Прошу всіх бажаючих з числа віруючих якомога чіткіше роз'яснити статус вихідних днів і свят з точки зору Вашої віри. Зокрема, які саме види робіт забороняється робити в такі дні, якщо існує така заборона? Цікавими будуть і дискусії з приводу того, які саме дні слід вважати вихідними. Навіть серед християн є прихильники як суботи, так і неділі.
Відповідь: Вихідня та свята в мене останнім часом склалось дуже якесь дивне відношення до релігійних свят і вихідних... В дуже багатьох випадках(!) свята перетворюються просто на суцільне святкування і об'їдання... втрачають релігійний зміст. Додано через 1 хвилину на рахунок Різдвяних свят дуже негативно відношусь то кількості вихідних днів в січні. Так це пора святкувань, але з іншого боку така країна як Україна не може собі дозволити такої кількості вихідних
Відповідь: Вихідня та свята та то не то. Лиш би, прийшовши на роботу - не продовжували святкувати....
Відповідь: Вихідня та свята а святкування на роботі треба викорінювати по повній програмі... скоро будемо "день святого безробітника" святкувати... продуктивність праці в Україні одна з найнижчих в Європі, по кількості державних вихідних ми в першій десятці країн світу... і жаліємось на погане життя...
Відповідь: Вихідня та свята Ех...Та, хіба продуктивність праці і кількість вихідних, мають щось спільне в результаті?:ninja: Ніщо так не підганяє, як відмінна фінансова оцінка твоєї роботи... А, вихідні це добре...Цей дядечко мабудь дуже багато працював. БЕЗ ВИХІДНИХ І СВЯТ. [youtube]bFVanEvadPo[/youtube]
Відповідь: Вихідня та свята Потрібно святкувати Саме святкування в різних народів може бути разне... восновному, ходять по гостях, дітей солодощами пригощають... Якщо не важка робота буде, наприклад два відра води принести, то думаю в цьому нічого страшного немає... От в Юдаїзмі, неможна навіть комаря вбити в Шабат, томущо це прирівнюєтся до полювання...
Відповідь: Вихідня та свята в багатьох львівських державних і приватних установах... можна звільняти спокойно 60% працівників... Тільки не закидуйте мене камінням... Суджу по роботі своєї мами... то шо в них робить 6 людей... може робити 1 людина з 1 компютером і нормальним програмним забезбеченням. Жіночки приходять зранку, пють каву, потім працюють до обіду... потім готуються обідати... потім треба чай пити... а далі додому:D Додано через 1 хвилину а святкується кожен день, як не релігійне, то професійне свято... або "син поступив, дочку заміж видали ітд"
Відповідь: Вихідня та свята Камінням жбурлятись не буду, нема його під рукою. :D Жарт... А, ви уявіть, яка в них залізна психіка. Робота, як свято...Мєчта.... :rolleyes:
Відповідь: Вихідня та свята На мою думку, релігійні свята треба святкувати з "чистим серцем", робити якісь гарні справи... а порядок дома має бути кожен день, а не на свята тільки. Головне, щоб був "порядок" в голові
Відповідь: Вихідня та свята Так, святкувати теж треба вміти. Бо хіба то свято, коли жінка цілий день на кухні?
Відповідь: Вихідня та свята Ох! Найкращі часи були, коли наша фірма належала юдеям! Факс. «Від (дати; часу) до (дати, часу) оголошуються вихідні дні за рахунок наступної відпустки (останнє ну чисто формально, повірте). Забезпечити зміни чергового персоналу та касирів абонвідділу». Одного разу наш директор (українець) не сприйняв наказ всерйоз (мовляв, багато справ) – я йому пояснив: рабин, який живе у нашому під’їзді – старий приятель біг боса. І якщо біг бос дізнається, що ми проігнорували Рош Ашана – доведеться тобі, начальнику, або робити обрізання, або знову протирати штані на кафедрі. Більш того, я стежив за юдейським календарем і готував директора за 2 тижні до кожного свята. Якось була неясність і я просив навіть Сашу Львовського уточнити, з якого дня починаються святкування. По п”ятницях буває – виходимо ввечері з під”їзда, закриємо двері – а тут дочки рабина просять відкрити електронний кодовий замок – вони в Шабат не мають права. Ми їм симпатизуємо – чудово виховані дівчатка.
Відповідь: Вихідня та свята Я для себе особисто чітко відмежовую вихідний і святковий (релігійне свято, мається на увазі) день. Щодо свят, то вважаю - принаймні я так була вихована - у ці дні насамперед необхідно віддавати подяку Богові. Піти до церкви, помолитися, отримати благословення Господнє. Якщо чесно, після Богослужіння почуваюся завжди окрилено і натхненно. Хочеться любити весь світ, прощати ближнього і просити пробачення за скоєне, співати, радіти життю... Важливо для мене у святковий день зустрітися з рідними людьми, присвятити їм час, поспілкуватись, відпочити духовно і фізично. Не можу зрозуміти людей, які у свято (неділю) починають прибирати хату, мити машину, затівають цілоденне прання (то у нас в подвір"ї практикується у багатьох). Треба ж якось відрізняти буденність від небуденності, святковість від звичності, чи ні? Вихідний день проводжу залежно від настрою. Люблю кудись податися з друзями, організувати культ-похід у театр чи музей, пікнік на природу і розслабитися. Вихідні люблю, особливо після перенасичених робочих днів і буднів, а свята очікую з нетерпінням, як нагоди очищення душі та внутрішнього піднесення.
Відповідь: Вихідня та свята Бачив я скупчене поселення євреїв в Брукліні(Нью-Йорк).(Це поїзд метро "М" до зупинки "50 street".Не путати з Brighton Beach.Тє і ці немають нічого спільного.На Брайтоні їдять в пятницю сало , пють Столичну , слушают шансон і продають майки з надписом "СССР".) Так от там ( на 50 st.) В пятницю ввчері 5:15 звучить перша серена, 5:30 - друга і 5:45 третя , - останній сигнал .На цей час всі магазини , бізнеси , ресторани закриті. Мужчини в чорноних плащах і капелюхах , жінки в перуках нeзалежно від погоди ( вліті темп.піднімається до +35С) всі прямують до Синаґоґи на 6 вечора.Від цього часу до неділі ранку життя в окрузі майже вимирає.
Відповідь: Вихідня та свята Мені брат розповідав, що якраз був у суботу в Нью-Йорку. І саме в такого єврея багатого, чи обікрали, чи затопило його бізнес - картинну галерею. Він навіть не відреагував. Таке в Галичині практикують рускі і євреї. А в Америці - безбожники. Мій брат їх називає комуністами. Мій колишній сусід - пенсіонер. Цілими днями з бабою вдома. А прийде неділя - траву косить, щось майструє. Тижня йому мало!
Відповідь: Вихідня та свята Ні, в нас (на жаль) других вже не залишилося, а росіян в будинку теж небагато (при чому, порядні всі). Якраз наші українці, одна сусідка ще й до повного щастя (мабуть, від надміри вільного часу) починає сваритися з чоловіком і сином маленьким, і то так, щоб цілий дім чув. Якоїсь духовності чи внутрішньої культури - нуль. І попробуй щось скажи таким людям! А свято - це ж насамперед стан душі. Тоді, коли серце тягнеться до висоти і прагне небесного спокою й миру. (шкода, що не кожному то дано усвідомити)
Відповідь: Вихідня та свята Щось конкретно на мої питання майже ніхто не відповідає. Найбільше інформації - про ортодоксальних іудаїстів.
Відповідь: Вихідня та свята Постараюся я, пане Д.М. Вам відповісти, хоча кажу зразу, що конкретики очікуваної від мене не отримаєте. Щодо моєї віри, то вона свята не обов"язково визначає. Утвердженням такого статусу займається переважно церковна (державна) установа. У християнській традиції найважливішими вважаються - Різдво Христове, Воскресіння і свято Зішлення Святого Духа (для мене особисто). Оскільки в Біблії точна дата народження Ісуса не вказується, то я особисто святкую його двічі (25 грудня йду в польський костел, дуже люблю їхні колядки, а 7 числа святковий дух відчувається ще більше, мабуть тому, що в Україні цей день загально урочистий і піднесений). Існує багато дискусій, чи варто взагалі вшановувати дату народження Господа, але я переконана, що варто й потрібно, бо це нагадування про те, що я живу у світі недаремно, що маю Спасителя і Визволителя, що зобов"язуюся мінятися і слідувати Його прикладу. Воскресіння Христове, думаю, не слід довго пояснювати, день-спомин про те, що перетерпів за мене Господь, і свято-надія, що і я не загину даремно. Зелені свята (в народі) - день утворення Церкви Божої, якщо коротко. Я в Біблії ще поки-що ніде не вичитала, що деяку роботу забороняється робити у день святковий чи вихідний (швидше навпаки факти того, як Ісус спростовував такі закони). Є заповідь "Пам"ятай день святий святкувати", але думаю, що вона стосується насамперед віддачі "Богові - Божого" (особливо у вільний від роботи день). Щодо дозволеності чи ні трудів (у поті чола), це швидше моральні настанови, передані нам ще нашими предками і прийнятими спокон-віків. Оскільки живу у культурі українства, то - за вихідний день неділю. Це швидше справа привички і вже певної установки у свідомості.