Збираю «сідбокс» - комп у «технологічному корпусі», який планую встановити на провайдерському вузлі для особистих завантажень. Керуватиму через Radmin і по ftp під Виндою. Крім стаціонарно встановлених вінчестерів, один буде зйомний, у внутрішній «кишені» (IDE). Нехай це буде диск Е: Витягати доведеться без консольного доступу, «по гарячому» (на «кишені» є клавіша – увімкнути/вимкнути). Ось тільки система просто так не впізнає наявність / відсутність цього винта (материнка досить стара), як це прописати, щоби все було коректно і не вимагало рестарту після встановлення винта (оскільки колеги можуть тягнути щось своє на стаціонарний винт) ? Поки що я «по-чайниківськи» дизаблюю винт через Device Manager, витягаю, вставляю, запускаю у Device Manager – Scan for Hardware Changes, чекаю, поки система побачить винт, енаблюю і працюю. Тільки в робочому режимі доведеться дизаблювати заздалегіть, а енаблювати пост-фактум. Які будуть думки ?
Не заморочуватися з тим IDE, а краще придбати РСІ-SATA контролер і під'єднувати-від'єднувати нагарячу, контролери це розуміють. На крайняк - USB зовнішній гвинт - не швидко, але надійно. ПиСи: всі оті IDE нагарячу - негарна річ, сиплються що несамовиті, сам 100 разів бачив ... Як не гвинти, так IDE контролери на мамці.
Дякую. Це ясно. Я забув написати, що збираю з металолому, що під ногами валяється І кілька IDE-шних кишень є. А SATA-шні винти давно усі розтягли по домівках. В тому числі і я. До того ж чим для мене зручний IDE: вдома обидва порти SATA зайняті, а IDE-шка тим зручна, що не треба відстібувати вдома SATA. І ще один момент: технологічний корпус 2 Юніти. Там рамки мережевих адаптерів довелося спилювати ножівкою, а відеоадаптер чіпляти на Г-подібному перехіднику. Ось надфілі забув взяти... То ще треба знайти такий PCI-SATA модуль, щоби вліз по висоті. Плюс такий момент: якщо на ту машинку надибає інвентаризаційна комісія - її пробиркують і вона вже "не наша". Тому вкладати в неї гроші не варто.
В принципі вони всі невеличкі - у половину висоти РСІ стойки, тобто в 2U влізуть спокійно. І недорогі, $20-25 не більше. Є навіть комбіновані отакий наприклад. Всі так роблять Тоді USB-гвинт оптимальний варіант.
Дякую, це буде step #2. А поки треба мати напоготові стартовий варіант. Я поки що в принципі домовився із заступником старшого адміна, а над ним ще є начальство. Яке таж лазить у гермозону. USB-гвинт має одну властивість: йому легко "сдєлать ногі".
Во-о-о-о, тому коли у мене був такий робочий USB-гвинтик, він мав таку шворку із замочком, я його просто пристібав до "вуха", за яке пломбують системники До речі, деякі моделі вже продаються з такою шворкою, або з ланцюжком.