Який олень придумав випалювати суху траву на полях? Виїжджаєш за місто - все чорне і в диму, так наче після ядерного вибуху. І це всюди навколо Львова. Екологи кажуть, що це надзвичайно шкідливо. Адже гинуть комахи, які ще перебувають у сплячці, а ці комахи опилюють цвіт дерев та рослин і ще цих комах мали б поїдати всякі птахи та інша живність. Тобто таким чином руйнується екосистема... Дим від цих вогнищ дуже шкідливий для людей. А ще вогонь часто перекидається на ліси. http://news.lvivport.com/zhyttja/23032-lvvshina--u-vogn--dimu.html Люди, майте совість!!!
але є і інша сторона медалі: на вигорілому полі краще ростуть сільгосп культури ---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:15 ---------- і ще факт: на такі підпали нарікають здебільшого міські жителі, які мало що розуміють в агропромисловості.
Це просто нормальний злочин. Там і багато самих птахів гинє, що мають гнізда у землі. В нас пожежники мали фільм, що діється, коли трави випалюють, Хочп страшний колись показували його в школах - видно так і не помогає.
тобто чим більше згорить березових гаїв і чим більше приступів буде в астматиків, тим краще ростимуть сільгосп культури?
Так, оті, що вважають що ---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ---------- Та навіть не в тому справа. Навіть якщо нічо не згорить, випалення шкодить нормальним процессам розкладу у грунті, замість гумуса дістаємо пепел... Словом, звичайна брехня.
таких багато: http://ogorodovedenie.ru/zola-kak-udobrenie я думаю коли остматикам нічого буде їсти, їм пофігу будуть приступи ---------- Додано в 14:10 ---------- Попередній допис був написаний в 14:08 ---------- Зола — отменное удобрение, содержащее в своем составе калий, фосфор, кальций, магний, железо, серу и другие микроэлементы, недостаток которых ощущается и в органике, и в минеральных туках Гумус ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))), розсмішив ))))))))))))))))))))
по-Вашему при сгорании органики в ней самопроизвольно появляются "калий, фосфор, кальций, магний, железо, серу и другие..."? Зола - удобрение при дополнительном внесении в почву, а не вместо перегноя. При подсечно-огневом земледелии бедные почвы получали "ударную дозу" микроэлементов, т.к. сгорала сразу вся бывшая на ней органика, а обычно перегнивает только часть, но потом истощались за пару сезонов... В любом случае того, что представляет опасность и невозможно полностью контролировать, лучше избегать.
В субботу вечером, 10 марта, катастрофический пожар практически полностью уничтожил один из самых ценных памятников культуры Словакии - готический замок Красна Гуорка, расположенный в 8 км от города Рожнява, что на юго-западе страны. Как сообщил портал wiadomosci.onet.pl, даже при поверхностном осмотре потери бесценны. В готическом замке, который вся страна восстанавливала в течение более десяти лет, находилась великолепная музейная экспозиция средневековой мебели и коллекция старинного оружия. По данным словацких СМИ, причной возгорания стала сухая трава, которую жгли в окрестностях замка местные жители. http://censor.net.ua/photo_news/199...srednevekovyyi_zamok_xiv_veka_v_slovakii_foto
Десь рік тому, через отой дим, видимість обмежена, погана дорога, сталася аварія в якій загинули люди, на деякий час заборонили палити траву, а тепер знову масово це продовжують робити. Мені здається що це ніякі не агрономи, а дорожні служби, бо випалюють якраз попри дороги і залізодорожне полотно
не завжди теорія потрібна, особливо коли 17 годин на полі працюєш спитайте на селі, там на гумусі ніхто не вирощує, максимум на га..ні ))))
Нагадується бородатий анекдот А-а, фіорди там бачив? - Фіорди!? Панове, фіорди то в мене з руки їли... ---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:32 ---------- Є значно гірше Напродовж останного уікенду у Польщі було понад 11.000 акції пожежників, які були викликани випаленням трав. Від того випаляння загинули 2 особи, з того один пожежник рятуючи люди у дому, що згорил від підпаленої луги.
Люди Мартіні, а хто ще? ---------- Додано в 08:11 ---------- Попередній допис був написаний в 08:11 ---------- yasam, і тут умом блєснулі? ---------- Додано в 08:15 ---------- Попередній допис був написаний в 08:11 ---------- От тільки не кажіть, що Ви 17 годин на полі працювали... Ну не верю я. (с)
Точно-точно. Поттвєрждаю, я свідєтєль. Кажу: - нашо? - ги, так же трава потом яка хароша виростає, зелененька... (а мій мозг підказує запитання - "яка вам нафіг разніца?! трава не ваша, йдете собі попри поле та й ідіть... Ага, шановне панство тут думає, шо запалити файне огниско це неінтєрєсно. Попробуйте, то й узнаєте, чи неінтерєсно...) Наівна, злосна чєловєческа глупость. Палити траву варто хоча б тому, шо так завжди робили. Звичай це святе.