Виробництво.Проаналізуєм відкриття легального виробництва?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Kalyta, 13 лют 2011.

1. Kalyta

Kalyta Active Member

Припустимо, хочу почати своє невеличке виробництво.Хтось щось обіцяє про податкові пільги для легкої промисловості?Обіцянка-цяцянка,а чому б не легка?
    Ну що ?Поїхали...
    Перше.Треба приміщення.Орендувати? Зроблю ремонт -оренду мені ж піднімуть.Зроблю техумови- взагалі попаду в залежність до малознайомої людини.Отже -купувати!В місті - дуууже дорого.Лишається область.Бажано не далі як 30 км від міста.Тай в районі дозволи - дешевше і легше.
    Отже,купую обійстя(це дешеве в тій зоні ніж земля+будова).Подаю на дозвіл від сільради на переобладнання частин приміщень під виробництво.Припустимо отримую.Подаю на вироблення проекту по переобладнанню.Через три місяці приступаю до вимог проекту.
    Це тільки початок.Питання:З якою величиною коштів у людини є шанс розпочати найпростіше виробництво?І чи варто продовжувати подальше дослідження цеї теми?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут якщо є маєш повну інфу - важко відповісти. А ви хочете отак... ми ж не екстрасенси.

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так. Завжди.

З нуля. Можна навіть обладнання в лізинг взяти (головне пообіцяти, що колектив проголосує 100 % за правлячу партію (а потім послати - переїхати в інше село).

Я би починав військовим методом - окопатися, на другий день почати виробництво - нехай заробляє. І будувати, будувати, будувати - головне на власне ім'я. Як тільки буде перше перекриття - тут же розділити виробництво на незалежні. А далі, як Бог дасть...

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

Головне в нашій каїні не робити все правильно- тут же програєте.
    Як зміняться закони - тоді можете міняти і правила гри. А поки - тільки - обіцянки, тільки мінімізація взяток і максимізація розбудови - можна на інше ім'я.

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:15 ----------

Закони порушувати не треба. Їх треба підтримувати - просто забути за них. (Партія нам дала приклад - КС відмінив власне рішення - а ми подумали, що це і нас стосується. Влада народу - так в конституції пише? Ну і пільги всілякі, як для сільських жителів за 92 рік пошукати - все по закону...)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

це точно.:good:

5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

законний метод , це єдний шлях , коли нема прикриття - захистити так сяк свій бізнес.

а то буде , як у екс-футболіста Динамо:

Расскажу такую историю: когда-то я вложил деньги в ресторан в Киеве. Однажды хозяин заведения уехал, вдруг появились какие-то страшные люди из Донецка, которые сказали: "Все, что у вас было, теперь наше". Неплохо, да? Мне было особенно трудно, потому что я иностранец.

------------

а взагалі реально, якщо є фінанси, біля села взяти в оренду поле-ставок, засіяти-зарибити =) , і селян до роботи залучити. правда для початку з ними потрібно буде провести дислинарно-показову бесіду на тему алкоголю та інших хтивостей.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

а був би з бандитами, а не законно, то може б не всьо пропало.

7. Kalyta

Kalyta Active Member

Давайте порахуєм.Приблизно, поки.
    Поганенький будинок(і так тре буде пербудовувати) із 12сотками в межах 30-35км від Львова можна знайти за 100 000 грн.Є пустуюча хатка родичів - рахуєм чих грошей.Проекна документація - 10000грн. Переобладнання:підлога-10000,перекриття- 50000,грати-5000, опалення-20000,каналізація,туалет,душ(ці вимоги будуть в проектній документації)-20000,електрика-5000,територія-10000
    Приблизно по мінімуму і ніби все.Можна думати про обладнання. Але вра(цвірінь)те,що в лізинг дають багатим а не початківцям.
    Тай кредити дають зараз тим, хто може віддати,а не тим хто думає що може віддати.

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Значить треба почати з меншого...
    А такі підрахунки то хороший спосіб відбити собі всяке бажання до роботи...
    от мав би пів міліона почав би бізнес...а не маю ніфіга хто б мені дав пів лімона)))

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, давайте.
    А можна так. Залити бетоном майданчик 10х10 або 20х10 (100 або 200 м2)

ПО скільки той бетон? гривнів по 200 на метер вийде... тисяч 20 ...(40)

Зробити раму з металоконструкцій метрів 100 металу гривнів так по 30. тисяч 3 (6)

Сендвіч панелі на дах - метрів 100 (кіко тепер ціна за метр2 ? 200?) 20 тис

Стіни з шлакоблоків - не знаю теж розцінок, але дуже дорого не мало би бути.

Кількома словами вкладетеся в 100 000 і майбутній склад готовий, якщо бізнес піде...А в хаті зробите і душ і туалет - все по закону...

10. Kalyta

Kalyta Active Member

Наразі 230 000грн -це менше однокімнатної квартири.Можна продати і переїхати ТУДИ жити і займатись виробництвом.До слова.Знаю одного хлопця який 10 років тому почав бізнес із 200 доларів.Бо такому бідаці і це позичити було чудом.Тепер він рахується успішною людиною.Правда виробництво починав з того що купив побутове устаткування ,пороздавав по хатах наймитів, а сировину і товар возив сумками в автобусах.

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

По перше.Купити будинок в тім районі лише трішки дорожче ніж купити землю.Парадокс- но факт.Друге.Будувати цехи і перебудовувати житло -це дві великі різниці,які виливаютться у різні труднощі з отриманням дозвільних документів.Якщо брак коштів -наполегливо рекомендую перебудову і ,зверніть увагу,частину будови(90% але частину).Треттє.Метал -дорогий.Робота з металом- теж дорога.Отримати на таке проект як на вироб.Будова з сендвіч панелей винесе теж, що й з цегли.Тільки результат гірший.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тре починати знаступного: на що ми розраховуємо в кінцевому результаті, може шкіра не вартує виправи.

12. Kalyta

Kalyta Active Member

Вибачте,зірвалось.---Отримати проект на металоконструкцію, як на вирбниці приміщення без звязків -дорого.
    Я пропоную те ,що я б робив для себе.
    Тепер до наших досліджень.Далі.Необхідно купити обладнання.Орієнтуємось на 5 чоловік.Вартість орієнтовно 70000грн.Воно має мати відповідні документи.Інакше не отримаєм техумо і відповідно гігієнічних висновків.
    Знайти доброго працівника в селі тяжко.Вони в основному мають роботу.Жінка працюватиме мінімум за 1500, чоловік за 3500грн.Хочете не нормальнлго, а доброго працівника- прийдеться платити більше.Перші місяці у збиток.Рахуєм.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

на селі 3500 грн - то казкова зарплата.

• Подобається Подобається x 3
  14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Найменше грошей потрібно для входження в харчову галузь.

Наприклад, виробництво якого-небудь печива або кукурудзяних паличок. Для кукурудзяних паличок потрібен невеликий цех та обладнання: екструдер, фасувальний автомат.

• Подобається Подобається x 6
  15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та ясно що з будинком купувати.
    Будувати маєте право де бажаєте ,але лише на своїй території. І щоб не шуміло ( то краще десь в сторонці і поближче до трансформатора)
    А дозволи... Думаєте вам їх хтось просто дасть? Спочатку почніть бізнес а потім і дозвіл купите, або оформите офіційно за меншу ціну. Голова сільради вам фору дасть, лиш би податки (зарплати) платили.
    А на кожні норми всяких органів - 3 дні для виправлення. Закривати не мають права! Без ордера і висновків комісії - :scratch_one-s_head:

Можете зразу за документами посилати... Та ще за новим кодексом...81.01 другий абзац, якщо зберігся - взагалі на прицілі можете тримати...

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:51 ----------

Мінімум витрат - це гарантія не прогораємості..

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

З напругою по селах сра..а )......мережі ше з 60 років, а споживання самі розумієте, в сотні разів зросло. Треба на перід перевірити....

17. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

Легка промисловість включає багато виробничих підприємств і являється достатньо розвинутою - є з чого вибирати,але при теперішній владі :crazy: і складних умовах співпраці я б не рискувала ...

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вмієте зарядити оптимізмом.....а при якій владі радите ризикнути?....скільки ше років почекати?

19. Kalyta

Kalyta Active Member

В місті дешевшет і простіше знайти толкового працівника.Що ж до села- то доброму працівникові треба заплатити стільки,щоб він покинув трохи господарку.А роботящий чоловвік на обійсьті завжди роботу має.Щождо пияків чи нероб - це дешевше, але він не наробить навіть на те що вкраде, не те що заробить для власника.Молоді хлопці тікають у місто на науку, в офіс, чи за кордон.Так що дефіцит в селі у доброу працівникові. І далі .Ви змушені будете навчити працівника якійсь спеціалізації.А це витрати.Отже треба зацікавити,щоб людина не шукала іншоїроботи. До того ж багато підприємців кажуть що доброго наймита треба берегти, бо це рідкість.І ще раз , треба більше платити ніж 3500 якщо хочете, щоб виробничий процес був стабільний.Бо часу власнику перших 5 років буде бракувати.

---------- Додано в 21:32 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

В цьому випадку є ризик перетворитися у дойну корову.На початковій стадії це сильно збільшує шанси збанкротувати.

20. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

;):blush::)))

ну точно не при теперішній,хто зна що вони завтра придумають.... багато думають як вижити і щоб не закривати,а тут відкрити о_О

:pardon: ну від мене точно не залежить!!! чекати кращих часів ..... і іншої влади та надіятись на краще.

а де твій аватар? :)