Чи впливає ВО на рівень життя? Чи навчають в інститутах, як заробляти? Чи використовуєте ви знання, здобуті у ВНЗ, для заробляння грошей?
1- Так 2- Тепер не знаю. Швидше-ні. 3- Здобуті знання були основою для фахового вдосконалення. Так що - так.
1. Залежить хто що має на увазі під рівнем життя 2. Залежить від спеціальності і вузу 3. Залежить власне від конкретної особи
Я так зрозумів, що конкретні особи оприлюднюють свою думку Цікаво. VasMT, Locke не використовують знання, здобуті у ВНЗ, для заробляння грошей? Виникає питання-нафіга Ви там вчилися, і власне-що там робили?
якщо говорити про звязок між вищою освітою і доходами роботою то в Україні чомусь на роботи на які наприклад в Канаді не потрібно вищої освіти вимагають диплом вузу.якийсь фетиш зробили з ВО
так.У нас на з-п 2 000 грн вимагають ВО, 2 іноземні мови, знання компьютера (в минулому році знайомій пропонували). А на базарі торгувати - 3000 грн.
Я особисто так, звісно. Але не всі знання, здобуті у ВНЗ призначені для заробляння великих грошей. Оскільки державні зарплати в Україні грошима назвати важко, то наскільки я розумію, мова тут йде про вміння "крутитися", виживати, робити бізнес і т.д. Але як, і головне для чого, включати в курс навчання філософа, чи фізика, чи просто педагога, предмети які допоможуть йому "заробляти гроші"? Є спеціальності, яким і не потрібно "вміти заробляти гроші".
Тому і маємо вчителів що не вчать, лікарів що не лікують, а думають як заробити гроші. То є проблеми держави, які вона переклала на плечі людей. Наївно вимагати в державних вузах такої держави, щоб нас навчили як виживати. А найпростіший спосіб вижити і не треба вчити, всі добре засвоїли - хабарництво
На разі в Україні наявність вищої освіти зовсім не забезпечує високого рівня життя, більше того я особисто знаю кілька десятків людей яким вона явно заважає.... Зайнятись роботою яка приносить гроші вони бачете не можуть....не для того вони вчилися...держава повинна...ітп.
Ваші конкретні пропозиції, що робити, наприклад, вчителям? Їхати на заробітки, брати хабарі і брати додаткову роботу не пропонувати. Успішно вийти заміж, або почати власний бізнес на татові гроші теж.
Армія? ---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ---------- Процитую свої слова (не звідси) Курсивом виділив те, що ви просили не пропонувати, але я таки запропоную...
В мене нема для них пропозицій,це їхні особисті проблеми)....чому я маю забивати собі тим голову? Та і кваліфікації мені бракує поради давати, в мене ж навіть вищої освіти нема
Ага, Ваші почнуться, коли ваші діти підуть в школу і їх будуть вчити вчителі з їх особистими проблемами "як заробити гроші" та абсолютно дискваліфіковані від "додаткової роботи". І тоді коли Вам, упаси Господи, приспічить піти до лікаря, у якого такі ж проблеми