WikiLeaks опублікував переписку дипломатів США

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Svjato, 28 лис 2010.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

WikiLeaks опублікував секретну переписку дипломатів США

Цікаво, які наслідки будуть для США, в звязку з оприлюдненням. По новинах передавали до недавна, що сама Хіларі бігала, як ошпарена і попереджувала власні консульства про можливі негаразди. Посол Росії був певен, що переписки з російськими послами там не буде. Як передали ЗМІ - таки є...

• Подобається Подобається x 1
  2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

4. Deus igrok

та шось ніяк ... з цікавого, шо саудівці благали США завдати удару по Ірану.
    но і плани створити одну Корею без чучхе.

схоже на те , шо гамериканці новий метод піяру придумали, на нас тестять.
    =============

Согласно документам, власти США обеспокоены тесной связью премьер-министра России Владимира Путина с итальянским премьер-министром Сильвио Берлускони. В них приводятся факты «щедрых подарков», прибыльных энергетических контрактов и говорится о «теневом русскоговорящем агенте», услугами которого пользуется Берлускони. В документах утверждается, что спецслужбы в России действуют вкупе с криминальными авторитетами. Их отношения настолько тесны, что страна стала «фактически бандитским государством».

Жесткой критике американскими военными подверглись военные операции Великобритании в Афганистане. В документах приводятся острые замечания члена британской королевской семьи в адрес британских правоохранительных органов. Документы содержат данные о коррупции в разных странах — от Карибских островов до Китая и России. Владимира Путина называют «Альфа Дог», Хамида Карзая, «одержимым паранойей», а Ангела Меркель характеризуется как «избегающая риска и на редкость креативна», Махмуд Ахмадинежад сравнивается с Адольфом Гитлером.,

Другие разоблачения касаются описания «экологической катастрофы» в прошлом году при отгрузке обогащенного урана, технических деталей секретных американо-российских переговоров в Женеве, а также содержится информация о Муаммаре Каддафи, которого всюду сопровождает «чувственная белокурая» украинская медсестра.:dancer:

---------- Додано в 07:39 ---------- Попередній допис був написаний в 07:22 ----------

Россия предложила Израилю 1 млрд долл. и аннулирование контракта на поставку Ирану зенитно-ракетных комплексов С-300 в обмен на новейшие технологии беспилотных летательных аппаратов (БПЛА), следует из опубликованных накануне в западной прессе секретных документов с сайта WikiLeaks.

Американский дипломатический документ от имени заместителя госсекретаря США по контролю над вооружениями Эллен Таушер свидетельствует, что Россия еще в 2009г. была готова разорвать контракт с Ираном на поставку С-300, но хотела получить взамен передовые израильские технологии БПЛА.

Однако в то время Израиль дал понять, что не готов поделиться с Москвой самыми последними разработками в области беспилотных самолетов, поскольку они "быстро окажутся в руках китайцев".

Читать полностью: http://top.rbc.ru/politics/29/11/2010/506737.shtml

---------- Додано в 07:52 ---------- Попередній допис був написаний в 07:39 ----------

http://cablegate.wikileaks.org/cable/2009/09/09TRIPOLI771.html

¶6. (S/NF) Finally, Qadhafi relies heavily on his long-time
    Ukrainian nurse, Galyna Kolotnytska
    , who has been described as a
    ”voluptuous blonde.” Of the rumored staff of four Ukrainian
    nurses that cater to the Leader’s health and well-being, XXXXXXXXXXX emphasized to multiple Emboffs that Qadhafi
    cannot travel without Kolotnytska, as she alone “knows his
    routine.” When Kolotnytska’s late visa application resulted in
    her Security Advisory Opinion being received on the day
    Qadhafi’s party planned to travel to the U.S., the Libyan
    Government sent a private jet to ferry her from Libya to
    Portugal to meet up with the Leader during his rest-stop. Some
    embassy contacts have claimed that Qadhafi and the 38 year-old
    Kolotnytska have a romantic relationship
    . While he did not
    comment on such rumors, a Ukrainian political officer recently
    confirmed that the Ukrainian nurses “travel everywhere with the
    Leader.”

===========

Чергова Роксолана ? )))

---------- Додано в 07:54 ---------- Попередній допис був написаний в 07:52 ----------

NATO'S ENLARGEMENT AND STRATEGIC CONCEPT
    ----------------------------------------

¶12. (C) Levitte said that France was very pleased with the
    selection of Madeleine Albright to chair the "Group of 12,"
    which will launch the process of reviewing NATO's Strategic
    Concept. Bruno Racine will be the French participant on the
    panel, and Levitte stressed that there is already strong
    agreement between France and the United States on the basis
    of exchanges that he has had with NSA General Jim Jones.
    Levitte noted that Paris agreed with Jones on suppressing the
    Membership Action Plan (MAP), which had become an obstacle
    rather than an incentive. A/S Gordon responded that we must
    not change the process in a way that would be interpreted as
    suggesting an end to NATO enlargement and eliminating MAP
    might do that. Levitte agreed and added that French
    President Sarkozy was "convinced" that Ukraine would one day
    be a member of NATO, but that there was no point in rushing
    the process and antagonizing Russia
    , particularly if the
    Ukrainian public was largely against membership.
    The
    Bucharest summit declaration was very clear that NATO has an
    open door and Ukraine and Georgia have a vocation in NATO
    (even if Georgia remains very unstable at the moment).
    Levitte added that Paris was very pleased with the ceremony
    on September 9 transferring the Allied Command Transformation
    (ACT) to French General Stephane Abrial.

=============

Себто, нас би швидко оформили в НАТУ, та шось "очкують" (с)

---------- Додано в 07:57 ---------- Попередній допис був написаний в 07:54 ----------

Ага ... коротше , на сайт залито біля 1% наявних документів. Так що чекаємо продовження санта-барбари.

• Подобається Подобається x 3
  5. Deus igrok

6. vov66

vov66 Well-Known Member

"...В одном из документов сообщается о разговоре экс-главы МВД Юрия Луценко и посла США в Украине.

«В частности, «оранжевый» глава МВД Юрий Луценко, бравируя, рассказал послу США в Украине, что получил приказ от генпрокурора арестовать соратников Тимошенко Александра Турчинова и Андрея Кожемякина за то, что они уничтожили документы СБУ, в которых говорилось о связи Тимошенко с криминальным бизнесменом Семеном Могилевичем. Луценко назвал приказ генпрокурора Медведько сумасшедшим и, естественно, его не выполнил»..."
    Взяв тут

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Лавров заявляв, що серед секретних документів не буде російської переписки.
    Маємо вже реакцію Росії:

Нагадаю - Росія згідно цих переписок давила на інші країни, щоб вони не визнавали голодомору в Україні...

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Цікаво, якщо це інформаційна гра, то кому вона найбільше вигідна? Збираються попускати доляр? :pardon:

(tsn)

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так ось чим Хіларі займається...
    Тепер зрозуміло, чого вона так бігала:

І Фірташ не зовсім бізнесмен:

9. Deus igrok

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Щось мені це стало нагадувати спектакль. Ролі роздані і дійство почалося... так само, як з плівками Мельниченко. ;)

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ага. А тим часом в банку замку - обезцінюється доляр і вже є винний :)))

12. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Чи справді хакнули Штати?

От слухаю Савіка Шустера.
    Він зараз якраз зачитує всякі міжнародні пікантні моменти, які стали відомими врезультаті публікації таємних документів уряду США, які буцімто були вкраджені хакерами.

От я сидю і слухаю шо ж там таке розказують. А виявляється там купа переписки послів і т.д. які стосуються інших держав.
    І от мене на хі-хі пробивати починає.

Я собі можу уявити ситуацію коли якісь документи поцупили з секретних серверів. Але я сумніваюся шо таке можна зробити без підтримки зсередини. Ну та пес з тим. Припустимо таки поцупили.
    Я взагалі сумніваюся шо сервер з такими документами впринципі міг бути підключений до глобальної мережі.

А тепер я собі не уявляю як так може статися шо їх отак взяли і в мережі поширили. Інтернет то вам не поштові голуби. Його можна положити, прогнути і робити з ним все шо хочеться маніпулюючи такими штуками як гугль, яндекс, днс сервери, тощо.
    Я важко собі уявляю шо така держава як США не може заткнути писка тим хто ті документи ложив в мережу і каже шо буде класти далі :).
    Я переконаний, шо якшо б США справді було зацікавлене в нерозголошенні цієї інформації, то ті хто її поцупив, поширив і взагалі має до тої справи відношення давно були б мертві і ми б навіть імен їхніх не знали.
    Я переконаний, що якби США було проти поширення то жодна держава (ну може за виключенням Росії) не позволила б собі хостити такі документи на своїх серверах.

Ваші думки по поводу?
    Особливо цікаві технічні думки (можливість тиску на провайдерів, відслідковування хостерів, тощо).

13. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Цікава думка тих, хто може розбирається в мережі ліпше за мене чи можливо отако взяти і правду матку виложити і чи можна тому (розповсюдженню інформації) дати раду, якшо конче треба.
    Одним словом чи можна з технічної точки зору заткнути інтернет, якшо ви одна з наймогутніших держав з супер озброєнням і технологіями та ше й у вас в більшість мережі в руках.
    Власне я тому і розділ вибрав "Компютери" жеби не мішати політично свідомим людям гризтисі

Останнє редагування: 4 гру 2010
  14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну WikiLeaks вже відрізали від світу. І впевнена, що їх покарають. Це ж елементарне порушення законів про розголошення державних таємниць.

15. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Так. Але ж інфа вже пішла в маси. Себто момент втрачено. Мені здається шо єто жжжжж не с проста і все можна було би при бажанні розіграти по іншому.
    Накрайняк можна було би кричати шо те шо опубліковано то наклеп.
    Ну не вірю я шо таке можна було отак просто винести без дозволу власника.

16. Deus igrok

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ну по перше. Це не секретна переписка, а просто збір інформації. (Як на мене усі депеші нагадують текст -а мій сусід сказав... не більше!!!) Як би я працював за бюджетні гроші, а важливої інформації б не було, я б і сам таку пургу писав. Де документи, де суми??? Де докази???

Що до тиску на провайдерів - раз плюнуту. Видалили з DNS серверу стрічку коду і вуаля! - в штатах ніхто зайти на той вікілікс не може (бо не знає реальної цифрової адресу)
    До вище сказаного....

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:22 ----------

Не правда. Той сайт ніхто не закривав. Він до того продубльований на інших серверах світу...

18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

О видите. Себто шо - вбили ДНСку. Але доступ то не закрили. А шо ж мішає попросити інтернет провайдерів блокувати і сам сайт. Це ж елементарно. Видать ця інформація повинна потрапити в маси і отаке "тіпа блокування" цьому лише сприяє.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

А це вже ближче до правди....

---------- Додано в 00:28 ---------- Попередній допис був написаний в 00:26 ----------

То треба заблокувати зразу інтернет в тих країнах, де він з'явиться. Дзеркала сайтів однако. До того багато видавничих агенств вже давним давно мають ці всі документи на флешках... (думаєте з чого все розгорілося?)

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Може я помиляюся, але вроді інтернет нам на голову сам не падає, а поступає менш більш централізовано. Ціла купа провайдерів банально перепродують інтернет кількох крупних. Ну ше є супутники. То з ними ше простіше. Вони ж мабуть управляються не приватними особами то.

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ----------

Правильно. А цікаво чи є там документи про внутрішню ситуацію в штатах, їхні воєнні розробки, про НЛО, про Кенеді, про Буша?
    Я тим сильно не цікавився, але шось я такого в ЗМІ не чув.
    І шось мені підсказує шо якби навіть стався витік такої іншормації то дзеркалити її і копіювати на флешки могли б лише камікадзе.

І про флешки. Я чув шо інфи так багато шо не годен всю і опублікувати. Про яку флешку мова. Хіба які кусочки.

а де твій аватар? :)