Віра в Бога = успішність?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 30 чер 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тут протестантські проповідники дуже люблять наголошувати на тому, що віра в Бога, у Христа принесе людині успіх. Правда, наголошують вони саме на матеріяльному успіхові.
    ДЕ вони таке вичитали в Біблії?
    І чи справді віра в Бога = успішність у цьому світі?

• Подобається Подобається x 3
  2. comanche

comanche знайшовся

Єресь :)
    Та, є багато Харизматичних проповідників які таке говорять.
    Деякі, уточняйте будь ласка :) у львові таких сєкт є десь мабуть 2... принаймні те, що я чув....
    Бог може дати людині достаток, але це в його волі і Біблія аж ніяк такому не вчить.
    "шопапала"

3. Liliyah Romanova

То ті проповідники, котрих у ТБ показують. Течії однозначно сучасні, але які саме конфесії я не уточнювала.

Зрештою, традиційні християни вірять у те саме, хіба з малою відмінністю. Якщо у когось біда, дитина має ДЦП чи яку іншу хворобу, хтось не може одружитися/вийти заміж, знайти роботу, то все - Бог покарав і поки вона цієї біди не позбудеться, доти не будуть вірити, що Бог про ту людину турбується і її любить.
    І якщо після "вигнання духів" чи ще якихось дій (благо, сумнівних, але дуже театральних місць не бракує) людина стає багатою, успішною, то це ЗАВЖДИ від Бога.

Для чого? Просто так? Для неї самої? Достаток заради достатку?

• Подобається Подобається x 2
  4. Radistka

Radistka Rändaj

Залежить на тім хто що розуміє під словом "успіх" і "віра" :)
    Навіть якщо абсолютно безвідносно до релігії, то до щастя та успіху різні дороги.

5. Liliyah Romanova

Я ж написала, що наголошують на матеріяльному успіхові.
    А щодо віри, то ці слова найкраще (для мене) пояснюють:
    1 Що було від початку, що ми чули, що бачили власними очима, що розглядали, і чого руки наші торкалися, про Слово життя,
    2 а життя з'явилось, і ми бачили, і свідчимо, і звіщаємо вам життя вічне, що в Отця перебувало й з'явилося нам,
    3 що ми бачили й чули про те ми звіщаємо вам, щоб і ви мали спільність із нами. Спільність же наша з Отцем і Сином Його Ісусом Христом.
    (1Iван.1:1-3)

6. Radistka

Radistka Rändaj

"Успішність в цьому світі" дає віра в себе.
    А, наприклад, "стати пресвітером" - це матеріальний успіх?

• Подобається Подобається x 1
  7. Liliyah Romanova

Деякі так думають. Та ще й так і живуть.
    Зрештою, саме по собі багатство не є мінусом.

• Подобається Подобається x 4
  8. comanche

comanche знайшовся

Та ні, на все є воля Божа. І не завжди зрозуміло чому вона така. Комусь Бог дасть міліони, а комусь 20 гривень. І перший і другий повинні довіряти богу одинаково. Іноді буває що Бог веде до великих Благословінь (матеріальних в тому числі) провівши через випробування.
    Візьмемо праведного Йова, у якого було все, але в один момент все від нього було забране. І прославив Йов Бога:
    "Бог дав, Бог взяв ім'я Його нехай буде благословенне" і пройшовши випробування Бог нагородив його в 2 рази більше аніж було до того.
    Слідування за Богом не означає матеріальних багатств, але і не виключає, головне сприймати все це як волю Божу, тому, що над усім Його рука, але не все спричинено Ним.
    Десь ми платим за гріхи, десь випробовуємось, а десь Бог нам дає рівно стільки скільки потрібно, якраз щоб прожити. Тому, що Знає, якщо дасть більше, то серце наше розвернеться від Нього.
    Важливо запам'ятати, що Бог ніколи не дасть того, що нам на ваду (я зараз говорю про Його дітей). Бо ж ви не дасьте дитині ножа... так і Бог не дасть нам багатства якщо серце наше бажає багатства, але Бог цілком може вам дати матеріальний достаток, якщо ви вже у цьому не спокушені, якщо це для вас не є метою в житті, а є засобом для допомоги людям. Коли людина перероджена серцем і дає більше ніж отримує, то Бог сильний благословити таку людину, щоб вона могла більше давати. Але це не правило, нам не відомі шляхи Господні :)

• Подобається Подобається x 6
  9. Liliyah Romanova

Тоді зустрічне питання. І що робити одному й другому?

10. Ravin

Ravin Well-Known Member

Деньги - не зло.
    Зло, так быстро не кончается.:crazy:

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Дякувати за те, що є.

• Подобається Подобається x 7
  12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ось, як на мене, добра цитата з якогось християнського часопису, саме на цю тему:

• Подобається Подобається x 2
  13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

якщо не навпаки...
    Служіння Богу (істинне) і служінням Мамоні це не слова синоніми.
    Аскетизм і віра в Бога є ближчими поняттями.
    Під лежачий камінь вода не тече.
    Якщо людина хоче, щось досягнути то вона САМА повина щось робити в тому напрямку.
    Манни небесної неіснує.
    Якщо людина докладає зусиль для досягнення своєї мети і вірить в теє - то тоді вона обов'язково здійсниться.
    Але не варто втішати себе думкою, що я вірю в Бога, нічого не роблю, але Бог має подбати про мене, нагодувати й одягнути.
    БО:

14. Liliyah Romanova

Чому навпаки? Я тут знаю людей, котрі мають дуже багато грошей, але живуть скромно, оскільки свої статки скеровують на доброчинність. Крім того, вони ще й правдомовці й не терплять лукавства.

15. ABDURAKHMAN

Тонкий натяк, як я розумію?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дєкуємо за мудру думку. Бо ми того не знали.:hi:

чомусь у мене виникла підозра, що ви не розумієте слово "синонім".:cowboy:

17. ABDURAKHMAN

Питання в тому, що люди поставили ціллю свого життя?
    Якщо це Бог, то коли людина має багато грошей - то це добре, але якщо людина має мало грошей - це теж добре.
    А якщо людина ставить на перше місце матеріальне багатство, то нажаль, Бог відходить на другий план і сенсом людського існування стає збаґачення.

18. Liliyah Romanova

Як розумієте, то ще мені поясніть. Я лише згадую їхні промови й те, що вони завжди сміливо ріжуть правду в очі. А про що вам ішлося?

19. ABDURAKHMAN

1. Будь-ласка.
    2. Синоніми:
    гроші
    лаве
    лавандос
    зелені
    мані
    бакси
    ......

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:26 ----------

гаразд, проїхали...

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

переконалася, що успішність дається людині не по якомусь логічному принципу... тобто не від того чи ти віруючий чи ні, добрий чи поганий...
    точніше логіка в тому є, але людський розум її не може осягнути...

побувавши в абсолютно різних товариствах і оточеннях... в яких були як дуже успішні, так і абсолютно неуспішні люди...
    зрозуміла для себе, що успіх мінливий і відноситься до суєти... а суєта - це стандартне випробування для людини... люди проходять випробування успіхом і навіть простому смертному зі сторони видно, наскільки змінило, повпливало на людину кількакратне збільшення матеріального становища... так само оточуючі проходять випробування чужим успіхом... навіть дуже хороша людина, якщо її духовність послабла, може позаздрити, або й навіть злого побажати, якщо свій неуспіх дістав...
    звичайно, не варто бачити все в негативному світлі... успіх дозволяє людині відчути себе щасливою, реалізованою... це коли ти зміг примножити таланти, надані Богом (як у відомій притчі)... так само успіх одних стимулює та мобілізує до дії інших...
    просто межа тонка - успіх це не завжди матеріальне, а матеріальне не завжди успіх:)

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)