали В DC 200-300 типiв(чайових)в день,велику роль вiдiграе мiсто та й сам ресторан
Хто вам розказував ці казки? На такі роботи сезонних робочих не беруть, ними закривають всі дири, де найменше платять
Якою авіакомпанією? Літом Турецькі аїрланс біля Жоржа ві Львові за $630 через Стамбул до Чикаго в дві сторони возили Надіслано з мого SM-J105H
Вроді, АірБерлін. То з Чикаго до Берліна. А з Берліна до Кракова - не знаю. Наскільки знаю, квиток в дві сторони вартував йому 650 долярів.