Віртуальні сакури

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Alexander Shutyuck, 15 тра 2014.

1. Alexander Shutyuck

Alexander Shutyuck Well-Known Member

В дворах на розі вул. Кульпарківської та Наукової є ось така невелика пішохідна територія. Вона оточена житловими будинками та межує з громадською прибудовою з одного боку та огорожею дитячого садка і іншого. З обох сторін є міжбудинкові дороги і водії досить часто їздять тут, вкорочуючи собі шлях. Нещодавно тут відремонтували тротуари, але на них вже помітні пром'яті машинами колії.
    Потенційно місце непогане, але зараз абсолютно порожнє та незатишне. Спробував прикинути, як його можна оживити - вийшло ось так.

1. Посередині частини квадратів висаджуємо сакури, довкола них по периметру - кущі барбарис та самшиту. У деяких квадратах є каналізаційні люки і їх трохи замаскує самшит та ялівець довкола. Під навісом біля магазинів пасує поставити велостійки, бо зараз ровер причепити взагалі ніде.

2. Поміж клумб можна поставити кілька лавочок, щоби тут можна було не лише ходити туди-сюди, а й присісти та відпочити. Щоправда нерідко до таких ідей ставляться з пересторогою, бо "в нас же довкола повно алкоголіків". Хоча я вважаю, що створювати громадський простір, думаючи лише про зменшення його привабливості для алкоголіків, не дуже правильно. А ви як вважаєте?

3. Важливо захистити майбутній сквер від заїзду автомобілів стовпчиками.

4. До речі, мені розказали, що вантажівки доставки продуктів під'їжджають для розвантаження прямо під двері магазину, хоча від цих дверей до краю невеликої недоробленої парковки - лише близько 10 метрів. Думаю, що цілком можна розвантажуватись, не катаючись хідниками.

Оригінал публікації...

• Подобається Подобається x 2
  2. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

І знов Льова в кадрі. Сашко явно має слабість до Леонів:haha:

3. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Леони прикрашають місто не менше за сакури :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Хто б сумнівався:)))
    А взагалі задумка із сакурами класна. Потрібно озеленювати місто.

а де твій аватар? :)