Microsoft оголосила про запуск Windows 8 (потираючи рученята) цікаво-цікаво... отже завтра вже можна буде покопирсатись у свіжому мікрософтофському лівері...
побачимо... зараз є вже такі шустряки, що працюють на випередження! як як? рулить по-любасику! хоча, відверто кажучи, останнім часом я сиджу в Linux Mint 13 Lts і мені подобається... це та сама бубунта, але більш допиляна, трохи легша і вже з усіма кодеками для відео та аудіо (доречі зараз це найпопулярніший дистрибутив серед лінухів)... та і інтерфейс у Мінта дуже схожий на віндовський, за що я отримав додатковий плюсик у щоденник від дружини бубунту 12.10 поки що не тестував, та мабуть і не буду... скоро вийде 14 Мінт, може його поганяю... хоча теж не факт, бо 13 Мінт таки Lts і реально прикольний))) а ліпше, як кажуть, ворог файного...
Таке враження, що до сімки прикрутили оболонку цю нову для сенсора, і власне все. Одне шо сподобалось - можливість ставити на паузу переміщування файлів і вмонтована підтримка образів дисків.
Та що в мене була бета набагато швидше включалася-виключалася (на ноутбуці з простеньким процессором). Виключалася взагалі з такою швидкістю, як кнопкою виключаєш монітор.
отже є надія, що і в допиляному варіанті 8-ка чимось порадує... хоча мене на тестування вінди штовхає виключно спортивний інтерес! надаю перевагу лінуху! не буду пояснювати чому, щоб не спровокувати черговий холівар...
Це був старт продаж, чи ви думаєте що відповідальні інженери майкрософта підписують "голд" білд зранку, а в обід стартують продажі? Фінальний білд вісімки став доступний на початку (ШОК!) серпня. Партнери майкрософта получили якщо память не підводить 6 серпня. Тому фінальний білд і "імейдж" можна було тестити уже як пару місяців. Я сижу на вісімці рік (двелопер превь. коншумер, реліз превью і накінець ртм) і можу сказати що оська з однієї сторони еволюція сімірки (оптимізованіше ядро, менша кількість займаної ОЗУ, фулл-відеоакселерація графічного інтерфейсу, мега-зучний ріббон-інтерфейс в провіднику і ще неймовірна кількість як дрібниць, так і змін всередині), а з другої = революці з плитко-інтерфейсом і відмовою від застарівшого і незручного меню Пуск. Тепер замість того щоб шукати потрібний софт в незрозумілій папці в дрібному списку Пуску все ідеально організовано в "новому Пуску", де все позміщено на екрані. Стіву Балмеру, як СЕО компанії оплески стоячи. Майкрософт зробили надзвичайно якісний і головне СТАБІЛЬНИЙ продукт (навідміну від десктопних лінуксів, де в релізі такі баги як непереключення розкладки мови, що є просто неповагою до користувача, але головне що в сроки). І цінова політика нарешті пішла правильним шляхом - вісімка коштує стільки, скільки за неї готові дати юзери. А це 15-40 баксів за ПРО версію (та шо альтімейт сімірка). Хоа Майкрософт і СТАБІЛЬНІСТЬ це синоніми починаючи з виходу вісти.
Угу, а ще недавно говорили що літак літати не зможе, оскільки важчий за повітря. А по темі, покажіть продукти відомих компаній, які щось робили "з нуля", а не використовували "наработки" з попередніх версій, наприклад ядра. У вісімці ядро вісти, яке оптимізувалось/доробилось і вийшла сімка (яка являється еталоном стабільності користувацьких ос), а тепер вісімка. А що нового у вісімці можна прочитати на дев-блогах розробників (на рсоійській статті там теж перекладали, справа можна вибрати), або елементарно і коротко на вікіпедії.