Мабуть, найкращий спосіб від неї рятуватись - не допускати її. Але інколи не терпиться доїхати чим швидше, особливо, коли знаєш, що дорога довга, а нічого цікавого вже не побачиш. Як рятуєтесь, водії? Чи все-таки краще поспати?
я пару раз кимарнув за кермом. Дякувати Богу, що тільки кимарнув... Останній раз їхав по Польщі. Автобан... поза 100 км/год. На автобанах в Європі малюють білі лінії на асфальті такою фігньою, що коли колесо ступає на цю лінію, то починає неймовірно гудіти. Це мене і спасло, я тут же прокинувся. Чуть у відбійник не влетів. Дякую Богу, що все обійшлося, лиш стовп пороху підняв і мілімітраж до заліза відбійника.... Після чого зупинився і просто поїв, помився водою і більше не тягнуло спати. Був день, інакше б поспав.
Я раніше їздив на дальняк тільки вночі. Щоби не заснути купляв зо два кіля сухарів і гриз їх всю дорогу. І із Клаусом Майне співав всю дорогу дуетом.
Та ну в баню ті нічні дальняки враховуючи стан наших доріг а також підвищену кількість оленів на дорогах то всьо може пєчально закінчитись
Коли чуєш, шо пливеш, то однозначно краще зробити паузу, з"їсти твікс і поспати. Кава з автоматів на мене не діє, так само редбул. Зупинитись на заправці і годину-дві поспати, тоді можна рухатись далі
Я два. Раз в Конюхові, другий в Хорватії, також на автобані. Їхала десь 150... Власне, не можна сказати "кимарнула", то такий момент, коли ти усвідомлюєш, що вже закрив очі, після котрого стає дуже страшно. Кава на мене також не діє, від неї хіба хочеться цюняти, що має свою стимулюючу дію, але також спричиняє дискомфорт. Від редбулу мені зле. Я думала, може які фізичні вправи є, акупунктура там...
А ше дехто купує ті подушки, які підтримують голову, типу шоб шия не втомлювалась. В них так файно спати, не відриваючись від керування автом!
Ті подушки то бомба (я маю таку з кактусами- минулого року в поїздці в Болгарію то була справді знахідка). Але вони, як на мене, більше сприяють сну, аніж комфортному водінню
У мого тата свої методи: Зупинитись і поспати хв 40.-годину Після "кімарення" вмитись холодною водою і швидкий біг на місці. Потім можна їхати далі.
Спати, обов'язково спати. Один раз з Х'юстона додому пізно їхала з хрестин, то кондиціонер врубала так, щоб в машині було дуже холодно (я не можу заснути коли мені зимно), включила магнітофон і голосно співала всю дорогу. Але то я мусіла додому їхати.
Для мене найкращий спосіб це зупинитися і 15-30 хв. поспати. Мені цього достатньо десь на годину. Щоб не спати ще можна смоктати свіжий лимон.
Мені допомагає мзуика практично на максимальній гучності - не можу спати в такому шумі, яка б втомлена не була
- а мне просто музыка, которая мне нравится. Я её не воспринимаю как шум (при котором заснуть запросто), жду следующего куплета/фрагмента/аккорда - и никакого сна
В прошлому году, когда менял машину, встал перед выбором - взять модификацию с немного улучшенными внедорожными характеристиками (хотя мне и стандартных хватает) или с парой прибамбасов типа хромированных рейлингов, штатной тонировки и системы антизасыпания (пиииик при неуверенном рулении). Думал-думал, выбрал "запасную" внедорожность. Потому как всё равно никогда не стал бы доверять этой пикалке, лучше пусть её и не будет.