Вхід в Латинський кафедральний собор - платний!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Ghostbu, 11 вер 2009.

1. Ghostbu

Ghostbu New Member

Добрий день всім! Дужа рада зі всіма познайомитися!
    Сьогодні зайшла до Польського собору і виявилося, що вхід туди - платний!!!!
    Звичайно плата чисто символічна - 2 гривні. І переконують, що це суто на реконструкцію, але все ж таки мене обурило, що заходячи до Храму Божого я маю платити за це гроші в обов'язковому порядку!
    Що ви про це думаєте? Невже становище Львівських церков "докотилося" до такого становища, що мусить вимагати плату за вхід?

• Подобається Подобається x 8
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Ну я не думаю, что Катедра докатилась до того, чтобы для ремонта сбивать денег с туристов. Может это развод, типа на ремонт Провала, чтобы он не провалился

• Подобається Подобається x 2
  3. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ви про Собор на Катедральній?
    Ходжу туди на відправи...інколи забігаю протягом дня помолитися...то одного разу мені сказали платити 2 грн...але потім запитали чи я львівянка...я відповіла що так....і жінка відповіла,що вхід платний лише для туристів ...

• Подобається Подобається x 11
  4. Дякую!
    Тепер знатимемо! Як що - то ми львів'яни!

П.С. А на кафе, екскурсії чи музеї львів'янам знижки немає? ;)

5. Ghostbu

Ghostbu New Member

Скоріш за все так і є!

Саме про цей Собор!
    Все ж таки - навіть якщо для туристів, - хіба це привід "здирати" за вхід?
    Якщо я заходжу до храму, я все ж таки усвідомлюю, що заходжу до духовного місця! Я не заходжу в музей!
    Як на мене тут попахує цинізмом! :nea:

6. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

То все відносно...а платний вхід на кладовища,який придумав Черновецький, не цинічно?

7. Тим22

Ну в Москве еще в 80-х вход на Новодевичье кладбище был платный. Но в храм за деньги еще не встречал. Если это не музей.

• Подобається Подобається x 1
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Если деньги пойдут на работы по реставрации Храма, то ничего плохого в этом не вижу, как турист.
    А прихожанам надобно аусвайс выдать.

• Подобається Подобається x 7
  9. Тим22

Я когда захожу в храм, всегда положу рублик в ящик на храм, несмотря, какой он епархии или конфеции. А вот свечку ставлю в православном храме.
    Очень полюбляю вечером посидеть в Катедре. Орган, хор, и вообще такая атмосфера, погружаещься в вечность

• Подобається Подобається x 9
  10. Зануда

Зануда така зануда

Люди! 2 грн. Який цинізм? Вітражі розвалюються, тріщини у стінах від трамваїв. Держава на ремонт, реставрацію і реконструкцію грошей не виділяє, а це коштує купу-купезну грошей. Майте стримання з критикою. Прихожани дають пожертви на тацю чи до скарбничок, а туристи приходять подивитись саме як на музей. Якщо ви прийшли помолитись, то грошей з вас не візьмуть.

• Подобається Подобається x 9
  11. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ніякого цинізму... Якщо тяжко дати , або не маєте - то так і скажіть при вході.
    Абсолютно переконаний , що Bас впустять....
    Така практика по світі існує і Львівський Собор не є одинокий.
    Norte Dame , той що в Монтреалі - $5 з вхід для туристів , роби знимок скільки хочеш ...і ніхто не нарікає.
    Треба щоб Церква Св. Юра таку практику запровадила теж.

• Подобається Подобається x 6
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а київська лавра?

• Подобається Подобається x 1
  13. Це більше музей, а не релігійний комплекс. Там велика територія, а не єдиний храм. Це ж треба утримувати.

14. Зануда

Зануда така зануда

Ось це ви розумієте, а Львівська Катедра мабуть сама по собі відновлюється? :)

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну то вже як для кого... для кого музей, а для кого святе місце, а доступ до святого місця платний...:sad:

16. Тоді вже треба скрізь вхід платний. Щоб "по-чесному".
    Мене більше здивувало те, що у львів'ян гроші не беруть. У Лаврі беруть з усіх.

17. Тим22

Есть община, есть местные власти, и поляки дают деньги

18. mavka

mavka Well-Known Member

вхід добровільно-платний до Вірменської церкви також - 2 гр.
    але в Катедрі жіночка вийшла десь "збоку", взяла гроші, запхала собі в кишеню й махнула мені рукою "йдіть вже..." :) ніколи не повірю, що так збирають гроші на реставрацію.

19. Зануда

Зануда така зануда

Та жіночка там працює. Принаймні та, на котру я думаю. Може ще хтось вирішив собі підробити... :)))

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вважаю, що до таких святих місць мала б бути просто пожертва, хто скільки захоче, той і дасть, а може й не дасть. Хай то буде добровільна справа. А коли беруть гроші за доступ до святого місця.... то якось не файно на такому заробляти....

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)