Who is who в опозиції?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Orthodox, 20 січ 2012.

1. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

Я хоч і не абориген у "Політиці", але дозволю собі поділитись деякими роздумами. Одразу вибачаюсь за можливий сумбур.:pardon:
    Розчарування політикою (і внутрішньою, і зовнішньою) діючої влади стало очевидним навіть серед колишніх прихильників регіоналів. Я не можу говорити за усіх громадян, але якщо людина спроможна критично (звісно, об'єктивно наскільки можливо) оцінювати ситуацію в країні, то вона буде вимушена визнати що Янукович&Co обісрались по вуха.
    Незабаром вибори. У зв'язку з цим, виникає питання: за кого голосувати? Хто здатний об'єднати Схід і Захід України і вивести країну із прірви?
    Регіони відпадають перші - обісрались.
    Залишається опозиція.:scratch_one-s_head:
    На мою думку, нема сенсу розглядати як гідну альтернативу діючій владі партії на кшталт "Батьківщини" та "Нашої України". У них доля, імхо, - заняти місце у колоні маргіналів, яку очолюють комуністи і йти у політичне небуття...
    Партії-карлики мене не цікавлять. Надто смішні у своїх амбіціях.
    "Сєня-кролік" Яценюк - новий проект ющенківських продюсерів. І дивлячись на нього, неможливо не засміятись від споглядання конфліктного співіснування в одному тілі пседвоПіночета та мисливця на метеликів. У нього між формою і змістом ніколи не стоятиме знак "="
    Після багатьох роздумів я свій вибір зупинив на ВО "Свобода" - партії, яку ще рік тому вважав "ворогом №1". Чомусь вірю я у щирість намірів пана Тягнибока. Мабуть слово "люстрація" володіє магічними властивостями:)). Я уже писав у іншій гілці, що як це не парадоксально, але саме Тягнибок дедалі більше завойовує симпатії і повагу громадян Східної та Південної України, у тому числі і мої (проблемне для мене лише одне питання - церковне, але це тема окремої розмови).

2. Свидетель

Свидетель Well-Known Member

- Тягнибок ?
    - а как он драться то умеет ?

... я за Кличко - оч хочеться увидеть как он в Зраде какому нить рыгуналу блэк аут оформит :yes:
    - если тягнибоки готовы к месилову - пущай заходят в ВРУ :bye:

3. Orthodox

переконаний, що Кличко за гроші ляже у ринзі Ради))))))))))
    а свободівці, імхо, по дисципліні та рішучості не поступаються штурмовим загонам )))
    і що найголовніше, ВО "Свобода" - єдиний в Україні ідеологічний рух, решта політичних суб'єктів воюють за гроші...

4. Свидетель

Свидетель Well-Known Member

- шота я не вижу тех штурмовых загонов ... языками пока тока ляпают как и все остальные .

5. Orthodox

Не швидіть тьотю - ніч довга!:)):)):))

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Мій погляд на проблему з 2008 року

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Продовження

Янукович - чистого вигляду продукт теперішнього Донбасу. Не знаю хто міг би зараз бути на його місці, якби не вбили попереднього "гос-подаря" краю - А. Брагіна. Але доля фортуни в вигляді теракту на стадіоні посміхнулася Р. Ахметову та В. Януковичу. "Регіони України" - це проект захисту захоплених під час "безпредела" 90-х років позицій в Донбасі, а при нагоді і розширення їх на теренах України. Хлопці, далекі від політики, не маючи своїх наробок, скористалися лозунгами Москви та її "5-ї колони" - мова та НАТО. Тим самим вони залізли в електоральне поле інших пред-ставників "5-ї колони" - комуністів. Навіть партійні кольори підкреслюють це - "білий з голубим" доповнюються "червоним" і представляють прапори любимої ними бувшої метрополії. Але якщо "симоненківці" в чистому виг-ляді є агентами Москви, то Ахметову ближче до серця особисті здобутки, які часто не співпадають з імперськими інтересами північних сусідів. А ось Янукович при згадуваному П.Шелесту професійно далі завгара так і не пі-днявся б. "Регіонали" повинні пам'ятник поставити Ющенку. Лиш завдяки його недолугості вони ще раз побували при владі і тримаються зі своїми 30% електорального поля. При достойному лідерові нації вони б вже дав-но зникли з політичної палітри, бо виборець зрозумів би в порівнянні за ці роки про політичну фальшивість і недолугість цього проекту. Далі я не буду характеризувати більш дрібні політичні зграї. Зупи-нюсь лиш на найбільш близькій мені по ідеології – патріотичній. Я вже вка-зував, що Рух зруйнувала безмозгла, зате через міру говірлива верхівка його. Ще були «націоналісти» такого собі пройдисвіта Івченка, який в нині-шніх досить спокійних умовах мав більше охорони ніж справді цінний покі-йний С.Бандера. Не для «понта» цей сурогатний націоналіст любив і ши-карні автомобілі. Тепер з’явилась «Свобода» під орудою такого собі п. Тя-гнибока. Якщо зрівняти останнього також з Бандерою, то висновки робіть самі по наступному. С.Бандера мав постійний ідеологічний вплив на свій народ через різного роду публікації, які давали певну просвіту людям. А Тягнибок, прочитавши рукопис цієї книжки, висловився мені: «А що мені робити з нею?». Тому я з цього зробив висновки, що націоналізм досить серйозний важіль, щоб довіряти його подібним людям. Ці люди просто експлуатують тему націоналізму, як Симоненки – марксизм. Вони не пра-цюють на ідею, а ідею заставляють працювати на них. І я не здивуюся, що зі своїм інтелектом Симоненко стане Симоненковим, а Тягнибок своє приз віще трансформує в Тягнибік. Проблема одна - створення справжньої партії потребує чесних і по-рядних грошей, а таких в Україні на даний час не проявилося. Тому моно-польні "брудні" гроші нам підсовують крім попередньовказаних "політиків" ще дрібніших посивілих невігласів з якоїсь Морозівки чи Литвинівки, які вже навіть самі вірять у свою державну значущість. А все тому, що на по-літичному олімпі ще не проявлялися достойні люди, які б показали нікчем-ність теперішніх. Яценюк та Гриценко – чергові політичні соломинки для суспільства. Чому соломинки, а не тверді опори? Перевірив я їх як вони ведуть себе поза камерами ЗМІ. Результат невтішний, тому що при траті свого часу на політичну розкрутку у них не знайшлося такого для обов’язкової відповіді на черговий лист виборця. Я майже одночасно відправив їм по листу і в одне з європейських посольств. Справжні європейці відповіли протягом десяти днів, а від наших псевдоєвропейців чекаю просте “так” чи “ні” дру-гий місяць. Так що, п. Яценюк, європейськість починається не зі знання ба-гатьох мов, а з таких рис як обов’язковість і відповідальність, яка могла б в даному випадку вилитися через секретарку хоча б так :”Вибачте, нехватає часу”. Отже і тут зовнішня схожість на де-Голя (Яценюк) та часті поїздки в Європу не взмозі подолати наше жлобство, яке проросло десь в Чернів-цях в часи накопичення первинного капіталу (порядних мільйонів я ще в Україні не зустрічав), а також закріпилося перебуванням в Верховній Раді (нагадую - “ українця формує середовище”). Це про політиків, а про їх про-грами я підкреслю лиш одне. Пане Гриценку, дай Бог нашому Президенту впоратися з обов’язками достойного “гаранта” наших прав і свобод, з яки-ми у нас катастрофічний стан. А ви ще й економіку хочете йому навісити. Але цю тему я все ж завершу оптимістично словами, які я висловив п. Ющенку в 2006 році : “Ви думаєте, панове нинішні політики, що серед 46 мільйонів українців не знайдеться більш порядних і розумніших за вас? Помиляєтеся.” Але для висвітлення цих розумніших і порядніших потрібен той прожектор, який в цивілізованому світі називається ЗМІ і про які піде мова далі. [/QUOTE]
    Вся проблема в інертності постколоніального народу, який вперто не хоче зі свого "моя хата скраю" почати побудову громадянського суспільства, програвши пройдисвітам здобутки Майдану. А просуватися потрібно в такому порядку:
    - новий спалах громадянської активності в вигляді чергового ВСЕУКРАЇНСЬКОГО Майдану без прапорів псевдопартій та самозваних вождів;
    - заставити наявні сурогатні ЗМІ працювати на народ, створивши хоча би Громадське ТБ;
    - виробити програму реформ держави, в основу яких покласти ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ вибраної влади перед народом;
    - під тиском всенародного Майдану провести ці реформи;
    ...
    Для цього потенціал накопичується. Для цього добре стараються Януковичі, Путіни, Чалдони, Фаусти, які по причині свого невігластва навіть цього не розуміють. Нарив в суспільстві лиш збільшується, з часом прорве.

8. Orthodox

:good: Повністю згоден з викладеним.
    Актуально і сьогодні.

:scratch_one-s_head: Є питаннячко: чи змінилося Ваше ставлення до політиків, яких Ви згадуєте у другій частині статті. Мене більше цікавить Тягнибок.
    З іншими усе мабуть без змін:))

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

"По плодам их узнаете их..."
    Невже так важко погортати львівські та тернопільські часописи? Та послухати що люди про цюю свободу говорять, про їх "добрі діла"...

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Вирішуйте самі на прикладах.
    Приклад перший. Я запропонував їм за рахунок моїх проектів реанімувати хоч якесь машинобудівне підприємство на теренах, де вони мають більшість в радах. Відповіді НУЛЬ.
    Приклад другий. Є тут форумчанин, яничар-відставник зі Стрия, який відкрито виступає на боці "5-ї колони", навіть адресу свою виставляє напоказ. При нормальній діючій патріотичній структурі він би це робив? З цим яничаром я в одному згідний, крім ефектних маршів вони ні на які ефективні дії не здатні.
    Так що раджу шукати іншу реальну опору чи створювати її. Хоча 14 жовтня я був на демонстрації, але не в підтримку Тягнибока, а в пам'ять про козаків та УПА.

11. Orthodox

Думаю, що робив би. У моєму розумінні нормальна політична структура, що сповідує європейські цінності, не має права затикати рота опонентам. Виняток - вислови, що підпадають під дію Кримінального кодексу.
    Якщо об'єктивно, то не так багато важелів впливу в руках свободівців. Тому недоречно вимагати від них неможливого. Передчасно це, імхо.
    Нещодавно відбувся з'їзд "Свободи". І там представники Свободи, що потрапили у владу (у деяких областях ЗУ) звітували про результати своєї діяльності. У мене склалося позитивне враження.
    Наразі це буде чистим ідеалізмом. Час плине швидко. Так в один чудовий день можна у дзеркалі побачити Манілова. А не хотілося б...

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А в Стрий приїжджав вождь Свободівців. Звітував стрийський радист від свободи. Поки він співав - все було чотко. Як тільки люди в залі почали задавати питання, а депутат не зміг нічого зрозумілого відповісти, сам Тягнибок почав затуляти стриянам рота...

13. tanna

tanna Дуже важлива персона

:))

Кляпом?

14. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

15. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

На сьогоднішній день самим вмотивованим політиком до справжніх реформ , як не дивно та прикро, являється саме Тимошенко. Решта поки демонструє страусячисть, це як що виражатись дуже м"яко. Але і небезпека від тієї надвмотивованості також мається.

16. Orthodox

зрозумілого для кого?:))

17. tanna

tanna Дуже важлива персона

Для Тягнибока. Думаю, стриянам все уже давно зрозуміло. ;)

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Попробуйте помістіть якусь критикуючу їх поміточку на їх сайті, побачите.
    Ось цього (якості-ідеалізму) й недостає нашому народові на цей час. Він звик борсатися в сурогатному болоті. Що ж терпіть чергових "комсомольчиків в вишиванках" чи завгарів в самозваних вождях.
    Наостанок - ВІРТЕ НЕ СЛОВАМ, А СПРАВАМ.

19. Norton

Norton камышовый кот

як на мене сказано дуже правильно...
    але до теми вибору, що і кого люди вибирають, те що не таке погане чи те до чого звикли....
    вибір між політиками на мою думку є повним маразмом....жити треба в злагоді з своєю головою і все вийде.....кого б ми не вибрали, це те ж саме гімно....

20. Orthodox

До реформ?:scratch_one-s_head:
    На мою думку у неї лише мрія про вендетту.
    Така людина, як Юлька, здатна тільки на деструктивні дії - типова революціонерка (а-ля Лейба Бронштейн). Я не можу згадати жодного конструктиву у її діяльності під час її прем'єрства. А от смішки з Путіним, газовий контракт і популізм, популізм, популізм у пам'яті залишились..."Усі заважали" - не аргумент.
    Покійний нині Кушнарьов колись влучно зауважив, що ЮВТ - блискучий тактик, але ніякий стратег, нездатний до державницького мислення. Я з ним згоден.

а де твій аватар? :)