Виплата по цивілці

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем rafrus, 20 кві 2011.

1. rafrus

rafrus Member

Добрий день
    Півтора місяця назад попав в ДТП (як постраждалий). Сьогодні заніс усі необхідні документи до страхової компанії (по цивілці) винуватця ДТП. Страхова в нього „ІнвестСервіс”. Прийняли документи і сказали що передадуть їх в Київ, і що виплата буде не раніше ніж через місяць. Я їм говорю ніби як так якщо по закону на протязі місяця, а вони кажуть що зараз ситуація скрутна з грошима, можете ніби і в суд подавати, але так воно є. І я вот думаю як то все буде відбуватись і як мені підстрахуватись??? Можливо будуть виплачувати довго? Можливо виплатять не всю суму яку визначив незалежний експерт? А може ще щось? А може я просто даремно очікую поганого і все буде ок?
    Може хтось вже стикався з цією страховою компанією і може щось сказати або порадити? Дякую...

2. Redvisitor

Redvisitor Well-Known Member

Ну выплачивать они могут долго. Все зависит насколько грамотно оформлены документы. Советую в нете поискать отклики про ету компанию. Кстати надо еще йзнать акредитован или независимый експерт судом. Ну и ждать-судиться-ждать-судиться.....

3. rafrus

rafrus Member

експерт независимый...

ну и система... меня ударили на ровном месте так мне еще и судится, тратить нервы, время и материальные затраты... и кому нужны такие цивилки в обязательном порядке?

4. Redvisitor

Redvisitor Well-Known Member

Зависит от компании, но в основном страховщики не любят платить. Не буду морочить голову с експертами, потомучто я не очень уверен. Но вроде там есть акредитованые независимые експерты, чьи експертизы суд принимает сразу и есть другие. Тут юристы больше знают.

5. rafrus

rafrus Member

ладно месяц жду а там увижу

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

На мій погляд, це фраза всієї гілки - "як мені підстрахуватись???".

Ну добре, я застрахувався, а от як би мені ще підстрахуватись?

Напевно, коли клієнт купляє автоцивілку, фірма не попереджає, що у неї напряг з грішми, а радісно страхує клієнта.

Отак воно нажаль у нас є: застра(цвірінь)ся, потім найми адвоката, витрати у суді, бездіяльні судовиконавці і в результаті легше було відшкодувати все самому, або мати справу з єдиним винуватцем, а не з всіма одразу.

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

Ніколи так не думайте, мов що буде, якщо буде, або не буде, бо ще ніколи не було так, щоб ніяк не було, завжди якось воно було.

• Подобається Подобається x 3
  7. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

десь числа 20, грудня 2010, біля скрині на розвороті через колії, влетів таксист в девятку мого друга, і вилетів на трамвайні колії, от не памятаю яка там в того чОрта страхова забрали в нього права, склали протокол і т.д. і т.п. так от зараз 20 квітня, а грошей с***і ще не виплатили.... (відповідь: ваші документи передані на виплату, на протязі місяця все буде, вже десь 1,5-2 місяця так пі***ть)о_О

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:44 ----------

боюсь за місяць ніц не получиться.... мінімум 1,5-2-3....:pardon:

• Подобається Подобається x 3
  8. rafrus

rafrus Member

а скарги писали?

а взагалі якщо його страховка не компенсує збитки то це його проблема і в суд треба подавати не на страхову а на винуватця дтп???
    як ніяк він має обов*язок перед постраждалим, просто цей обов*язок виконує страхова, але якщо вона його не виконує то хай виконує він...???

9. SteelMaster

не писали . . . чи є смисл....!?!?! думаю скарга їм до місця на якому сидять.... а в суд... скільки часу/нервів/грошей це займе ? :)

• Подобається Подобається x 1
  10. rafrus

rafrus Member

пишіть скарги... це так чи інакше краще ніж їх не писати...
    скаргу треба в держфінпослуг писати, тільки прочитайте про це попередньо в інтернеті- це має помогти...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Напишіть страховій замовного листа. І попросіть дати відповідь на ваш лист - чому затримують з виплатою і все таке інше. А ще краще надішліть два листи - один їм (замовний) і один (копію) собі. Коли будете мати відповідь - буде підстава звернутися в суд або пригрозити...

За статистикою - кошти надходять не раніше ніж за 3 місяці і то на основі витрат на ремонт. Тому запасайтесь терпінням і надзвонюйте їм... Інші теж страхуються - отже гроші вони мають...

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мою припарковану тачку зачепив у середині лютого 77-річний академік, який керував машиною, яка належить комерційній компанії (автоцивілка "Оранти" без франшизи).

ДАІ залишило мені записку, щоби я не рушав з місця і зателефонував їм. Приїхали, виписали штраф 255 грн за паркування ближче 10 м від виїзду з двору (мент почувався ніяково - але якщо ДТП, то він мусить).
    Подряпина на крилі - мізер, але в темряві я довів менту, що подряпано ще ліхтар і бампер (тобто були старі подряпини з того боку).
    Перший рейс до страхової винуватця, подав заяву, аварійний комісар зафіксував пошкодження. Він заявив, що бампер і з іншого боку має старе пошкодження, тому "дефектна деталь заміні не підлягає, тільки ремонту зліва".
    Другий рейс до ДАІ за місцем пригоди - подав заяву на оформлення розширеної довідки. термін - 10 робочих днів.
    Третій рейс до того ж відділку ДАІ - а там справи нема! Хтось підметушився за академіка, справа пішла до суду за місцем його проживання. Благо, я зберіг номер мобіли мента, який оформлював на місці ДТП, він підтвердив, що таке мало місце. Довідку виписали.
    Адмінканцелярія суду не дає довідок телефоном, навіть про дату розгляду. Суд має два приміщення у різних кінцях району, куди потрапила справа - не знають.
    Наприкінці березня їду розбиратися із судом - ага, справу розглянуто. Академік до суду не з"явився, отримав по мінімуму (350 грн без позбавлення прав).
    Другий рейс до страхової - привіз останні документи, дізнався просуму відшкодування, забажав отримати готівкою без прад"явлення актів та чеків ремонтників (знайомий ляпнув 2 грами фінішної шпаклівки, задув і просушив феном. Непомітно. Взяв за роботу пляшку закарпатського коньяку).

Через 2 тижні телефоную до Оранти - кажуть, комісія прийняла позитивне рішення. Гроші виплатять через Аваль-Експрес протягом місяця від дня подання мною останнього документу.
    Ще раз їх смикнув - присягаються, що до 29 квітня гроші перекажуть, про що повідомлять смскою.

Ну а що той старий ховрашок? Йому й на думку не спало, що можна розшукати мене через довідку Телекому. "Донецький" за народженням. Прізвище відоме. Колишній його підлеглий характеризував його як людину колись порядну, але з алкоголізмом в анамнезі.

Нічо, штраф, бензин і коньяк я відбив, ще й на квиток на Рінго Старра залишилося. :)

• Подобається Подобається x 2
  13. SteelMaster

як все заплутано .... :) ще добре шо не поцарапав і змився.... таке теж буває.. і докажи хто коли як і чому..

14. Boris_Kiev

"Добре" те, що мой старий м***к їхав на казенному Лексусі. І тільки заради халявного ремонту Лексуса (по Каско) він і викликав ментів.
    Причому зачепив він мою тачку вирулюючи з воріт. Вранці мене прикрив би Ланос, запаркований на тротуарі, але Ланос в обід від"їхав і той старий м***к не викрутив траекторію.

Доктор *** наук, професор, академiк, директор ***, завідувач кафедри***; чл. Комітету з Держ. премій України в галузі науки і техніки. А за великим рахунком – колишній пияк. Не знаю, яким чином зав’язав, але за кермо сідати йому протипоказано.
    Хоч би, падло, вибачився - ДАІшник відразу повідомив йому моє прізвище та адресу. Так ні - велике цабе родом з-під териконів.

15. Boris_Kiev

Минуло 60 днів з моменту приняття рішення гребаною "Орантою" (де винуватець придбав автоцивілку).
    У травні я довбав їх щодня по телефону.
    Останній тиждень я вимагав в операторів кол-центру, щоби до мене зателефонувала голова департаменту відшкодування збитків мадам Koпaєвa або бухгелтерія і дали пояснення, якого біса вони не дотримують обіцянок - виплатити не пізніше 30 днів з моменту прийняття рішення.
    Назвав останню дату мого терпіння - 30 травня, обійяв 31-го розпочати кампанію чорного піару на автомобільних порталах України.
    І ось сьогодні оператор Володимир повідомив, що гроші перераховані 27.05, у п"ятницю.
    Гребана Оранта - правонаступниця совкового Держстраху УССР. Ось так і працює.

На порталі, де зведено інформацію про всі страхові компанії, я нарахував 386 скарг на Оранту - не виплачують протягом 5-6 місяців.

Отож, пані й панове, якщо (не дай Боже) вам завдасть шкоди клієнт "Оранти" - вимагайте гроші на місці під розписку, а після довгої процедури з "Орантою" пообіцяйте їх повернути винуватцю.

Щодо медичного страхування - чітко працює компанія PZU Україна: якщо клієнт сам оплатить медичні послуги та ліки і подасть копії чеків та правоустановчих документів лікувальної установи - прийняття рішення 10 днів, виплата через 14 днів після прийняття рішення. Перевірено.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Борисе!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Я вас вітаю з великою перемогою!!! То діло тре підмочити!

То не від того, просто там лоббі гарне у Верховній Раді.

17. Boris_Kiev

Підмочимо, Миху, при зустрічі.
    Там тих грошей - 1400 грн (подряпина на крилі, подряпина на бампері). Міняти бампер відмовилися, бо мав старе пошкодження з протилежного боку (тобто - дефектна деталь).

Звичайно, відремонтував з приятелем: два банки шпаклівки (груба та фінішна), 100 гр. фарби і 2 пляшки коньяку (одну розпили вдвох).
    Тут пішов на принцип - нехай гади роблять лохів з інших, але тільки не з мене.

"Винуватець" щось давно не заїдждав у наш двір.
    Хотілося би подивитися у вічі 77-річному "донецькому" академіку, який вирішив попонтуватися на казенному Лексусі.
    Може намалювати зеленкою хрест на його особистому мерсі-190 ?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Борисе, та хіба справа в грошах? Як кажуть математики, підмочити тре так, щоб коли здати всю пляшкову тару, можна б було купти ше фляшку. Ну а добре підмиття, то коли друга похідна не дорівнює нулю.:)

О, це чоловіча розмова.

19. Boris_Kiev

О 19-й годині зателефонував ще якийсь клерк з "Оранти", радісно повідомив, що гроші переведені аж 27.05.
    Я відповів, що тре було повідомити саме 27.05, бо їхній департамент напевне два дні нервував. Втім, кажу - краще пізно ніж ніколи, дякую за факт інформування і тільки за це.

а де твій аватар? :)