Врятувати персик

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Stepan_Bandera, 15 кві 2009.

1. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Посадив я кілька років тому в себе на подвірї персик.
    Він класно прийнявся, один рік ріс класно, на другий рік навіть на ньому дозрів один малесенький персик.
    Потім почалась якась фігня з ним, почали гілки на ньому типу як сохнути, а самі гілки почали виділяти щось типу як смолу чи то сік, тля на ньому завелась ну і відповідно мурахи по ньому інтенсивно лазили.
    Побризгав його минулого літа якоюсь штукою від тлі.
    Вроді менше її стало, але персик і далі не надто розвивався, цього року вже майже всі гілки виглядають сухі, хоча є такі що ніби вся гілка суха, а на самому її вершку є молоді паротки.
    Чув якось по телебайзеру. що то така хвороба кори персиків в наших широтах. Ніби є якийсь препарат яким треба його обробити і він відживе.
    Хто щось знає з цього приводу? Підкажіть.
    Так не хочеться його втрачати ...

• Подобається Подобається x 2
  2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

такою хворобою і абрикоси хворіють.У нас раніше на дачі стільки персиків було, не знали куди дівати, а потім почалося...дерева загинули.І не тільки у нас таке було.

• Подобається Подобається x 1
  3. thinkers

thinkers Well-Known Member

2г скору + 1г конфідору розчинити в 10л води. Хворі гілки обрізати

• Подобається Подобається x 3
  4. Stepan_Bandera

Так вони всі хворими виглядають

де таке можна купити?

Здоровий персик також можна тим обробити для профілактики?

5. thinkers

Продається таке в спец. магазинах. Адреси через ПП чи ICQ, бо реклама, здається, заборонена. для профілактики обробляти треба. і то обв"язково. Ваш персик не має якоїсь специфічної хвороби, просто дерево ослаблене через невідповідність нашого клімату його потребам.

• Подобається Подобається x 2
  6. Stepan_Bandera

Коротше ось так виглядає зараз цей персик
    Більшість гілок виглядають ось так
    і лише одна гілка майже суха
    але на вершечку появились пагінці
    Получається що мені треба обрізати всі гілки включно із центральними (головними) і залишити лише цю одну напів живу гілку.
    Може краще посадити новий персик?

7. Alias

Мабуть краще купити нове, ніж реанімувати майже загибле дерево.

8. thinkers

По фотках виглядає ніби просто перемерз. Може ще відживе, у нього, до речі, занадто буйна крона як для такої товщини стовбура. Треба подивись як він буде виглядати після теплих дощів у червні.

• Подобається Подобається x 1
  9. Stepan_Bandera

Швидше ніж так, бо поргішення його стану почало замічатись десь в середині літа (два роки тому якщо не помиляюсь)
    Я так розумію треба його трохи прорідити?

Коротше я його обробив тим перепаратом 2г скору + 1г конфідору подивимось що буде. Десь за місяць, другий покажу нові фотки ...

10. thinkers

Проріджувати треба всі фруктові дерева. Або восени перед морозами або весною після морозів. Обрізають всі гілки що ростуть вниз а також зайві (+5 від стовбура).
    Ну і на зиму утеплити коріння і стовбур...

11. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

скорее всего это все, у меня на даче тоже самое, спилили черешню, абрикосу и персик ... так что лучше уничтожить ибо может быть зараза передающаяся другим деревьям ..

12. Stepan_Bandera

А що і таке буває :eek:

13. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

В мене те ж саме було минулого року з персиком. Не знаю, що цього року на нього чекає. Можливо ваш персик дійсно замерз, бо після такої мушки в нас все було добре, трішки листя покрутилися. Зразу біля персика росте яблуня, але на неї нічого не передалося.

14. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

угу, бывает и часто ...

15. Stepan_Bandera

Коротше кажись той персик прийдеться зрізати. За останні три тижні він не змінився.
    Ось вчорашнє фото

А знизу появились дикі відрости

16. Alias

не морочте собі голову-купіть новий :)

17. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

+ 5 це як?:blush:

18. thinkers

1 - стовбур
    2 - гілка від стовбура
    3 - гілка від гілки від стовбура
    ...
    5...
    :)
    решта зайві

19. poetka

poetka Дуже важлива персона

Одним словом не знайшла я відповідної гілки на форумі про кімнатні рослини(задавала в пошук нема...)
    Допоможіть врятуати драцену.Має з 1 метр всихається бідолаха,листя на кінцях посохло і змякло ,деякі вже жовтіють.Шкода буде ,як згине.Шо робити?

20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

:)

а де твій аватар? :)