Вовк у овечій шкурі

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 1 бер 2011.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Кожен такого зустрічав, мабуть. Людина, котра добра, правильна, благочестива, поки не зачіплені її інтереси. Тільки так станеться - замість привітної посмішки з"являється хижий оскал.

Як ви боретесь з такими, і як розпізнаєте таких?

• Подобається Подобається x 7
  2. Коли починає без видимої потреби вживати в розмові "сонечко-квіточка-зірочка"---100 відсотків фальш.

• Подобається Подобається x 10
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Йой, мене викрито...
    І як тепер жити далі?!.

• Подобається Подобається x 12
  4. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Ну прям мой портрет. ;) Пожалуйста сильно не бейте. о_О Я домашний. ;)

• Подобається Подобається x 4
  5. Чупага

Чупага Well-Known Member

Веду себе дуже погано:blush: і ставлюся до тих хто схожий на хижака як до справжнього хижака. Що з вражінною розмовляти ,заплющити і баста.:blush:
    Ясно що набагато частіше доводиться ретіроватся.:blush:

6. Locke

Locke невиправний реаліст

Є такі, то правда. Дехто навіть по найменших дрібницях показує ікла. Але якщо чесно, поклавши руку на серце, признатися самим собі, то всі ми в тій чи іншій мірі такі. Дехто, коли чіпляють їх інтереси, терпить раз, дехто сім разів, хтось сімдесят разів по сім. Але щоби постійно і систематично, а деколи і нагло порушували твої інтереси, а ти був правильним, благочестивим, усміхнений і привітним - навряд чи є такі люди. Може і є, але вони просто святі. А може і мазохісти і люблять коли їх "ставлять в позу".
    В кожного існує своя точка зламу, навіть надміцний метал ламається коли його постійно гнути.

Розпізнати дуже просто. Люди, в яких при найменшій спробі задіти їх інтереси появляється вовчий оскал, видають себе дуже і дуже швидко. Як борюся - в залежності від конкретної людини і конкретної ситуації. Коли просто не зверну уваги, бо може в даний момент в неї якась біда чи тягар на душі і вона неадекватно реагує на ситуацію. Якщо це така суть людини - переважно стараюся її ігнорувати і не мати з нею більше жодних справ. Якщо звісно дозволяє ситуація, бо часто співробітників чи сусідів не обираєш і вимушений мати з ними певні ділові стосунки. А деколи у відповідь на вовчий оскал і вгризти добряче можу, бо до ряду таких людей доброта не доходить, а тільки адекватна відповідь на їх вчинки і тваринний страх перед розплатою ставить їх на місце.

• Подобається Подобається x 16
  7. Максим

Максим Well-Known Member

Якщо з найменших причин показує ікла - це може людина не зовсім врівноважена, але таке в порядку і чесно.

А ось оце набагато гірше:

8. Un.Known

Я говорю радше про різкий перехід.

Декілька днів вже думаю про це, ситуація звідси - з форуму. Людина, котра каже Слово Боже, підтримуване молитвами і закликами, відповідає на зауваження в приваті різко і з погрозами.

Варта вірити після цього молитвам і проповідям цієї людини?

• Подобається Подобається x 7
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як я зрозумів малося інакше на увазі - люди , що думають хижо і зверхньо, але вдають з себе пухнастих...

По темі.
    Вдаєте, що у вас щось погано - такий вовк в овечці або продовжить посміхатися, або зразу щезне... (допомагати не в його інтересах).

• Подобається Подобається x 3
  10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Сам так стараюсь робити).........а як інакше? забити на свої інтереси і усміхатися як.....

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

А треба терпіти?.....як на мене то інтереси для того і є щоб їх захищати...

---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

То не захист інтересів а звичайна неврівноваженість)....які,наприклад, мої інтереси можна ущімити через нет ...о_О

11. Un.Known

Наприклад, заборонити на цьому форумі пропагацію чогось.

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Боротись - навіщо? Ігнорувати. Вони не варті уваги та нервів.
    Розпізнати важко в спокійних ситуаціях, в спокійному спілкуванні. От в нестандартних ситуаціях все і вилазить на яв..
    Людина може щиро молитись за інших, бо вірує. Але вірує в те, що хоче. Обирає собі ті Божі закони, за якими хоче жити. А хамство може не вважати гріхом. Або свідомо грішить з думкою "помолюсь і боженька все мені пробачить", або "можу собі таке дозволити, бо я ж так болісно за всіх переживаю і часто молюсь". Так чи інакше це дволика людина. Я таким не вірю.

Якщо собака вкусила раз, то більше я її гладити не буду. Навіть якщо вона і не спеціально, навіть якщо вона і більше того робити не буде. Мені ж не знати її справжніх намірів. В моїх інтересах триматись подалі від такої собаки.

• Подобається Подобається x 8
  13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мене колись в дитинстві забанили тут за спам :cry:

• Подобається Подобається x 1
  14. Marko

Marko Member

Наприклад заборонити пропаганду сектантських вчень свідків Єгови.
    Бо це справді вовки які приходять до нас.

15. UpShifter

UpShifter Member

Я думаю, що людину можна пізнати тільки в проблемній ситуації. Інакше ніяк. А ввічливість - це чимось схоже на грамотність.

• Подобається Подобається x 2
  16. Bambook

Bambook Persona non grata

Ви описали середньостатистичну людину. І що?

• Подобається Подобається x 3
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

А що пропаганди немає?

Чи потрібна Україні українська мова?

Допоможіть розібратися із українською мовою! (Допомогти знищити, чи що?)

Коли зникне українська мова, іт.д. і т. п.

Якщо це не пропаганда, тоді що це?

Теми до речі могли би бути і українською, а дискусії - можна і англійську добавити... (нехай вчать)

18. Un.Known

Неправда Ваша. :)

Коли ми з Вами не погодимось у форумі, Ви не починаєте погрожувати і бризкати отрутою в приваті, перед тим написавши, що будете за мене молитись.
    І серед прихильників католицької церкви тут вовків не бракує...

Є. Але всі по різному реагують на заборони (і то був всього лиш приклад).

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Отож хотів пофілософствувати трішки, та поділитись думками, але відволікли. То я посидів, покурив, попив чаю, прочитав ще раз і мене осінило :))). Так це ж про мою дружину написано. Нє? Як я вдома, то і посмішки і т.д, і т.п. А як тільки якась панянка (навіть і якщо знайома типу колега, або щось подібне) привітається чи посміхнеться на вулиці -уффф, отоді "хижий оскал" мені в вухо )))) Хоча я думаю то не то, що мала на увазі Un.Known, коли писала свій пост, але ... як схоже по опису. Га? :)
    Уф, і наваяли поки я чай пив ))))
    Ага, звиняйте , прочитав допис від Locke і зрозумів, що забув дописати як я з тим борюся. Та роблю невинні оченята та й бубню тихо під ніс: "Та я чо?! Та я нічо....". Отаке то :)

• Подобається Подобається x 5
  20. Hyligan

Hyligan Іронічний

Пригрів гадюку на грудях))))))))))))))))

а де твій аватар? :)