Внутрішньо переміщені особи

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Gyppsy, 27 кві 2022.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) – це люди, які залишили свої домівки, рятуючись від небезпеки, але не перетнули міжнародний кордон, а залишились на території рідної країни. ВПО перебувають під законним захистом свого уряду.

За даними Уряду України, з часу початку в 2014 році конфлікту на сході країни та окупації Криму, в Україні нараховується близько 1,5 млн. ВПО. Від самого початку конфлікту УВКБ ООН займається захистом прав ВПО.

УВКБ ООН надає різноманітні види допомоги внутрішньо переміщеним особам: безпосередньо чи через партнерські організації.

В якості гуманітарної допомоги постраждалому населенню після переміщення або як допомога взимку можуть надаватися непродовольчі товари: ковдри, кухонні набори, одяг, вугілля чи інші товари.

Допомога в умовах надзвичайної ситуації може включати життєво важливу допомогу, таку як тимчасове житло або мінімальна фінансова допомога. Ця допомога надається вздовж 20 км “лінії розмежування” на підконтрольних урядом України територіях.

Адвокація, підкріплена спільними оцінками, допомагає донести проблеми вимушених переселенців до відповідних органів влади та стимулювати вирішення цих проблем шляхом прийняття та реалізації змін до законодавства.

Робота з розбудови потенціалу державних установ та партнерських організацій з метою покращення їхньої здатності надавати захист та допомогу ВПО.

УВКБ ООН і партнери працюють з українською владою у спільному пошуку довгострокових рішень для переміщеного населення – як для індивідуальних випадків, так і для громад. Такі рішення залежать від того, чи бажають люди (ре)інтегруватися у місцеві громади, повернутися додому або переїхати в інше місце.

Партнери УВКБ ООН надають правову допомогу та захист: від первинних консультацій до представництва у суді у справах, які стосуються ВПО у Донецькій, Луганській та Харківській області.

Підтримка громадських груп здійснюється з метою вирішення проблем ВПО та приймаючих громад. Ініціативи, які були запропоновані ВПО та відповідають встановленим критеріям, можуть отримати підтримку від комітету, який складається з представників УВКБ ООН і партнерських організацій.

Внутрішньо переміщені особи можуть звертатися на гарячу лінію для ВПО: 0-800-307-711. Гаряча лінія надає наступні послуги:

• Надання інформації про програми допомоги від УВКБ ООН
    • Прийом скарг і пропозицій
    • Надання інформації про партнерів УВКБ ООН та їхню допомогу для ВПО

2. Gyppsy

Перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб відкрито у Львові (фото)

Перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб відкрито у Львові
    Всього у Львові заплановано встановлення трьох модульних містечок.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов разом з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, міністром Польщі Міхалом Дворчиком, мером Львова Андрієм Садовим та головою Львівської ОВА Максимом Козицьким, відкрили першу чергу модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб у Львові.

“Це модульне містечко – результат злагодженої роботи з нашими польськими партнерами, які надали його у надзвичайно короткі терміни. Сьогодні тут вже почали розміщувати переселенців зі східних областей України, серед яких жінки, діти та люди літнього віку, які вимушено покинули свої домівки”, –відзначив Олексій Чернишов.

Всього у Львові заплановано встановлення трьох модульних містечок для розміщення понад тисячі внутрішньо переміщених осіб. Інфраструктура одного містечка розрахована на розміщення 350 осіб та містить як житлові модулі, так і санітарні (туалет/душ), приміщення для приймання їжі та адміністративні модулі. Містечко забезпечено освітленням, опаленням, та, що важливо, – необхідними меблями та обладнанням.

Такий тип конструкцій є першим, що встановлений в Україні, та повністю відповідає технічним вимогам, особливостям клімату, є комфортним для тимчасового проживання в будь-яку пору року.

Наступний етап співпраці з польськими партнерами передбачає встановлення містечок для розміщення 5 тисяч осіб щомісяця.

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

3. Gyppsy

"Я все розумію. Але якщо ви приїхали в гості, отримали дах та захист, то не думайте, що ваші плюшеві костюми, баловані діти та п'яні родичі, це правильно" - про це написав Борис Філатов

Майже тиждень думав про те, чи писати. Але напишу. Не судіть суворо.
    Змотався напередодні до Чернівців. З гуманітарних та особистих питань.
    Проїхав за три дні всю країну. По 12 годин за кермом. Кропивницький, Умань, Вінниця, Хмельницький, Чернівці. Бар, Гайсин, села, куди б ніколи не потрапив за минулого життя.

Почну та закінчу Чернівцями. Місто забите біженцями. Усі кафе, готелі, вулиці переповнені людьми.
    Дівчатка з мелірованим волоссям з собачками під пахвою і в плюшевих костюмах «Джусі Кутюр» (ненавиджу. плюшеві. костюми. з дупою в обліпку). Хлопчики у «підстрелених» штанях та ноутбуках, які окупували всі заклади громадського харчування.
    Діти, що кричать і бігають по столах, при повному потуранні батьків. Діди/баби ночами в номерах готелів. Тотальне порушення автомобілями ПДР.

І тут же місцеві дівчата з чорними обличчями й колами під очима, які цілодобово не сплять у волонтерському центрі. Румуни та іспанці, що роздають продукти та продукти гігієни. Місцеві люди, світлі та щирі, що роблять все і навіть неможливе для нашої Перемоги.

Я все розумію. Я все розумію. Я все розумію. Але якщо ви приїхали в гості, отримати дах та захист, то не думайте, що ваші плюшеві костюми, баловані діти та п’яні родичі, це правильно. Навіть якщо ви за це сплачуєте свої кровні гроші.

Правильно, це тоді, коли ви приходите до місцевої влади чи волонтерів і кажете: «А чим ми можемо допомогти?» Для нашої спільної Перемоги. Як кажуть місцеві: «Може, хай старим дрова відвезуть?»

Далі продовжувати не буду. Дніпра це також стосується. Ми готові допомагати всім і без винятку. Але насамперед тим, хто хоче тримати лад і розуміє, що тут йому ніхто й нічого не винен.
    Тому, що всі рахунки має оплачувати РоZZія, ну ніяк не ті, хто також, як і ви, несе тягар цієї жахливої Bійни.

Сподіваюся, що я передав свої переживання правильно.

Про це написав Борис Філатов.

4. Gyppsy

На Львівщині для переселенців облаштують гуртожитки та санаторії

На Львівщині продовжують облаштовувати довготривали житло для переселенців.

Як повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, з початку війни у область прибули понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб, враховуючи людей, які за певний час виїхали за кордон. З цієї кількості близько 265 тисяч переселенців залишаються на території регіону.

Офіційно зареєстрованих переселенців в області – понад 190 тисяч осіб, з них 62 тисяч – це діти. Наразі більшість переселенців проживають у закладах соціальної сфери.

«Якщо говорити про довгострокову перспективу, то Уряд України працює над процесом викупу квартир в забудовників. У Львівській області кількість таких квартир - 1221. Наразі триває питання погодження кінцевої ціни їхнього викупу», - повідомив очільник ЛОВА.

В області уже сформували перелік гуртожитків, санаторіїв, інтернатів та інших закладів соціальної сфери, де потрібні невеликі капіталовкладення, щоб люди могли проживати тривалий час.

«На Львівщині нарахували 156 об’єктів незавершеного будівництва (гуртожитки, санаторії, коледжі), в яких можна розміщувати переселенців. Для завершення будівництва таких об’єктів необхідно 1,8 мільярда гривень. Завдяки цьому ми зможемо поселити на довготривале проживання майже 15 тисяч людей», - зазначив Максим Козицький.

Разом з тим, Львівська ОВА затвердила обласну Програму щодо об’єктів, які першочергово повинні бути відремонтовані. Програма передбачає кошти на загальну суму в 50 мільйонів гривень. Уже погодили фінансування 13 об‘єктів.

«Ще один важливий напрям – будівництво нового житла для вимушено переміщених осіб. Маємо 95 таких ділянок на Львівщині. У пріоритеті ті ділянки, де є електропостачання, водопостачання, водовідведення, газопостачання, дороги та містобудівна документація. Очікуємо на затвердження державної Програми щодо будівництва житла для ВПО», - додав очільник області.

Львівщина також залучає представників бізнесу та міжнародні фонди задля комплексного вирішення питання житла для ВПО.

5. Gyppsy

Olena Sirant
    4 год ·
    Автор @ Ксенія Площик!

Переселенці [​IMG]
    ПОСТ ГНІВУ, НЕРОЗУМІННЯ...
    Хочу перше вибачитись перед усіма адекватними людьми, це не стосується Вас!

Злить, чесно, злить дуже!
    Ситуація, яка склалась у нашому місті з проживанням переселенців.
    Я вже не пишу про тих, кого пускають безкоштовно у свої квартири та будинки звичайні наші мешканці з добрим серцем, і які потім лишають після себе непристойний срач, або деяким квартиру просто розгромлюють!!!, Або через тиждень БЕЗКОШТОВНОГО проживання телефонують і питають: " А коли до нас хтось прийде прибрати все у квартирі?!!!!" ШО??? [​IMG]

Але то лишимо, хай. Хоча лишати не варто. Але там є господар, який може поставити таких на місце.

Зараз хочеться обговорити питання ОБСЛУГОВУВАННЯ переселенців, які проживають у школах, садках, гуртожитках.
    Люди, ну майте совість!!!! Ну хоч якусь вдячність!!! Ми всі розуміємо і співчуваємо Вам, допомагаємо всім, чим можемо: і проживання, і речі, одяг, гігієна, продукти тощо (не будемо розписувати всі знають хто що отримує).
    АЛЕ [​IMG][​IMG][​IMG] Коли ви цілий день тиняєтесь містом, а майже щовечора бухаєте у школі!!!!! То це НЕПРИПУСТИМЕ НАХАБСТВО І НАГЛІСТЬ!!!
    Коли за Вами прибирають скрізь : у приміщенні, де ви спите, туалети після вас тощо, то бл[​IMG][​IMG] НЕ ГАДЬТЕ СПЕЦІАЛЬНО [​IMG]
    Вибачте, друзі, але одні мати в голові та злість!!!
    Коли прибиральниці вже падають з ніг, прибираючи щодня, а їм спеціально насипають сміття від насіння і звуть прибрати!!! Коли після вимитого туалету , вибачте, накладуть поза межами і звуть спеціально - ВИ НЕ ПРИБРАЛИ!!!! Коли у їдальнях чергують кухарі, приходять вчителі та інші працівники чистити горами продукти, рибу!!! А ото ВОНО викидає то разом з тарілкою у смітник, бо бачте не таке їм дали??????
    Коли сидить на "корточка" прямо біля входу у школу, у стані (не мені судити, але це особисто я бачила) схожому на легке сп'яніння та палити цигарки!!!
    Ну не йоб [​IMG][​IMG]

Можу писати ще купу прикладів!!!
    Але
    Мій посил до тих, хто прочитає,хто може щось зробити такий:
    ПОТРІБНІ ЧІТКІ правила ПРОЖИВАННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ [​IMG][​IMG]
    Як для студентів у гортожитках:
    Прибирання за собою, прибирання загальних приміщень шляхом чергування, допомога у їдальні!!! (Бо самі б ви вдома у себе і шо канали для сім'ї, і прибирали б!), чергування для прибирання навколишньої території!
    Повірте, час для прогулянок лишиться!
    Невиконання - нафіг!!!! Є інші, хто житиме тут з радістю!!!

Ще раз вибачаюсь перед нормальними адекватними людьми! Сама допомагаю чим можу!!
    Але ж...є небагато, але такої бидлоти!!! Які ще й прокльони можуть сипати: " А почєму єто ваш Львов нє бабмілі?!!! Вот єслі би бабмілі, ви би зналі!!!!"""
    Я б ото зразу - ЗІБРАЛА РЕЧІ І ЗА КОРАБЛЕМ!!!!

Хочеться порадитись та, допомогти нашим працівникам освіти, працівникам їдальні та прибиральницям!
    БО ДОПОМАГАТИ ВАРТО ЗАВЖДИ!!! У ВСЬОМУ!!!
    АЛЕ МИ НЕ МАЄМО ОБСЛУГОВУВАТИ! [​IMG]

Хто знає кому переслати, до кого звернутися,щоб просто встановити правила, допоможіть репостом
    Фух, виговорилась.
    Але вважаю, що не варто спускати такі ганебні огидні речі, які принижують наших людей, які допомагають від щирого серця!
    Всім дякую, хто дочитав до кінця!
    Обіймаю!!!

281357185_2571358919667849_7943431903373861704_n.jpg

6. Marina Litov

Marina Litov Member

Сайт PsyRoom готовий допомогти таким людям. На ньому психологи надають послуги у форматі відео. Вони у тяжкій ситуації готові надавати знижки та консультувати безкоштовно.

7. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Шановний, я розумію, що вимушені переселенці насрали особисто вам у каструлю з борщем. Та судячи з усього, неодноразово. Але для об'єктивності, може ви відірветься від цієї каструлі, та напишете, що кожна десята об'ява про здачу житла переселенцям це шахрайська. Напишете про " харків'янам та донецьким не здаємо". Про ціни оренди халуп, які "чомусь" стали дорівнювати довоєнним цінам на котеджі. Про продаж гуманітарної допомоги у магазинах. Не бажаєте?

• Тупо Тупо x 1
  8. MayorMayor

Можете додати, що це "пост гніву, який не стосується львівських не шахраїв, не здирників та не оббираючих вимушених переселенців".

• Тупо Тупо x 1
  9. Gyppsy

ОБС, що пані зі східної України в галицькому салоні зробила педікюр, а платити відмовилася, бо вона бєжєнка :)

10. MayorMayor

Не ОБС, а ОЛХ.Ціни на оренду халуп та шахрайські об'яви.

• Тупо Тупо x 1
  11. Gyppsy

Троє пенсіонерів з Волновахи живуть в хаті моєї тещі. Теща живе окремо, у старшої дочки. В хаті газ, вода, каналізація. Три кімнати, укомплектована кухня, ванна, комора. За хату вони не платять ні копійки, тільки комун.послуги по лічильниках.

Останнє редагування: 18 тра 2022
  12. Good man

Good man Обычный человек

Тёще от меня привет и низкий поклон за такое гостеприимство. :hi:В любой ситуации можно и нужно оставаться человеком. Бери с неё пример.:punish:

13. MayorMayor

Так виходить, не УСІ львів'яни наживаються на біженцях, як і не УСІ біженці такі злодії та мерзотники, якими ви їх малюєте? Яка несподіванка!

• Тупо Тупо x 1
  14. Gyppsy

А хто сказав, що УСІ біженці такі злодії та мерзотники?

А пенсіонери з Волновахи тому і живуть в тещиній хаті, бо показали себе нормальними людьми за час проживання в дитсадку.

15. MayorMayor

А це витікає з тенденційної підборки новин дехто у кого.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо Тупо x 1
  16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Мені якось теж не сподобалось...Ставте на місто у себе не вихованих людей. Посилайте за кораблем. Вводіть правила. Невиховані є в любому регіоні!
    Тим більше, що потрібна якась діференціація - треба мати докази, що в тебе квартири нема, а отак сидіти в когось на шиї, коли вже і прямі обстріли закінчились, і з квартирою гаразд - я вважаю, нащо така благодійність.
    У нас тут сусідка звідки тільки можна тягне гуманітарну допомогу. Квартира ціла, працює, мама з нею пенсіонерка...

Дійсно, можна нагадати, як львівяни поздавали свої квартири за немалі гроші (500грн за добу, а в найкращому випадку, для знайомих - 200), а самі поїхали біженцями в Європу. Наприклад в Барселоні на початку війни вони мали 3* готель з 3-разовим годуванням. Про це я знаю точно.
    В Германії можна жити 3 роки на пособіє 400євро, якщо не працюєш. І таке інше...
    У мене син живе у Львові, ще до війни поїхав працювати. Зараз платить 15 тис в місяць, проста 3кімнатна квартира. Волонтерить, гроші відсилає на армію, в квартирі, крім їх 4-х, живе його друг, чию квартиру розбомбили - плете маск. сітки.
    Я не за те, щоб нічого не платили ті, хто має гроші. Я може теж не віддала б свою квартиру бескоштовно хто зна наскілько і кому. Знайомим могла б віддати, якщо сама мала інше житло.
    Хочу сказати, війна підніме стільки брудної піни. Ще побачимо.

Останнє редагування: 18 тра 2022
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Gyppsy

Садовий: Підвищення цін на оренду житла буде прирівнюватися мародерству

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що підняття цін на оренду житла буде прирівнюватися мародерству.

За його словами, ціни на оренду нерухомості повинні бути, як у довоєнні часи.

“Якщо ви приїхали до Львова, щоб сховатися від бомбардування і маєте бажання орендувати помешкання, а власник виставляє вам захмарну ціну, то знайте - це є мародерство”, - сказав Садовий у своєму відеозверненні.

Він закликав фіксувати подібні випадки та повідомляти про них на телефон - 1580.

• Подобається Подобається x 1
  18. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Всім важко...Але чого сидять зараз харків'яни як біженці - не розумію. Орків відігнали від Харкова. Ну прилетіти колись може...так і в Чернігів, і в Суми, і у Львів, і у Франківськ. Це може бути ще півроку. А все ж таки в Харкові, у кого не розбомбило квартиру, зараз жити можна. Магазини є, аптеки працюють, перукарні теж...Ну поликліники не працюють, але ось-ось. Метро готується до роботи, як і громадський транспорт. Маршрутки у пригород ходять. Моя сваха (медик) більше місяця жила у лікарні, бо нічим було додому добиратися. Волонтери їжу приносили - і хворим, і медперсоналу. Ліжки були, душ-стиралка були. Зараз їздить додому маршруткою.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Good man

Good man Обычный человек

Ты в сад в мае уже ездила?

20. MayorMayor

Жидка розпирає від накопиченого гівна. Не може втриматись від тупо.

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)