Оскільки є певний досвід в проектувані, монтажу водопровідних та каналізаційних мереж, пропоную свої консультаційні послуги по вищенаведених питаннях, також по можливості можу проконсультуватися з всіма спеціалістами відділу будівництва.
його вже Жук і Чернюк з політеху консультували, і все сказали по ділу, а запах як був, так і залишився.
Ну щож, пане Wili, ось Вам перше питання. Є система опалення змонтована на електрокотлі. Т.з. тепла підлога має чотири контури по 25 м², довжина металопластикової труби в контурах по 100 метрів. Система була під'єднана до центрального водопостачання. Питання, як звільнити систему від води і заповнити спеціальним теплоносієм?
Все залежить від місця розташування котла, якщо є підвал то повині бути передбачені дренажні вентелі через які можна спустити воду і закачати теплоносій, з допомогою насоса та патрубка. Якщо немає тоді насосом циркуляційним відкачати воду і залити теплоносій. а ще незабути спустити повітря після заповнення системи.
Труби на рівні 0,0, котел на рівні 1,5, розширювальний бачок і колектори на рівні 0,4. В котлі передбачений автоматичний клапан для стравлювання повітря.
З цікавості, а наскільки критична заміна? То на планованій дачі? Як на мене, то просто промив би, що зміг, та витиснув би повітрям. Решта некритична і нормально розчиниться в похідних антифризів без суттєвих змін властивостей. Чи хочите висушити? Тоді прийдеться трохи побавитись з гарячим повітрям і вакуумом, тільки чи вартує воно того?!
Насос то є... Але я не впевнений, що він викачає всю воду із чотирьох контурів з висоти 1,5 метри. Він її не підніме після першого захвату повітря. Ні, то в клубі. Режим роботи три вихідних/чотири робочих. Не хотілося б гріти порожній зал. В котлі мінімальна температура 35 градусів С. Котел 24 кВт. Хоч не хоч, а розхід енергії великий. Я теж до того варіанту схиляюсь. Магістральні трубопроводи + котел стечуть самотьоком, а з контурів планую викачати мембранним насосом і продути компресором. Ні, ні... Антифріз-30 (40) змішається з залишками води і нічого з ним не буде. Нехай стане 25. Все одно не критично. Дачу планую зробити тільки з опаленням підлоги. 5,0х6,5 м = 30 кв.м., що в свою чергу = біля 150 м труби. Два поверхи = 300 метрів. І тіж самі чотири контури. Пересвідчився в економічному ефекті такого виду опалення.
Хтось проводив розрахунки згідно нового ДБН В.25-64:2012, хоча зараз працюю закордон, не хотілося б відставати від новинок, зробив перерахунок старих об'єктів, цікаві розбіжності, от і шукаю ще якийсь зразок для порівняння.
Може, підкажете щось мудре... Особняк, своя каналізація: Велика бочка (була 15 м.куб.), чи має дно - не знаю. За 15 років замулилась і стала менша, напевно. Від неї іде довга дренажна труба з дірками через сад (довж. більше 20м) в невелику яму (2 бетонні кільця). Та дренажна труба закопана під кутом, але заглибоко - в глину, тому вода погано сходить. З тої великої бочки відкачують воду спец.машина чи насос раз на 1-2 міс, як коли... Того тижня в середу викачали все з тої ями, а сьогодні - в неділю - вона повна води!!!! Чому??? І що робити?
Приветствую. Познавательная статья о газовых колонках Проточные газовые нагреватели - разница между атмосферными и турбо колонками с иллюстрациями. фитиль, турбина или пьезо? рассчет необходимой мощности колонки. Рекомендуется прочитать, если в ваших планах покупка проточного нагревателя, информация будет полезной и экономному хозяину и мастерам на все руки для расширения кругозора.