На Верецькому (Ворітському) перевалі, саме на кордоні Закарпатської та Львівської областей, таки спішно добудовують помпезний пам’ятник, який, за задумом не українських політиків, символізуватиме віднайдення угорцями своєї батьківщини, тисячоліття входження Закарпаття до Угорського королівства, увіковічить його “історичні” кордони. Повний текст
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Упс! А про національність закарпатець я нічого не чув... Додано через 52 секунди У-у-у... Суверенну?
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Цитата: "Отже, розстріляних було від 500 до 600 осіб. Нагадаємо також, що за шість років (1939-1944) угорської окупації кинули в тюрми та концтабори 184 тисячі закарпатських українців і представників інших національностей, із них 115 тисяч замучено або спалено." Так я таки не зрозумів, яка ж окупація була страшнішою: угорська чи совєцька? Якось уже визначтеся там. Цитата: "...нинішній час не сприяє обговоренню проблеми україно-угорського протистояння 1939 року." Ну да! На часі з Росією розбиратися! А на два фронти, воно якось стрьомно. Цитата: "Значно корисніше було б, якби угорські господарі навчали українців Закарпаття секретів овочівництва, будівництва термальних басейнів." Звісно. А то ж українці Закарпаття самі нічого не можуть. От і повчили б їх угорці. На халяву, як завжди. Ач, не хочуть. Ну хто вони після цього? А взагалі "ни дня без приключений".
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Степаничу! Я б не став ТАК реагувати: автор статті є українознавцем, а не менджером сільського господарства. Це більше нагадує філатовське: Царь: Вызывает интерес ваш технический прогресс. Как у вас там сеют брюкву, с кожурою, али без? Посол: Йес! Царь: Вызывает интерес ваш питательный прогресс. Как у вас там пьют какаву, с сахарином, али без? Посол:Йес!
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Ну то й непотрібно наводити приклади з галузі, яку не знаєш! І взагалі ця фраза у даному тексті ні до чого, на мою думку.
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Взагалі, вшановують пам'ять загиблих. А в яку армію їх забрили - не суттєво для християн. Нє?
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? пізно вже, довгий день був і я щось не допетрала, хто фінансує встановлення пам"ятника, - угорська сторона ?
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Конечно угорская, она и на кладбища военные деньги дает, я такое в Сваляве видел, очень ухоженное Додано через 4 хвилини И еще, на Лычаковском польский мемориал есть, в Полтаве памятник Полтавской победе есть, чего венгорскому не быть
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Не маємо права забути! Нині, 69 років тому відбулась одна з найбільш героїчних й водночас трагічних подій нашого краю — проголошення незалежності Карпатської України в м. Хуст. Саме 14–15 березня 1939 р. весь світ побачив, що споконвічні прагнення жителів Закарпаття до незалежності та повернення в лоно Великої України не є просто словами чи чиєюсь забавкою. Адже коли в той час Чехословаччина капітулювала перед Гітлерівською Німеччиною без жодного пострілу, карпатські січовики віддавали кожний клаптик землі з рясним пролиттям своєї й ворожої мадярської крові. Тоді нацистська Угорщина добре відчула, що не „однострої і зброя воїна, а безстрашність, мужність, хоробрість його, дух воїна становлять силу армії”. весь текст
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Вечная им память. Я впервые об этих событиях узнал, когда был на выставке, посвященную А. Волошину в Ужгородском замке, сейчас это уже его музей. Удивительный был человек, просветитель и политический деятель. Пропал в застенках НКВД. Вот только в цитируемой вами статье резанула ухо цитата: 29–30 вересня 1938р. за участі правління великого вермахту та так званих демократичних держав Європи, значна території Чехословаччини — Судети перейшла в склад Німеччини.
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? Странно, Германия была союзником Венгрии, Подкарпатской Руси немцы ничего не обещали. Статья современная, так чего же перед фашистами холопствовать
Відповідь: Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів? А де Ви взріли плазування? Мені здалося, автор тут пише з деяким сарказмом, аж ніяк не возвеличує вермахт. Щиро кажу, не вбачаю ніякого блюзнірства, навпаки він звинувачує Гітлера у тім що молода незалежна Україна не втрималася довго. Ви просто упереджено читали, мабуть.