VW Golf 2 Що це таке?

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Dj_Deimos, 5 лип 2007.

1. Dj_Deimos

Dj_Deimos Well-Known Member

Я скоро отримаю права і вже почав шукати машину, для початку. Але, варіантів багато а грошей мало. Фольцваген Гольф 2, друзі говорять що це хороша машина, економічна і надійна, практична і для початківця просто супер. В інтернете пишуть що це просто ідеал. Но як цей ідел веде себе на наших Львівських дорогах, як швидко вона ламається і що в ній більше всього "литить" першим. Наскільки дорого вона обходиться в обслуговуванні і який ризик того, що замість нормальної запчастини мені втулять підробку з сирої сталі, яка навіть не витрамає укусу комара, не говорячи вже про наші дороги, на яких динамічні нагрузки шалені. Скільки вона жре бензини і які вітчизняні:moskali: машини можуть конкурувати з знаменитим Гольфом 2. Чи реально найти зараз гольф в хорошому стані і яка ваша оцінка цієї машини.

Дякую за розуміння і за час який ви потратили читаючи це повідомлення. Особливо буду вдячний людям які мали чи мають машини. Дуже важливо для мене ваша оцінка і порада.

Прохання, до дуже інтелектуальних людей. Не треба писати щось на подобі " ......... офігєть ........ я..... внотурі...." Замість крапок самі розумієте, що там за слова))))

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: VW Golf 2 Що це таке?

Зараз Сам відповість. Або запропонує сходити за лінком у верхньому рядку: http://www.volkswagen.lviv.ua/

• Подобається Подобається x 1
  3. Dj_Deimos

Дуже дякую за цікаву ссилку

4. Dj_Deimos

Хочу добавити, звичайно ссилки це дуже добре і цікаво. Але я прийшов на цей форум для того щоб люди самі писали. По сайтам я і сам найти можу але більше всього мене цікавить думка наших львівян. Тому що наші дороги дуже спецефічні:no: :8:

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не можу лише одного зрозуміти років 7 назад гольфік коштував 14 000 баксів, а сьогодні 24 000. Тому я не злюбив фольксваген. видно нема за шо платити. так само пасат: був 20 000, - тепер 30000. Чому?

6. Internati

Internati миється в бані

Тому, що купують. Ніхто б собі в шкоду ціну не залуплював. )))

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Це було моє перше авто, від"їздив півтора року. Продав тільки тому, що захворів іншим авто (теж VW) і міг його собі дозволити. Новий господар їздить вже понад 4 місяці , задоволений. Спогади у мене також найтепліші, хоча бувало всяке бо машинка, звичайно ж, далеко не нова уже. Виробництво Гольф 2 припинено у далекому 1992 році. Хоча я двійки 92 року ніколи не зустрічав, найбільше - 91 рік. Мені дістався апарат 86 року у версії GTI із інжекторним 112-сильним двигуном 1.8л. До речі, ось він :) Відносно рідкісний екземпляр, але знайти такі все ж можна, якщо задатися цією метою. Двигун доволі потужний, як на таку легку машину, вкупі з чотирма дисковими гальмами це робить її дуже навіть динамічною і маневреною у міських умовах.

Можна, звичайно, брати і спокійнішу бричку. Гольф 2 буває із двигунами 1.3 та 1.6 як карбюраторними так і інжекторними. Є також і дизельні 1.6, але я би не радив звязуватися із таким старим дизелем.

В обслуговуванні і ремонті дешевше за Гольфа може бути хіба що ВАЗ. Запчастини дешеві і купуються без проблєм. Окрім магазинів є багато шротів, де можна придбати фактично будь-які вживані з\ч. Поміняти усю ходову в Гольфі (амортизатори, пружини, шарові, резинові втулки, сайленблоки) можна влізтися у 300-350 доларів. Проїздить воно по наших дорогах доволі довго. Зазвичай заміну всяких "резинок" в ходовій роблять раз на рік після зими.

Обслуговуватися можна на безлічі СТО, за Гольф візьмуться всі бо їх багато, їх усі майстри знають і вони прості в конструкції. Мабуть найменінгітніша штука - це інжектор. На Львів я знаю лише одного майстра, який робить ті інжектори. Є також у нас в клубі чувак, який в тому добре шурупає, завжди зможе допомогти.

Є у Львові Volkswagen-клуб, який об"єднує власників VW, в тому числі і багатьох гольфоводів, у яких завжди можна спитати поради і розраховувати на допомогу. Більше того, ставши членом клубу, ви зможете отримувати знижки до 20% на запчастини, обслуговування і навіть страхування.

Знайти Гольф 2 в хорошому стані зараз можна, але треба добре пошукати. Нормальна ціна зараз на таку машину 4000-4500 зелених, а то й більше. Так, це немало. Але надійність і дешевизна обслуговування такого авто виправдовують цю ціну. Можна знайти і дешевше, тільки то переважно буде іржаве відро з болтами. Незважаючи на те, що машина старіє, вона стає дорожчою. Я купив свого за 3700, а за півтора року продав за 4400.

Машина дуже добре піддається тюнінгу як двигуна, так і зовнішньому. Коштує воно все, порівняно з іншими іномарками, також доволі недорого.

Особисто я цілком підтримую прагнення купити Гольф 2 як першу машину. Оптимальний варіант. Заходьте www.volkswagen.lviv.ua і приєднуйся до нас :)

8. Dj_Deimos

Особисто я цілком підтримую прагнення купити Гольф 2 як першу машину. Оптимальний варіант. Заходьте www.volkswagen.lviv.ua і приєднуйся до нас :)[/QUOTE]

Дуже дякую за інформації. Я дуже хочу Гольф2, але мій тато помішаний на Волгах і хоче мені волгу свою віддати, я не спорю, волга классна машина. Але вона падлюка жре бензини і завелика для мене. Може якось підскажеш мені, як старого водія, який більше 20років їздив на вітчизняних машинах починаючи с масквіча комбі закінчуючи Волгою, переконати його що мені потрібен гольф 2. А то він як попугай, заладий " Я його не знаю, ти тоже, якщо щось станется то що будеш ремонтувати якщо навіть я його не знаю, тим більше він з переднім приводом" І еще одно, раз він так дорожає чутлі не по годинам. То через місяця 1,5-2 скільки він буде коштувати. Бо буджет покупки машини не перевищує 4000у.е і навряд буде перевищувати.

P.S. А машинка супер у тебе.

9. Капітан

Капітан Well-Known Member

Ну що ж Мартіні... Заради такої справи Вам доведеться забанити Ангала :D

10. MARTINI

Важкий вибір - волга проти гольфа :) Я навіть не знаю, що вам порадити :)

11. CAT

CAT Member

мені взагалі дивно! шо тут вибирати? волга то просто відро з гайками, машина абсолютно не пристосована нідочого....
    а гольф то одна з кращих машин коли небудь зроблених. якшо хтось собі задає питання "гольф чи волга" то він напевно жартує

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Якщо людина звикла до "Волги" - її переконати важко.
    Вам скажуть, що Волга - проста, як сокира, все ремонтується на будь-якій ямі за копійки (або самотужки).
    "Баржа" їде по будь-якому бездоріжжю, поглинає канави, ями. Волгою не шкода подряпатися по чагарниках. Волгу не вкрадуть...
    Власне, кожному - своє.
    Колись М-21 була атрибутом, символом старої інтелігенції.
    А коли дивишся на поїдені іржею кузови перефарбованої 24-ки - відразу тримаєш дистанцію. :)

13. Dj_Deimos

Люди, реально, хто мав гольф 2 чи нає. Напишіть все що ви про нього знаєте і найголовніше. Іномарка, більше 20років ії. ЯК З НАДІЙНІСТЮ??

14. Капітан

Капітан Well-Known Member

Волги проблематично ремонтувати... Навіть у Львові є лишень 2-3 сервіса, які зможуть запропонувати весь комплекс послуг по ремонту "Волги".

15. MARTINI

З надійністю краще ніж у волги чи восьмьорки. Це німець!

16. Markell

Markell Well-Known Member

Зараз їжджу на Г2 ГТІ 1.8 16кл 1986 (досить рідкісний екземпляр в наших краях, в мене вже 3 роки, їздив ним двічі в Крим без жодних проблем, їжджу день в день і в мороз, і в спеку), до нього було багато інших авто ( Ваз 2108, 21043, Опель вектра та ін.Газ 2410 робочий колись був)
    Спробую навести декілька аргументів для Вас і Вашого батька:
    -для початку порівняємо екстер*єр та інтер*єр Волги та Гольфа 2 (хоч це і звучить смішно): Г2 став класикою, бо його дизайн (як ззовні, так і середині) навіть через 20 з лишком років після виходу моделі залишився оригінальним та досить ергономічним, чого не можна сказати про Волгу. Цікава торпеда, яка буває і в м*якому виконанні, всі перемикачі надійні і зручно розташовані, панель приладів (в варіанті з тахометром і електронним годинником) інформативна, цікава і не складає враження морально застарілої. До цього можу додати ше зручний салон і просто суперову пічку. При компактних габаритах автомобіля гольфівський салон дозволяє себе комфортно почувати як водію (при мому зрості 187 см.), так і пасажирам, 4 людини легко можуть їхати в далеку поїздку, на невеликі відстані запросто і 5 дорослих (з ваз 2108 не порівняти). Багажник вражає своєю місткістю, якшо ше розкласти сидіння, то взагалі можна везти холодильник!!! висотою 165см, я вже не кажу про пральну машину і телевізор. (переїжджав за допомогою свого Гольфа, кажу з практики).
    -гольфівський кузов...про нього складають легенди. Якшо знайти екземпляр, який небував в серйозних ДТП і має заводську оцинковку, то навіть в 20 років він буде в кращому стані, ніж кузов 5-річної 9-ки Луцької зборки або 12-13 річної Вектри. В мому Гольфі, наприклад, зварювальні роботи обмежились заміною двох порогів, погнутих об бордюри та заварюванням 5 дірочок по днищу, які виникли внаслідок контакту днища з пеньками, бордюрами та іншими елементами ландшафту (і це за 20 з лишнім років!!!).
    Там, де все рідне і не втручались вітчизняні майстри, корозії небуде точно. Корозійна стійкість Г2 значно вища за його наступника Г3. Думаю, Волга таким не похвалиться.
    -двигунів у Г2 широка гамма, я б радив зупинити сій вибір на 1.6, а краще 1.8, звичайно ж з 5-ст і звичайно ж, бензин. МКПП. Машина тоді реально потішить своєю динамікою, та й двигуни більш виносливі. При нормальному тех. стані Г2 досить економний автомобіль.
    -в обслуговуванні машина недорога і проста, по ходовій затрати в мене менші, ніж було з 2108. З запчастинами немає жодних проблем, і якість їх з Волговською недо порівняння, як і строк їх служби.
    Одним словом, співідношення ціна-якість явно на боці Г2.
    Крім цього, Г2-це просто машина з душою, яка дарує насолоду від їзди, і згодом стає частиною життя. Навіть коли продаєштаку машину, все одно про неї лишаться теплі спогади.
    Увагу при виборі Гольфика необхідно звернути на такі нюанси (шоб машинка дійсно тішила):
    -відсутність серйозних ДТП
    -відсутність слідів "кулібінства" , бо є любителі втулити жигульовський карбуратор, деякі з/ч по ходовій і т.д.
    -шукати хорошу комплектацію.
    Отаке от, ІМХО Г2 і Волга взагалі неможна порівнювати, так як остання програє німцю по всіх параметрах і без жодних шансів.

• Подобається Подобається x 4
  17. CAT

CAT Member

ше про гольф2 кажуть "неубіваєма машина"

18. Dj_Deimos

О це так, ви мене порадували. Видно зразу, що знаєте те що говорите. Аргументи дуже сильні і ще більше підігріли моє бажання мати Гольф 2.
    Дуже і дуже вдячний вам за таку корисну інформацію. Обовьязково покажу вашу відповідь татові. І еще раз дякую

19. Dj_Deimos

Всім дуже вдячний за поради і час який потратили на мене. Чекаю на подальші відгуки. Ще раз передаю свою вдячність всім хто зацікавився цією темою.

20. MARTINI

Я сподіваюся, що і ви нас не забудете і ми дізнаємося, чим ця історія закінчилася :)

а де твій аватар? :)